Så mycket att skriva om - så lite glöd...

Jag har en uppsjö av bra blogginlägg, krönikor om jag/ni så vill, men just nu har jag inte orken, viljan eller glöden att skriva ner det, jag har fått en knäck på det här att blogga och det känns så förbannat tråkigt. Det hade varit kul att skriva att MIF Redhawks är som magsjuka: Fast man tror att man besegrat skiten (den ni) så sprutar det ur en från alla håll. Ja det var med tanke på deras seger mot Huddinge igår. Sen kunde man skrivit om det sorgliga att Sveriges ende riktiga världsmästare i boxning, tungvikt dessutom, har gått ur tiden och att det inte var handuken som kastades in utan världsmästarbältet som värdigt stilla lades ner över en sovandes Ingemar Johansson. Man skulle också gå på djupet om Rögles kollaps med idel förluster och hur deras rädsla att vinna liknar rädslan att inte våga tro att man får dansa med tjej om hon inte är funktionshindrad. Självbilden hos Röglespelarna är just nu så låg att man tvivlar att klara av att gå och pissa utan att missa...

Ja vi får se när det går över...

Bloggtorka

Just nu råder det lite bloggtorka här. Har haft lite mycket att göra på andra ställen än här och har ingen kraft eller fantasi. Men jag kommer tillbaka! Ibland måste man vara tyst ett tag för att kunna skrika igen... :-)

Kanske tystnaden bryts redan imorgon???

Björn

Uppdatering av vad som sker och skett

Har inte varit så mycket bloggande på senaste tiden och just nu funderar jag på att starta om på nytt, på ny blogg och, ja jag vet inte? I alla fall så har det varit en händelserik vecka på alla sätt, men idag är det ganska lugnt. Har precis käkat sjömansbiff och ris á la Malta och det var en klar höjdare. Dock så måste jag erkänna att jag misslyckats ordentligt i köket i veckan som gått- Skulle göra en karréstek i stekpåse, men det blev katastrof, ja nästan. Har kanske tappat min magiska touch?

Kollade på Rögle i eftermiddags och det var en besvikelse när jag såg Skellefteå göra segermålet 19:57 i den tredje perioden. Det var en ganska slät match och man kan ju vara glad att man inte åkte upp och betalade sura pengar för att beskåda eländet. Men: Om ni följer med i bloggen så såg ni att jag redan efter fem minuter in på matchen mot SSK sågade Stefan Erkgärds och idag satt han som 7:e back och spelade inte alls. Kanske jag har ett ganska bra hockeyöga trots allt?

Idag i skogen så jagade Wilma livet ur ett rådjur, eller nja... Hon jagade det några meter innan hon vände om för att istället koncentrera sig på kottkastning. Ni kan tro att hon blir helt off i skallen när vi "leker" i skogen. Nästan så jag blir lite rädd för henne då hon hugger efter allt. Ja detta var helt seriöst! Sen fick hon träffa "Jocke", en STOR gul labrador, och det går ok tills han blir för närgången. Då skäller och morrar hon och markerar ett bett i luften framför denna pälsbeprydda Romeo. hon är duktig min lilla Wilma.

Sedan är jag fortfarande ruskigt långhårig och ser helt vanvårdad ut. Skulle ha klippt mig igår men min frisörska fick göra ett besök på akuten. bara att hoppas att hon inte klippt av någon örat... Drar mig lite för att gå dit nu. Målar lätt upp bilder i huvudet...*hrm*

Turbokatt

Nu har jag varit med om två pinsamma saker med en gemensam nämnare, ja eller två: Wilma och katter. Först jagade hon upp en i ett träd efter ca 10 rundor runt ett hus och när vi gick vidare så jagade hon in nästa katt under motorhuven på en bil. Trots det var roligt så skrattade jag inte när damen i huset kom ut och undrade vad som stod på och vad jag gjorde i deras trädgård. Inte heller var det så skoj att se när Noas husse skulle locka ut katten ur motorrummet i och med att de hade bråttom iväg.

Men: Lite kul var det allt...

Denna Erkgärds sänker Rögle

Har varit inne på det innan: Stefan Erkärds håller inte måttet! Hans individuella misstag, match efter match, kostar RBK poäng och energi. Nu står det 2-0 till Södertälje och matchen är inte fem minuter gammal...

Sedan är kommentatorn en idiot: Han kallar Kenny Jönsson för Jörgen - HELA tiden! Oh vilket pucko!

Det blir ytterligare en bortaförlust och kvalserien är RUSKIGT nära nu. Kanske mot ett nytänt Malmö?

Grattis Wilma - 2 år idag

Har inte varit mycket till firande, men hon fyller likväl två år idag min Wilma. Nu är hon stor flicka och till nästa år kan det bli fråga om att ge henne en katt i födelsepresent. Det kan bli "messy"...

BBW i Ekeby

Var ute med Wilma innan och det rådde ordentligt BBW: Ben-Brytar-Väder. Var livrädd för varje steg man tog och det hade ju varit ljusblått om man hamnat i gipspaket. Skänker just nu mina tankar till S-E som har opererats och ligger i just gipspaket.

Som om man inte hade nog av bekymmer...

Vissa saker ångrar man - andra ångras aldrig. Ibland får man ta beslut som inte är kompatibla med ens vanliga värderingar och vilja, men det är ju så att man inte alltid kan ha rätt. Dock: Nu kör vi igen!

Öppet

Öppnar upp denna blogg igen. Välkomna hit igen!

Stängt

Håller stängt ett tag. Kommer att lösenordsskydda bloggen fr o m ikväll.

Jeppsson

Finns att nå på mejlen: jepzon17@hotmail.com

Söndagsturer och bestyr

Vaknade i bra tid imorse och har ändå inte hunnit med så mycket. Typiskt mig om ni frågar, men nu, ja snart, ska jag börja bära ved, stapla ved, elda, städa (hoppas jag hinner och orkar...), tvätta, diska i min älskling (?), gå en låååååång promenad i skogen med Wilma (läs kasta kottar och pinnar till förbannelse) och kanske hinna med köra lite husmorsgymnastik.

Har nog ändå hunnit med den viktigaste saken och det är/var att ta fram högrev ur frysen och köra upp med det till min mor. Det vankas pepparrotskött idag och den maträtten är den bästa som finns. Inget, nej INGENTING, slår den smakupplevelsen kan jag lova er.

Nu ska jag dock börja ta tag i det här "viktiga", men jag ska hinna skriva en "grund" eller ett utkast lite snabbt om ett framtida blogginlägg...

Vid ett köksbord jag köpte för drygt tio år sedan...

Har precis käkat black & white uppe hos morsan och sitter nu vid mitt gamla köksbord i min gamla lägenhet och surfar. Wilma har tagit soffan så jag är förpassad till köket som kärringarna förr (?) i världen. Men det är rätt skönt faktiskt. Jag trivdes alltid i denna lägenhet och det var bara synd att jag aldrig höll ordning så jag kunde utnyttja köket. Nu är det annorlunda för nu är här inte två månader gammal disk som står och stinker. Skönt...

Rögle känns heta. Bådar inte gott...

Sitter och tittar på FBK - RBK och ska skriva att Rögle känns heta. Då smäller det bakom Penker. 1-0 till FBK och nu bör det vara kört. Lee Goren målskytt!

Konstigt att jag har allt på känn... Piss!

2-0 och jag hör bara "Varning för ras" med Lars Winnerbäck i huvudet...

Skromberga GIF i tvist med kommunen

Träningstiderna på Askebunkarna är heliga när det gäller Skromberga och sedan urminnes tider har seniorerna tränat tisdag och torsdag 18:30-20:00 och lördagar 12:00-14:00. Nu får man inte det mer då kommunen gett dessa tider till Ekeby Greys (amerikansk fotboll) och tycker att seniorerna i Skromberga kan träna typ fredagskvällar och söndagsmorgnar. Skrombergalägret är vansinniga och när kommunen själv hade kallat till möte så ställer man in en timme innan. Knepigt värre.

Personligen tycker jag att träningstiderna inte ska stå inristade i sten, men har Skromberga haft dessa tider "alltid" och lägger ner tid och energi på att "dra" planen när kommunen inte vill, kan eller orkar så kan man väl visa sin goda vilja och ge klubben dessa tider, eller?

Sedan kanske Skromberga kan kohandla direkt med Ekeby Greys och försöka pussla ihop träningstiderna så alla blir något sånär nöjda.

Leif Boork är mycket läsvärd

Läser Leif Boorks krönikor i Expressen och det är ett stort nöje att läsa hur man orädd sågar och hjärtligt berömmer spelare, tränare, ledare och klubbar. Idag rankar han elitseriens tränare och Rögles Peter Johansson kommer på en hedrande femteplats. Boork berömmer hans fingertoppskänsla och hur han får ut mycket ur spelare som andra elitserielag har ratat.

Den bästa/roligaste formuleringen är om Färjestad och den gör nog inte honom så speciellt populär hos Loob...Läs nedan:

3. Tredjeplatsen ger jag till paret Perra Johnsson/ Tommy Samuelsson i Färjestad. Breda erfarenheter både som ledare och spelare. Båda har en god kännedom om klubbens förutsättningar och målsättningar. Perra står för entusiasmen vilket ger Tommy Samuelsson möjligheten att se lite mer strategiskt på uppgiften. Nackdelen är att de bidrar till den cementering av inavel som FBK har utmärkt sig för sen urminnes tider.
Men det är ju inte de båda tränarnas fel som för övrigt är utmärkt sympatiska personer.

Vad säger man? Han slår huvudet på spiken. Klockrent!

Hela krönikan kan ni läsa här: Boorks krönika

Prinsen på en liten ärta - gnäller om min smärta

Vaknade idag med fortsatt ömhet och lite smärta där min avlägsnade tand suttit så det vara bara att börja dagen med en citodonfrukost med voltarentillbehör. Inget vidare faktiskt. Efter ett tag märkte jag att en del av smärtan kom från tanden brevid och det är ju mindre kul för jag vill ju inte gå dit igen. Nu ställer jag en egen diagnos att den måste fått sig en smäll eller något liknande när man höll på sidan om med spett, yxor, skruvmejslar etc. Så måste det vara...

När folk leker Gud

Alla vet att jag har väldigt låg smärttröskel och då kan ni försöka sätta er in i min situation när jag kommit hem utan smärtstillande från en tandutdragning. Exakt! Jag har ont och blir ganska låg och lack. När jag ringer till tandläkaren så svarar nån amalgamblandare i receptionen att jag ska ta en panodil och en alvedon (det är samma sorts medicin) och hon är både korkad och grymt otrevlig, ja elak helt enkelt. Hennes överlägsna attityd gör att jag till sist tappar fattningen - igen - och ber att få tala med klinikchefen eller i alla fall någon tandläkare och då blir det först ännu svårare och sen lossnar det. Hon, receptionshitler, säger att en tandläkare ska ringa, men efter ett tag får hon själv ringa upp och berätta att det ligger ett recept till mig i receptionen. Med tanke på mitt humör så fick jag be min mor att hämta det, ja receptet alltså.

Nu sitter jag och är halvdåsig och halvt avsvimmad i soffan. Hoppas ni har en bra kväll...

Knäckt

Tillbaka efter tandläkarbesöket och jag mår inget bra. Troligen knapert med bloggning de närmsta dagarna...

Och du (jag) då? Hur jävla cool är du (jag) då?

Jag är inget vidare häftig eller speciellt orädd av mig. Mina tillkortakommanden gör att jag inte behöver tvivla på min otillräcklighet (känns som en vers ur en kenttext) och mina fobier är många. Just nu är jag ganska fylld av ångest över ett tandläkarbesök jag har framför mig imorgon så hela jag är i obalans. För att kunna genomgå ingreppet så får de ge mig lugnande, men grejen är den att jag hade ju behövt det redan idag och igår faktiskt. Det där med tandläkarbesök gör mig väldigt orolig så det där med att må bra kan vi lägga undan ett tag. Anledningen till min rädsla är att jag har så många tråkiga erfarenheter från tandläkarstolen att det räcker och blir över. De, ja tandläkarna, har brutit tänder på mig redan när jag var sex-sju år och just den första gången jag var med om något riktigt otäckt på en tandläkarmottagning så blev det ganska obehagligt. Man bröt en framtand som de skulle dra ut och slutade med att jag, morsan och tandläkaren grät allihopa.

Den senaste incidenten var när man skulle låta en helt oprövad (detta visste inte jag) tandläkare göra en visdomstandsoperation på vår lilla klinik här i Ekeby och det gick rent åt helvete. Jag påpekade redan innan man började skära i tandköttet att bedövningen inte tagit ordentligt, men "det gör den snart" fick jag bara till svar. ICKE! Jag låg i den jävla stolen i nära tre och en halv timme och plågades och inte fick de ut tanden. Det slutade med att de skickade hem mig med tandkronan av, pulpan låg helt, ja HELT öppen och resterna av tanden var så vassa att jag skar upp tungan och kindköttet. Jag fick gå ner till dem efter tre dagar så de kunde slipa till tanden och när det väl var gjort så skulle/trodde de att jag skulle betala för det. Gör man så med människor?

Inte nog med det: Jag stod på "vänt" till käkkirurgen så de skulle avlägsna resterna av tanden och den inflammerade pulpan och när jag väl kom in dit så visade det sig att jag bara hade fått en undersökningstid. Jag gick alltså i FEM dagar med en värk som inte var av denna värld innan de tog bort den. Efter några dagar så kom nästa bakslag och då hade jag ju givetvis fått en inflammation/infektion där tanden suttit och det blev antibiotika och två återbesök... Det var nog det värsta jag varit med om.

Sedan har jag blivit påtvingad tandställning och genomgått ytterligare en visdomstandsoperation (den gick faktiskt bra) samt diverse andra saker som har gjort mig skiträdd för tandläkarväsendet. Så ser ni ett nervvrak i Ekeby så är det jag...

Frukost = Flingor + Fil & Reductil

Sitter och äter det som måste vara Sveriges suraste fil (inte homo, nekro eller pedo) i mitt kök på en pall och svär inombords att jag inte monterade den klaff som jag inte fick ha för henne jag bodde med en gång. Köksbänken får vara bord, men det blir så trångt mellan ben och pall att det blir obekvämt. Men men... Jag har börjat med Reductil - igen - och sist jag tog denna viktreducerande medicin gick jag ner 40 kg (39,8) på ett år (367 dagar). Jag hoppas på ett bra resultat, men jag vet inte om jag vågar spänna bågen så högt denna gång. Men ner SKA jag...

Oj! Nu får jag tvinga i mig filen så jag inte kommer försen, ja idag igen...

Och: Idag kommer en man som vill gifta bort sin dotter till mig. Japp: Kirschenschnabeln....

Nu börjar det bli allvar med matlagningen också

Jag äter åt helvete försent och det är trist att sitta klockan 22:00 och veta att jag har hållit på hela kvällen med mat. Först bli sugen på något och sen blir det ju handla, laga, äta och till sist plocka undan allt och lägga resterna i burkar för lunchmat imorgon. Men jag är ju duktig...

Så här ser maten ut i rörlig skepnad:


Videotext: Jag låter som en zoombie - jag vet...

...och så här ser det ut på "stillbild":Vad det är? Sprödbakad torsk, kokt potatis, stuvad spenat, filsås och rårivna morötter. Kanongött!

Hockey: Bobo blev sparkad som jag avslöjade...

Redan efter förlusten mot Västerås IK så gick jag ut med att MIF Redhawks skulle sparka tränaren Bobo Simensen här på bloggen och det var ingen chansning eller tursam gissning. Anledningen att Bobo fick vara kvar över Björklövenmatchen var att man inte hade riktigt klart till 100 % med vem som skulle ta över och hur tränarrollerna skulle fördelas. Att PeO skulle få en roll i båset var ganska givet med hans bakgrund som tränare och MIF's ansträngda ekonomi. Även om man hade vunnit över Björklöven så hade det, enligt mig (?), varit oundvikligt att göra de förändringarna man nu gjorde.

Nu ska ni inte bli förvånade om det trillar in ett par nyförvärv av god klass och någon ytterligare med MIF-anknytning den närmsta veckan. Ett namn som inte känns helt avlägset är Petri Liimatainen, men om detta är sanning så visar man från Malmöhåll att man inte lärt sig läxan från de närmsta årens värvningsfiasko. Det viskas även om Kim Staal, men jag är inte säker på hur långt han har kommit med rehabliteringen från sin axelskada, men jag tror inte att HV71 är så intresserade av att låna ut honom. Just nu sonderas terrängen och bli inte förvånade om man tar hem någon från farmarligorna i Nordamerika och fyndar någon rutinerad finne eller tjeckier nere på kontinenten.

Ni ser att det är här man ska läsa om man vill få reda på saker...


Försovningens förklaring...

Jag försov mig imorse och just nu fick jag förklaringen: Mina väckarklocker ringer nu - tolv timmar försent - och jag börjar snart tro på troll... Hur fan kan de ringa nu??? Ge mig en bra förklaring till hur jag lyckas ställa dem så fel - tack!

Inlägg tillägnat Calle Törner - Furste av Fortuna FF

Det finns en kille/man/grabb/pojke som heter Calle Törner och han är en frekvent läsare av denna blogg. Hans inlägg föder mitt ego samt vilja att skriva så han förtjänar att få ett eget inlägg tillägnat sig. Detta inlägg handlar om när Patrik Engblom fortfarande bodde hemma hos Bosse och Ann-Marie och var ganska så stimmig, men inte var lika skicklig fotbollsspelare som han är idag, och han gjorde det alla grabbar i 12-13 årsåldern önskade: Han gjorde mål på landslagsmålvakten. Nedan följer sekvensen, som jag fortfarande har på näthinnan, och som jag då och då plockar fram ur min minnesbank och njuter av. Det var brutal fotbollsporr...

"Jag kan berätta att Pate faktiskt har gjort den största bedriften i Skromberga GIF's inomhushistoria: Han har nämnligen gjort mål på själva landslagskeepern, Andreas Isaksson, under Stena Metall Cup i Åstorp. Han tog sats från egen kortlinje med sin spända och valpiga hållning och sprang som en dovhjort innan han fällde ner hornen och hoppade in i en duell med sulorna före och lyckades i situationen efter få bollen på tån och passera (många och och svår mening) Isaksson. Bollen seglade i en konstig bana över och runt den chanslöse och smått chockade (att se Pate komma i full karriär med mord i blick och med en motorik som fått Björn Rosenströms "Lennart" att blekna, kan få alla att bli smått paranoida och chockerade) Andreas Isaksson som nog fram till dagen dag aldrig varit med om ett värre kämpamål.

Det tog ett bra tag, ja till matchen efter, innan vi fattat vad som hade hänt och då blev det ett jättejubel av rang. Jag kommer ihåg Kenneth "Schampoo" Janssons hjärtliga skratt, Challes för en sekunds borttrollade ADHD, lille-Robbans glädjeskutt, Zentios ögonvitor som sken starkare än solen, Ålle-Ålles framtvingade ödmjukhet, JP's kvävda aggression, Martin Andreassons, nej Martin är och var som han alltid varit och Månsson d.ä (den äldre) filosofiska svammel: Fan vilken syl "Saxen" (Pate gick under det namnet för sina trix på planen. När de andra kickade så glidtacklade han ribbstolar, målramar, plintar och omklädningsrumsbänkar...)!!!"

Du ser Törner: En gång i tiden var dessa killar unga, men dock inte oförstörda eftersom de hade mig som tränare på fritiden och som elevassistent på skoltid, och de hade drömmar om framgång. Dessa drömmar raserade/krossade jag direkt eftersom jag alltid haft samma attityd som Kjell Bergkvists rollfigur i "Den bästa sommaren"..."

Efterord: Calle Törner är en av dem i Fortuna FF som kan vara den stora skillnaden...

Läckan är källan till oron...

Jag trodde inte att det var sant när jag fick höra vilket brydderi jag skapat med min blogg bland folk i svartgula trikåer och vilken häxjakt som pågår för att "röka ut källan" som läcker uppgifter till mig. Känns som Kim Jung Il börjat husera lite väl häftigt när spelare hängs ut till höger och vänster, styrelsefolk bli anklagade över att "prata" med mig och andra vågar prata med folk som inte bor bakom ridån till det "stängda" landet. Det verkar som det är ok att leka Stalin och Lars-Tommy (ni kommer ihåg VM i Sydkorea/Japan och Ljungbergs och Mellbergs bråk inte hände - trots alla såg och filmade det) än idag. Utrota och förfölj de som inte ser upp till "the great leader" och förneka att det händer saker innanför dörrarna. Jag tycker nästan det är obehagligt att man kan gå så långt att man nästan vill förbjuda eller i alla fall starkt förmedla budskapet att man inte ska "gå in där" för där är inte som här. Ojojoj. Lenin, Stalin, Saddam, Kim Il Sung och Mao ler ifrån sin plats bland molnen och älskar att man fortfarande har viljan (dock inte förmågan) att stänga in folk.

Om, Ja OM det finns någon läcka (herregud - det är fan på lingonnivå) så är det väl bara sunt att folk pratar med varandra och berättar hur det är uppe i klubben, eller har jag fel? Det är ju inte precis så att man äventyrar någon stor transfer eller får något gigantiskt publiktapp om man, nej föresten: Detta är meningslöst, ja fullkomligt meningslöst! I vissas drömmar så är alla likadana och tycker likadant om allt. man får inte tycka att det nya klubbmärket ser ut som en dagisteckning, att laget sög under fjolåret och att man tycker det är konstigt att folk säger att "vi har sååååå bra sammanhållning i laget" när folk slåss på träningarna, spelare och tränare skriker åt varandra så spelaren lämnar planen och laget för resten av säsongen.

Är det jag som är knepig och kass i skallen med dessa funderingar så är jag glad för det!

Nu lägger jag det bakom mig, för en stund, och fortsätter att jobba...

Zappande och det vill sig inte ordentligt

Nu är den röda korvgrytan på väg att bli brun (undrar var den befinner sig nu då?) och jag sitter i soffan för att hjälpa den på traven genom att titta på en hel radda program på TV'n. Vill inte riskera något dpa (diarré-pott-anfall) när jag och Wilma ska ut och gå i regnet så därför måste det smältas lite. Just nu är det Guldbaggegalan och den är ganska svårsmält. Försökte med PPV och Djurgården - LHC innan men eftersom Djurgården har medvind så gick det bara inte. Fan alltså! Jag lägger ca 10 000:-, ja ni läste rätt: tiotusen spänn, på tv-avgifter och jag har inget bra att glo på. Ska nog se över mina abonnemang framöver...


EXTRA: Skrombergakille provtränar inne i HIF

Skromberga GIF ser ut att tappa en av sina talanger, Robin Vinje, till Helsingborgs IF då han provtränar med den allsvenska klubbens U/J-lag. Detta kan bli en väldigt kännbar förlust för hårdsatsande Skromberga, men också ett stort lyft för killen som får chansen som ingen annan i Skromberga fått på många, många år. Jag tycker det är fantastiskt kul och för inte så länge sedan var jag inne på att Mikael Andersson, som fotbollsansvarig, kan göra under både för spelarna personligen och klubben på sikt.

Och: Det är HÄR ni läser NYHETER om Skromberga GIF, eller nja: Ekeby ni som så vill. Glöm inte det...

"Hotshotslistan" - bloggen som bättrat på magsår!

Röd korvgryta ikväll

Har precis varit nere i affären och handlat lite råvaror till kvällens middag. Det blir en röd korvgryta med paprika, rödlök, krossade tomater, ajvar, soya, morötter och matlagningsyoghurt. Till detta serveras fullkornsris och en fullkornsmacka. Kanongott, hoppas jag. Tyvärr har jag ingen bra kamera att föreviga detta kokkonstmirakel så ni får tänka er det...

Var är flickorna på TV2? Jag är desperat & har jobbat som fan...

Har varit hemma i knappt en timme, men har ändå hunnit med en hel del. Tvättar, tumlar, hängt upp tvätt, vikit tvätt, eldar, matat Wilma och lite till. Känner mig ganska duktig faktiskt. På jobbet har det varit fullt upp och att det är dåliga tider märks inte där jag är, eller: Det kanske bara bli mer och mer att göra för mig trots finanskris och lågkonjuktur? Mig gör det inget om jag har mycket att göra för då trivs jag bäst faktiskt. Men det är klart; det får ju inte bli så mycket att man inte hinner med eller gör jobbet dåligt för då mår jag ju också kass.

En annan sak som jag har hunnit göra nu när jag kom hem är att ha skrämt två telefonförsäljare eller liknande. Jag såg direkt att det var ett "sånt" nummer så jag svarade:
- Kom hit och ge mig en ordentlig omgång på direkten. Jag är full och desperat.
- Vaaaaaaaaaa? Klick. Tut tut.
Nähä? Han/hon ville inte sälja tänkte jag och la på luren. Det tog knappt tio minuter så ringde det igen, ett annat "sånt" nummer och jag svarade:
- Hoppas du ska sälja något äckligt kinky för jag är på det humöret idag. Ska du det eller? va? Va?
- Adjö! Klick.

Nu får jag bara hoppas att det verkligen var telefonförsäljare och inte någon bekant som sitter illa i det i 019-regionen...

Snart middagsdags. Knepigt ord det där...

Seg i skallen och Skromberga-info...

Usch vad jag sov lite inatt. Tror bara det blev lite mer än en  timme och det känns nu när man har satt sig till ro under lunchen. Försökte få tag i Pate precis, men han har antingen blivit kidnappad eller så har han bestämt sig för att inte svara när jag ringer. Tror att han är lite rädd för vad jag ska prata med honom om. Men men: Då kan jag ju passa på att berätta hur vissa värvningar gått till och hur deras uppgörelse med klubben ser ut, eller, nja vi tar det sen, eller? Det har kommit fram uppgifter att minst två av de nya spelarna har typ "öppna kontrakt" och kan gå när de vill. Min källa påstår att Fortuna är en klubb som har dörren öppen för någon/några spelare om det skulle vara så att vistelsen i Skromberga inte blir långvarig. Men det är ju inget konstigt med sådana uppgörelser så det är ingen man kan kritisera vare sig spelare eller styrelsen för.

Nu ska jag fortsätta att "luncha" (har blivit havregrynsgröt och en grov bulle med ost och skinka) och surfa!

(Krönika) När lusten kom tillbaka - lite i a f...

Kanske man kan kalla det för en nytändning i livet, men efter nyår så har jag faktiskt tänkt, tyckt och känt mer positivt. Visst trillar man dit ibland som när jag fick utbrottet på Folktandvården i Bjuv eller som när jag precis åt jordgubbar med glass, grädde och socker, men i det stora hela har det bara blivit bättre. Okej då: Visst har jag fortfarande mina gamla krämpor och några nya men det är inte på samma sätt längre. Jag vet varför det mesta känns bättre och/men det kommer jag att behålla för mig själv, ja ett tag till i alla fall.


Just nu har jag börjat hitta tillbaka till mina gamla intresse: Skriva och sport, och det är faktiskt lite kul att titta på fotboll igen. Nu såg jag inte hela matchen, ja jag talar om Man Utd - Chelsea, men jag pendlade mellan den och internet. Trots att jag inte är någon Manchester United-supporter så blev jag smått vansinnig när deras hörnvariant, som gav mål, fördärvades av domarnas totala brist på spelförståelse. Fan alltså! Rooney lägger rätt bollen och petar den så den är i spel, dock så inte Chelseaspelarna fattade det, och sen kom Giggs och avancerade in mot straffområdet mot de oförstående Chelseaspelarna och slår ett klockrent inlägg som Ronaldo nickade in bakom en chanslös Cech(fan vad lång och konstig mening - jag vet...). Perfekt fotboll! Hörnvarianten är kopierad från Landskronafotbollen (både BoIS och Fram har använt den) och det är sånt jag gillar med fotboll: Fantasi och nytänkande (nåja)! Nu gjorde man ju ändå mål på den "omslagna" hörnan. Skönt!


För att följa upp detta frosseri i sport så har jag kollat på både sporten på 4:an och på SVT. Oj då! Jag kollade ju på slalomen innan idag också. Så mycket sport har jag inte sett på många, många år. Inte ens under åren jag skrev som mest om BoIS såg jag så mycket. Kanske man går en ny vår till mötes...Ja, jag läser ju t o m sportdelarna i tidningarna nu. Kanske inte med samma girighet efter information som förr, men jag försöker komma ifatt, sakta men säkert - och med viss försiktighet då jag inte vill bli överflödigt mätt på sport igen.

En sak lärde jag mig när jag skrev om BoIS och bevakade laget & klubben dag som natt att ju mer man får veta - ju mer mätt blev man. I början var det en kick att vara först med att rapportera att den spelaren är på väg dit och att den andre har fått en ljumsksträckning och kan inte spela derbyt på måndag. Tyvärr blev man till sist så inblandad och så "köpt" (inte ekonomiskt i alla fall...) att man inte ville, kunde, fick, borde eller skulle skriva det eller det andra. Det blev en form av censur som kvävde allt det roliga och man tyckte inte det var så roligt att skriva att den spelaren hatade den andre eller att typ A tjänade 1/4 av vad B drog in plus att B hade fått en sign-on-bonus. Ja till sist så skrev man inget om en spelare som kanske var på väg ifrån klubben bara för att det inte skulle bli negativa nyheter om klubben. Dock ska det sägas att det var helt upp till mig att skriva vad jag ville på SvenskaFans/BoISare, men i och med att jag samtidigt skrev i BoIS programblad och i vissa utskick till medlemmar så var och blev man bakbunden. 

Att det blev som det blev har ju att göra med att SvenskaFans inte ville betala oss skribenter och då blev man ju mer lojal klubben än sajten. Det sista jag gjorde som skulle vara för SvenskaFans var en jättelång artikel som hade slagit stort och varit kronan på mitt SvenskaFansverk, men den raderade jag efter några månader efter jag slutat som skribent. Det jag gjorde för BoIS och dess supportrar kommer nog inte att ske igen (dock hoppas jag det) för jag slet, nej jag gjorde det av ren glädje i alla fall fram till början av slutet, för att BoIS skulle synas och fansen skulle få det absolut senaste. Jag pratade nog i telefon flera timmar varje dag med spelare, tränare, klubbdirektören, marknadschefen, kansliet, sportchefen, ordföranden och vem som helst som hade anknytning till BoIS. Jag skulle ha fram allt! Sen ska vi inte snacka om alla mejl...Ojojoj...

Tacksamheten man fick tillbaka var otroligt stor och det gav en ett kvitto på att man gjort något bra och det var inte kass precis att bara ringa och be om typ fyra biljetter till bortamatcherna i derbyna. Men det tog stopp med viljan och orken att leverera till slut. När jag skrev på Lokaltidningen i slutet så var det så ångestframkallande och det var bara tvång och deadlines. Nu vet jag bättre och mer hur det fungerar, men kanske, kanske man någon gång i framtiden kan göra något liknande igen?


Tillbaka till det som det skulle handla om, nämligen: Sportintresse! Det är kanske inte så konstigt att man blir lite extra intresserad av sport just nu. Många händelser som berör en ordentligt OM man har lite sportintresse:

  • Henke Larssons vara eller inte vara på fotbollsplanen.
  • Mats Sundins comeback i NHL tillsammans med "Sedinarna".
  • MIF Redhawks pinsamma kräftgång i HockeyAllsvenskan.
  • Rögles framtid i Elitserien.
  • Skromberga har börjat träningen.

Om vi börjar med Henke så är han ju som han är. Personligen tycker jag att han ska pensionera sig nu med gott samvete. Han behöver knappast mata sitt ego med några små applådkaskader på Olympia då han redan fått avtackningar av helt annan kalliber i Celtic, Barcelona och Manchester. Dock verkar han vara en tjurig jävel och man vet aldrig var man har han. För mig är han en av våra stora i fotboll och jag vill inte se honom bli utraderad av något blåbär i ÖSK eller Häcken. Han har bevisat tillräckligt, men som sagt, det är hans beslut om han ska spela fotboll och ingen annans. Tycker han att det är kul så finns det ju ingen anledning att sluta bara för en gammal BoISare vill det. Dock vet jag absolut säkert att allt har med försäsongsträningen att göra. Japp!


Mats Sundins comeback känns lite smått onödig faktiskt. Om han nu skulle spela kunde han ju valt ett lag med Stanley Cup-chans. Jag vet inte om det är ett "Foppakomplex" eller det är hans vinnarskalle som spökar här, men jag har verkligen svårt att se honom höja bucklan i Vancouvers tröja. Kanske han ville lira med Sedinarna som fått ordentligt med fart under grillorna där borta?


MIF Redhawks problem har jag varit inne på tidigare och efter dagens förlust måste tränarna sparkas eller en hel femma, av elitserieklass, köpas in nu. Egentligen ska jag mysa, men jag tycker det känns så jäkla onödigt att slarva bort så många chanser man haft och fått av Percy. Nu när man ska stå på egna ben (tror säkert att Percy kan dra i trådarna ännu...) Klubben har stora problem med sin värvningsstrategi och har fastnat i gamla hjulspår. Det går inte att köpa avdankade gamlingar och satsa på stagnerade talanger. Man måste leva i nuet och gärna kunna förutse vilka som är bra imorgon. Att köpa spelare som HAR varit bra garanterar ingenting. Detta är ett ämne jag tänkte ämna en krönika eller inlägg som det nog heter i bloggvärlden.


Rögle lever mitt i ett drama som jag verkligen hoppas får ett lyckligt slut. Nu tog man en blytung poäng borta mot Linköping igår, men det krävs betydligt mer om man ska slippa kvalserien. Just nu är det bröderna Abbott som håller laget uppe med sin poängproduktion och energi och det börjar bli så genomskinligt att vissa spelare inte håller måttet i Elitserien. Backsidan är verkligen en akilleshäl för bandyklubben och man har egentligen bara två bra backar och två som är ok, nämligen Kenny Jönsson och Daniel Sondell är två utmärkta elitseriebackar och Daniel Johansson (på gränsen här) och Martin Strbak är godkända. Erkgärds, Bödker och Porseland (han har tappat ordentligt på slutet, ja redan innan smällen mot HV) håller inte måttet för spel i Sveriges högsta Hockeyliga, inte just nu i alla fall.


Sen får vi inte förglömma att Skromberga GIF gått igång med träningen inför ett verkligt ödesår. Man har värvat friskt och har fått behålla hela laget intakt (?) så detta måste ju borga för framgång. Med Fredrik Andersson, Christoffer Blidberg, Mattias Olofsson och en målspruta från gamla goa Axelvold så står man gott rustade inför 2009. Jag vet att många tror att jag vill att det ska gå åt helvete för laget och klubben, men det får stå för de som vill inbilla sig det för jag vill så gärna kunna gå upp på Bruksvallen och se Skromberga köra över lag efter lag. Dock ska man följa laget kritiskt och man ska inte ge dem en lugn stund för då slår de sig till ro - tro mig då jag vet hur det funkar... Hade jag varit typ i en ledande position antingen i styrelsen, spelarrådet eller i UK (uttagskommitén för er som är unga) så hade jag sett till att försöka samlas nere på restaurangen på Möbelaffären innan i alla fall ett par matcher och käkat tillsammans. Sådana saker gör underverk för sammanhållningen. Ja det var ett tips som ni gärna får sno från mig. Det ska bli kul att se vad Jonte kan göra med ett bättre material än det han hade ifjol. Och trots din lite buttra uppsyn mot mig så kan jag ärligt säga att jag, om någon, hoppas att du, Jonas, klarar av uppdraget. Varför? Jo jag skulle gärna vara i dina kläder när ni säkrat att gå upp för det måste vara en enorm känsla. I och med att ditt hjärta bankar så gult och svart så vet jag hur du känner. Dock kommer jag som jag skrev innan följa er och skriva om er både positivt och negativt om det behövs.


Puh! Nu har jag ju varit produktiv utav bara satan. Wow! Nu ska jag hålla kväll i alla fall.


Två utslagna

Kom precis hem från skogen och både jag och Wilma är ordentligt utmattade. Pinnkastning och kottsparkning är inget för klenisar. Oj vad vill höll på och vad länge vi höll på. Dock uppstod det problem vid Wilmas drickaställe: Bäcken var nästan "bonnafrösen" så jag fick ta till stenar, händer, fötter och pinnar för att bryta upp isen. Men det gick till slut och sen var det bara på det igen. På vägen tillbaka så knäppte jag denna bild. Det är vackert - ibland...En sak som skrämmer mig lite är att folk kan höra hur jag pratar med henne. Det måste höras helsjukt när jag frågar om hon "kan söka ninan" eller "var är den fina bocken". Man är väl glyttig, men det kan jag bjuda på. Jag tycker ju om min hund och tycker det är så kul när hon har roligt.Nu ringde "Restaurang Husgavel" och meddelade att det serveras köttfärslimpa, kokt potatis, brun sås och lingon. Det är sådant som gör en riktigt glad!


Dagens mest onödiga...

Spink in under en nagel! Fan vad ont det gör! Ska börja använda handskar - mer...

C - som i comeback

Har under den senaste tiden känt suget efter att lira i någon lagsport - igen - och tagit mig åtskilliga "funderare". Nu lär väl detta faktum bättra på några magsår och få folk till att tappa aptiten, bli apatiska, få "tjackballe" och stora sömnbekymmer. Har ju kommit till min kännedom att Skromberga ska ha ett Oldboyslag och har pratat med några tilltänkta spelare som ska ingå i laget och det är bra killar. Det som får mig till att tveka är att de ska spela i en B-lagsserie. DET är jag nog inte så intresserad av faktiskt. Jag hade ju tänkt mig spela som "underårig" på dispens.

För att vara ärlig så har väl lite av "lusten" kommit eftersom jag ska försöka komma i lite bättre form och det där med att jogga eller "gymma" aldrig varit min grej. Just nu är min fysiska status och förmåga okristerlig låg, men allt eftersom förståndet och klarheten kommit tillbaka i huvudet på mig, så har man ju förstått att något måste göras. Jag har gjort samma sak två gånger innan och ska jag göra det en gång till så måste jag ha några mål framför mig. Ett sådant hade ju kunnat vara att spela fotboll eller (helst) innebandy på motionsnivå igen. Innebandy är alldeles för tidigt för mig.

Men: Sen kommer ju mitt STORA men: Jag kommer aldrig att bli den som tränar varje gång och det beror på många saker. Typ att mina knä värker, ryggen och nacken krånglar (detta är allvar), Wilma, jobbet och andra saker. En sak är att jag inte känner någon större lust att träna på grus, när det pissregnar, när det är kallt, när Rögle spelar, när det är jättefint väder och när jag tänker till så var det mer än en sak. Sedan är det ju så i ett lag på "mer-än-motionsnivå" är för stort och ointressant för mig - just nu.

Pratade nyss med Conny (köttätaren) och han var nere hos sin biologiska syster och hennes "Clint Eastwood-typ" till man: Conny (fast inte Conny Köttätare). Han tyckte visst att jag skulle snöra på mig skorna, men det där går inte. Sist vi skulle konkurrera så slängde han fru in mig i glasdörrarna på Flamman. Dock är det så att kan de ha Conny i mål i Oldboys så ska de nog köra på det - tro mig...

Dock ska vi inte kasta några skruvmejslar i skyn, hoppa bock över ån för att ramla i gropen o.s.v... man vet aldrig var man hamnar eller vad man gör. Jag har ju ett muntligt avtal med Skromberga GIF och Patrik Enblom (vittne är Johan Persson) att kunna gå var jag vill. Det kanske jag gör...?

Nattvandring med Ekebys starke man...

Inatt när jag var ute med Wilma så sprang jag på mannen som har den stora affären i byn. Vi pratade om allt möjligt, men mest Skromberga GIF, eller Ekeby GIF, och ja: Det var en trevlig nattpromenad och samtal också. Snackade en hel del om nyförvärven och om hur det sett ut i klubben och hur det kommer se ut längre fram. Han är ganska så insatt och det var intressant att höra vad han tycker. Men huvudämnet var inte fotboll: Han var ute med dotterns hund som är en liknande ras som Wilma och de kommer VÄLDIGT bra överens om man säger så. Jag har varnat på han och dottern att blir där valpar så kommer jag ner med hälften av kullen...

BHD - Kass Hår (på hjässan) Dag

På amerikanska (jag vet: engelska) heter det att man har en bad hair day om håret inte vill som man själv vill. Jag har haft några bad hair months nu och har övervägt (läs velat, men inte ur ordet vill) rakning flera gånger då min barberare haft semester. Nu har det mer blivit en grej av det och jag låter det växa fritt. Jag ser inte klok ut! När jag tänker efter så måste jag ha skrämt livet ur en hel del på sistone - stackare!

Strippor inviger Ekeby GIF?

Idag föds "Ekeby GIF" och jag och Conny har fått reda på att det kan tänkas bli lite rajtantajtan uppe i klubbstugan ikväll/inatt. Det har kommit till vår kännedom att man vill ha strippor på festen. Om det verkligen blir så är det inte det sämsta, men en smula oroväckande. Personligen så tror vi att en sådan sak hade stoppats av föreningens starka man, b...eh...Patrik Engblom. Men i o f s: Strippor är strippor! Manliga som kvinnliga...

Lider

Ont? Ja! I tanden? Jaaaa! I nacken? Jaaaa! Migrän? Jaaaaaa! I ryggen? Ja faktiskt. Ser du suddigt på vänster öga? Ja, och det svider också.

Detta är inte på skoj. Igår, inatt och idag har varit piss. Men det är väl bara att sticka in till stan (eller till Bjuv) och skaffa lite "horse" och skjuta in skiten i tårna. Jaja... Snart är det dags för ännu mer lidande: Rögle har bortamatch mot Linköping. Japp! Jag vet hur det kommer att sluta. Kanske lika bra att supa ner mig också...

Annars är det ganska ok faktiskt.

På Sveriges bästa Hockeyblogg: Nu sparkas Bobo Simensen...

Tror inte att det går längre. Imorgon (inatt) sparkas MIF redhawks tränare Bobo Simensen. Malmö förlorar med 1-3 och har gett upp. Om han inte sparkas så blir han degraderad!

Ni läste det här först...

...som om Nihlstorps skada!

Fan jag har en grym hockeyblogg...

Tandläkarkräk

Ska operera ut/bort en tand på torsdag i nästa vecka och den jäveln har gjort livet surt för mig läääääänge. Har fått ont i den igen och bad Folktandvården om några smärtstillande så jag kunde uthärda skiten tills på torsdag. De nekade! Jag blev vansinnig på dem och kallade dem för följande i telefonen: Kräk, svin, sadister, idioter och jag tror jag fick med pisshjärnor också. Undrar hur kul det blir att gå dit där nästa vecka.

Oj ja: Varför de nekade? Det var ett beslut de tagit på mottagningen GEMENSAMT. Varför? Jo för att i Bjuv bor det så många missbrukare som går dit inför helger för att få starka mediciner. Men vi som verkligen har ont då? Jo vi åker med i deras bedömning också... Vilka jävla kräk! Känns diskriminerande - faktiskt!


Nu viker Rögle ner sig igen...

Bortaplan, ledning 1-0 och 2-1, men kan de hålla det? Nej. Bortaspöket lever i Ö-vik... Fan vad frustrerad man blir. Penker släpper returer och ser darrig ut. Kenny verkar matchas sparsamt och det är väl ryggen som klabbar igen. Men men...

Oron sliter i min kropp

Det trycker lite över bröstet. Magen är i olag. Huvudet värker emellanåt. Känns inget vidare och gråten är nästan i halsen och kittlar. Men: Jag är inte direkt ledsen utan bara rastlös, orolig och typiskt i det sista stadiet av bakfyllan. Blir en pärs att försöka somna ikväll. Dels har jag vänt dygnet och dels det här med att sova dagen efter. Usch. Tror att jag ska dra ner ytterligare på min alkoholkonsumtion, om det går. Dricker jag så lite som jag redan gör så är det inte mycket att ta av.

Pratade med en kompis innan och han tyckte det "var bra för mig" att komma ut och få/ta en fylla. Kanske har han rätt? Det är ganska trevligt att träffa folk och göra något roligt. Ja ja, vi får väl se. Nu ska jag tillaga en middag beståendes av kåldolmar, sås och mos. Det ska bli gott! Sen ska jag ta på mig ordentligt, smälla igång MP3-spelaren och gå en lång runda med Wilma. Det är nog nyttigt en dag som den här...

Skit

Vad är detta för sorts skit? Rådjur gissar jag på. Någon som vet säkert?

Dyrköpt Rögleseger igår

Börjar komma ihåg vad som hände igår: Jag var ju i Lindab Arena och såg en väldigt spännande match mellan RBK - HV71. Vi käkade i restaurangen och gick ut och kollade matchen när det var dags. Sen i pauserna gick vi in och drack kaffe m.m... Detta var en jäkla höjdare kan jag berätta. Riktigt lyxigt! Sprang på Staffan Lindeborg och en massa andra kändisar i kön till salladsbuffén. De har ett tradigt liv de: Åker runt och kollar på hockey och glider lite...Sen efter matchen (jo vi var kvar så pass länge att de inte serverade oss mer och fick be oss gå...haha) kom bägge lagen upp för att käka och då passade vi på att intervjua dem. Vet inte om alla uppskattade det...hehe...Tänk er själv: Fyra gubbar (sorry...) och jag, ganska snygga och bra (det blir man ju av sprit), satt och kallade på spelarna en efter en. Men: Vi var faktiskt ganska trevliga mot dem. Gratulerade dem hjärtligt. The Abbott Brothers är jäkligt trevliga i alla fall. Fattar inte om de fattade min engelska...*hrm*

Roligast var när jag fick HV71's båda materialare till bordet och jag gav dem lite tips...Ja, att de skulle sluta slipa spelarnas skridskor så snett... Detta var väl lagom populärt efter deras förlust...haha

Men men: Nu till en annan sak: Nihlstorp blev skadad. Jo det är sant. Tror det hände i slutsekunden. Hans ben bara vek sig och han fick ledas av isen. Sen efter matchen kom han upp i restaurangen och då haltade han väldigt mycket. jag frågade om skulle stå nästa match, och då skrattade han lite och nickade. Men: Det är ju inte första gången de mörkar skador i Rögle...Och det är inte första gången de mörkar skada på Nihlstorp... Jaja... Ni läste det här först.

Sedan måste man bara vara imponerad av dessa Abbottbröder. Wow!

Den råa ocesurerade bilden av mig - igår, inatt och idag...

Vissa saker är inte bra för en. T ex sprit, många sorters sprit i en salig blandning, som gör mig så spröd och får mig till att fyllekräka på gatan, i duschen, i handfatet, i toastolen och i en pepparkaksburk (!). Jag klarar liksom dåligt av att dricka sprit och sen åka bil. Visst blir jag bakfull oavsett om jag åker bil eller inte, men när man sitter i en bil, tittar ner bara för att ha ögonen öppna och sen värmen, ja bilvärmen, sköljer över en då blir jag kass.

Jag har legat på klinkern i badrummet, i soffan och i sängen sen jag kom hem igår. Det är precis som det är olika stadier av fyllan: Dasstadiet: Ja då spyr jag okontrollerat. Soffstadiet: Nära in till toa om jag behöver kräka. Sängstadiet: När jag väl lägger mig i sängen har jag spytt upp allt: T o m gallan. I sängstadiet lurar jag mig själv till att tro att spyorna är slut, men gud vad jag bedrar mig själv. I natt fick jag tag i en tom pepparkaksburk som fick rädda golvet och trappan...

Nu sitter ni säkert och undrar om jag har problem med spriten och jag erkänner: Jag klarar inte av det längre. Men: De senaste två-tre åren så har jag kanske druckit 5-8 gånger, så jag är ju ingen frekvent drickare precis... Jag har alltid blivit bakfull och riktigt ordentligt också och det var väl mycket därför att jag väljer tillfällena med omsorg. Hela julen och nyår var jag spiknykter - inte en droppe!

Nu ska jag bara ta igen mig för det är ju jobb imorgon...Tack och lov!

Till sist: Det är inte vackert att vara full eller bakfull. Det bevisade jag igen och återigen...Fy fan för mig!

Nästa fylla? Tja kanske innan sommaren. Kanske efter...

Håret kvar

Får nog behålla håret tror jag. Men jag ser inte klok ut, men det har jag väl aldrig gjort heller...

MIF Redhawks?

Förr hatade jag HeIF på riktigt. Ja man ville dem allt illa- Tidigare ville man att deras stjärnor skulle bryta benen och de skulle åka ur Allsvenskan. Nu blir jag glad om de förlorar ett par matcher. Jag har väl passerat det stadie i supporterkulturen när allt om motståndarlaget skulle vara destruktivt. Nu vet man bättre. Ta MIF Redhawks: Det är en klubb som många Rögleanhängare hatar och vill ska försvinna från jordens yta. Visst: Man myser lite extra nu när det går åt helvete för dem, men hade det inte varit roligare att slå dem? Är det inte roligare att gå till Lindab Arena när Malmö kommer på besök?

Nu går det ju utför för Percys gamla gäng med Bobo Simensen som tränare. Bobo är i krig mot egna fansen och spelare får gå emellan när de har "kvartsamtal" med varandra. Hur fan ser det ut? Jag förstår Bobos oro i kroppen, men han måste ju inse att det inte var någon bra idé att lämna RBK för detta pengastinna (?) lag. Nu står han med ett halvtaskigt lag som inte känner för klubb eller fans. Carl Söderberg, MIF's Kenny Jönsson-wannabe, ska visst tjäna sexsiffrigt i månaden och har inte lyckas leverera det man kan kräva av spelare med sådan lön. Varför?

Jo anledningen till att detta lag inte presterar är att man inte är tillräckligt bra. Svårare än så är det inte. Om man läser vad Malmömedierna skriver så ser man att i stort sett alla vill att tränarna ska sparkas. Ok - sparka tränarna, men sen då? Problemet kvarstår: Man måste ju ha in en hel femma med energi som kan lyfta övriga. Och: Hur lätt är det att hitta fem spelare som är beredda att gå in och köra 110 % resten av säsongen? Det är nästan omöjligt.

Dock finns det en lösning. Engagera Percy igen, om så bara för resten av säsongen. Sen måste man sluta att titta på direktplatserna till Kvalserien - de är körda. Nu får man sikta in sig på att gå den långa vägen via play-off. Det är faktiskt Malmös enda chans, men det kan ju bli något bra av det. Då skapar man lite "vi-mot-dem" och det är ju det Malmö alltid fått näring av.

För att återgå...

När BoIS och HeIF båda låg i allsvenskan så var dessa matcher höjdpunkten på året. Jag mådde dåligt en vecka innan och under själva matchen så trodde jag att jag skulle dö. Det var maguppror och man kastades mellan hopp och förtvivlan. Var det värt det? Absolut! Nu i efterhand med ett utdött fotbollsintresse kan jag sakna känslan man hade i kroppen under ett derby. Adrennalinet pumpade i kroppen. Ilskan. Uppgivenheten. Vansinnet. Sorgen. Glädjen. Detta var upplevelser jag inte velat vara utan. Ta de sekunder man känner glädje. Det är inte någon lång tid, men dessa sekunder är de man brinner för.

Idag ska jag upp till Ängelholm och titta på Rögle - HV71. Visst ska det bli kul, men den riktiga nerven finns inte. Men hade det varit Malmö så hade det varit en helt annan sak...

Stort problem

Har ett gigantiskt problem framför och över mig: Mitt hår! Hade behövt gå till barberaren, men där verkar vara stängt. Sitter just nu och överväger att raka av mig allt. Har gjort detta vid två tillfällen tidigare, men då var jag runt tjugo år. Ger det en timme till, sen får vi se.

Att sova bort sig själv

Har varit förskonad från migrän ett tag, men idag kom den, mitt nackont, tandklabbet (ska operera ut den i månaden som kommer) och sen fick jag en burk med paprikapulver i huvudet. Eller: Migrän eller huvudvärk? Spelar det någon roll? jo det gör det. Ska jag ta migränmedicin eller "vanliga" huvudvärkstabletter? Allt resulterade i att jag fick lägga mig nu ikväll igen och jag undrar hur jag ska lyckas vända rätt dygnet.

..och förlåt E. Jag har inte ätit än...

Bloggen lever sitt eget liv

Går inte att logga in på bloggen ordentligt. Verkar som det är någon störning. Men men...

Humörsvängningar med Vitryssvibbar...

Tja, nu står det 3-2 till Sverige och det känns mycket bättre. Har ändå lite Vitrysslandsvibbar....

Nattbak hos Jeppsson

Fick väl en mindre hjärnblödning innan. Bakade fan en chokladkaka för att lugna nerverna i JVM-semin.


Så: Är jag knäpp eller?

JVM-semi och jag är sur

Fan fan fan! Känns lika uppgivet som när Rögle spelade innan idag. Nu var det ju 2-2 också, men det godkändes inte. Jävla tomtar! Var 1/10 sekund kvar...

Förlåt

Skäms över min sågning av RBK. Men: Lite rätt hade jag. Hade det inte varit för hemmapubliken hade laget aldrig klarat det. Man bar fra RBK när det var som tyngst.

Nu ska jag upp i Lindab Arena på måndag och käka i restaurangen och se matchen mot HV71. Hoppas det är lika gott tryck då.

3-2 mot Timrå. Viktiga poäng. Skönt!


0-2...

Nu retar jag mig på alla pengar jag kastat ut på säsongskortet. Styf gör 0-2 och nu är det helkört! Jävla pajasar i RBK.

Tror inte att Rögle BK gör något mål

Fan vad ineffektiva RBK är. 0-1 efter halva matchen och Timrå kommer att ro hem detta. Känns som Rögle har tappat allt nu. Det lär inte bli några RBK-mål idag i alla fall...

Får börja inrikta sig på kvalserien redan nu!

Varför släpper Rögle in så lätta mål?

Sitter och är förbannad över hur enkelt det är att göra mål på Rögle. Det står 1-0 till Timrå och Nihlstorp verkar gå på valium eller narkos. Fan alltså! Ibland är det tjejhockey i Ängelholm!

Slask och grått

Bara genom att titta ut så vill man begå självmord. Slask, grått och trist. Usch! Får stanna inne och titta på Top Gun. Vet inte hur många gånger jag sett den filmen, men det är många. Gillar musiken skarpt, eller: Jag gillade den skarpt förr.

"Björn-Roland på Tallin"

Under matlagningen idag så kom jag att tänka på Roland i Torsk på Tallin. Jag gjorde samma som han gjorde i filmen... Kolla själv...
Visst är det tragiskt?

Dags för Cobra Cai att bege sig ut

Kallt som fan, men vad hjälper det? Förbereder mig för en patrullering av Ekebys skummaste gator och det kommer att bli dökallt. Funderar på att köpa ett hundtäcke med specialfickor till Wilma. Får duga med några kuddar omtejpade på henne ikväll/inatt.

Så pass upp. Här kommer vi...

Så här blev det...

Detta ser väl inte fy skam ut, eller? Kan berätta att det var/blev jättegott. Hör av er om ni vill ha receptet......och det färdiga och serverade nedan:


Kvällens (ja hela dagens faktiskt) mat blir...

...kebabbiffar av blandfärs med klyftpotatis och vitlökssås. Till detta serverar sallad, gurka, tomat och lök. Som det känns nu skulle jag lätt kunnat äta vad-som-helst, men jag får bärga mig lite. Mitt blodsocker är så pass lågt nu att jag får ta lite mjölkchoklad för att inte svimma.

Ps. Skulle biffarna bli skit har jag garderat mig med två ryggbiffar. Just in case... Ds

Återkommer...

Att inte äta på en hel dag

Jag måste börja äta på regelbundna tider. Idag har jag inte ätit någonting - än. Stod och velade innan om jag skulle fixa lite gröt och det blev inget med det. Nu känner jag hur det börjar bulta i huvudet, ja lite så där smått, så det är huvudvärk/migrän på gång. Fan! Bara för att jag inte orkat äta eller rättare sagt fixa något att äta... Bra Björn!

Jag är kär i min bästa vän någonsin

Sitter just nu och bara myser och umgås med min bästa vän. Tror vi har haft världens bästa relation sedan vi träffades. Just nu hör jag hur hon bara kör på och det är underbart att bara kunna ramla ihop i soffan och veta att vi är som gjorda för varandra. Ja: Jag är nästan lite kär i henne, men bara på kompisvis.


Bildtext: Är hon inte läcker?

För att vara ärlig så är detta ett livsviktigt redskap för mig. Utan diskmaskinen hade jag nog tagit livet av mig. Förr fick jag diska i badkaret och bära munskydd när jag försökte närma mig diskhon. Det behövs (nästan) inte mer. Nu är det bara att smälla in skiten i "henne" och sen är allt klart.

Jag kommer ihåg en gång när jag skulle diska och Micke B kom upp till mig. Ju mer jag stod och rörde i disken, ja ju mer osade det och han började klökas i mitt kök. T o m hans hund verkade tycka att det var äckligt...

Skönt vet jag inte, men kallt och vackert

Har nästan precis kommit in efter en timmes lek med Wilma. Först var vi på åkern utanför och kastade pinnar och sen hade hon sådan tur att Tova och minnie var ute i trädgården när vi gick förbi. Ja det blev lek där med medan jag stod och pratade med Björn "Makelele" Olsson om jakt och Skromberga GIF.


(gammal bild på rovdjuren)

På vägen hem slog det mig hur vackert det kan vara - ibland...


Hurricane Gilbert

Nu ska jag gå ut med min attackhund och kasta lite pinnar på åkern. Ni kan ju lyssna på denna:Bra mycket bättre blir det inte. Inte idag i alla fall...

Kanske det blir grillning utomhus idag?

Troligen har jag slagit huvudet, men jag är så sjukt sugen på något grillat idag. Har gått och småkikat på grillen (ja den står fortfarande ute) och fått för mig att jag ska grilla kebabspett. Kan man verkligen ställa sig och grilla i januari utan att "de" kommer och hämtar en?

Men men...Någon som vet hur man gör en god vitlökssås? Gärna med yoghurt. Tipsa!!! Ja mig alltså...


En snäll fråckis...

Denna fick jag på mejlen av "fursten Kirschenmeijer" från Hyllinge. Ja en som vill jag ska äkta hans dotter...

Kenta står vid en pissoar och upptäcker plötsligt att han är iakttagen av en dvärg.
Den lille mannen stirrar intensivt, men Kenta känner sig inte obehaglig till mods, åtminstone inte förrän dvärgen släpar fram en trappstege o ställer sig att glo på Kentas privata delar på riktigt nära håll.
-Wow! Det där är dom mest perfekta pungkulor jag nånsin sett! utbrister dvärgen.
Överraskad och smickrad tackar Kenta för komplimangen och börjar göra sig klar att gå.
Men den lille mannen stoppar honom.
-Hörru, jag vet att det låter konstigt, men skulle du ha nåt emot att jag känner på kulorna?
-Eh...jag antar att det inte skulle göra nåt, säger Kenta och kikar över axeln.
Snabbt sticker dvärgen ut handen och tar ett fast grepp om pungen samtidight som han skriker:
-Okej! Fram med plånboken, annars hoppar jag!

Ny målvakt till Skromberga GIF?

Har precis fått in uppgifter som säger att Skromberga GIF håller på att värva en ny målvakt. Målvakten är "lovad" A-lagsplatsen och ska vara en riktig klassmålvakt. Det är spelare och tränare som ska ha "krävt" ytterligare en målvakt och därför har styrelsen fått jobba lite extra för att hitta en bra keeper.

Nu är detta inget som är bekräftat, men det känns som det ligger ganska mycket sanning i detta då "källan" är väldigt tillförlitlig.

Över och ut!

Spotify - oh yes!

Har precis reggat mig hos Spotify (med hjälp av Johan Broström) och vilken jäkla höjdare! Alla låtar man kan tänkas komma på, på ett ställe. Wow! Oj! Yes!

Tackar Broström för detta! Tack!

Uppesittarkvällar vänder mitt dygn...

Skrev ett inlägg igår, eller rättare sagt: Jag skrev det flera gånger, men bloggen ville inte svälja det. Ganska frustrerande faktiskt. I alla fall så handlade inlägget om hur jag vänder på dygnet när jag är fri och hur jag sitter och förbannar mig dagen efter när jag sover bort de ljusa timmarna på dygnet. Snacka om att slösa bort "dyrtid".

Nu sitter jag och är extremt hungrig och funderar på om jag ska gå ut i köket och först röja undan gårdagens disk och sen koka lite havregrynsgröt. Hm? Tar ett tag till i soffan och försöker luska ut om jag orkar koka gröt eller inte...

Kallt

Var precis ute med Wilma och höll ju på att frysa ihjäl. Vad ni än gör: Stanna inomhus!

Nu blir det tysk actionrulle, Die hard eller något?

Nu håller jag kväll med någon tysk actionfilm på Canal+. Die hard 4.0. Den hårde eller något...Verkar vara dubbad till amerikanska eller engelska. Men men...

När man gör sig till blir det bara skit, eller smakar det -skit alltså!

Gjorde ett par hamburgare till middag innan och skulle vara lite avancerad. Tyvärr sprack det rejält. Jag fick en stor korg med fina ostar i julklapp och tänkte göra mina burgare extra lyxiga med fiiiiin ost i dem. Fy fan! Ja: Fy fan vad äckligt det blev. Antingen är det jag som inte förstår mig på det lite exklusiva eller så var jag helt enkelt överambitiös. Jag hade stekt bacon (igen), grovhackat lök, skurit upp kvisttomater och sallad och skulle ha en trevlig kväll för mig själv, men det höll på att sluta i katastrof, eller... Nåja. Nu hade jag ju fler bröd så det blev ganska ok ändå.

Men jag lärde mig en läxa i alla fall. Fin ost är inget för mig...

Vad fan hände 010911 (9/11)?

Har sett flera program genom åren om vad som hände i New York den elfte september 2001 och vet inte riktigt vad jag ska tro. Just nu går ett program på TV4 Fakta som heter "Varför rasade World Trade Center?" och jag tror jag sett det innan, men det verkar vara "uppdaterat". Ju mer jag läser och kollar på klipp eller program om detta terrorattentat så undrar jag om vi blivit blåsta. Är det en konspiration eller HAR någon varit med och gjort detta värre än vad det borde varit. Är det Bush? Det är i alla fall sjukt. Sjukt som fan!

Syrran har spöken (på riktigt) i sin lägenhet. Allvar!

Jag tror inte på tomtar, troll eller spöken. Eller: Tomtar och troll är sin sak, men spöken? Nja? Kanske är det min feghet som gör att jag inte vågar tro på det övernaturliga. Har haft någon gammal flickvän som just påpekat detta.
- Du är ju så rädd att du inte vågar tro på det.
Tja? Om jag säger så här då: Ok. Jag är livrädd att det ska finnas övernaturliga väsen!

Nu var det ju så att jag skulle berätta om syrrans spökbesök och inte min rädsla. På julafton fick jag och syrran några prydnadstomtar av vår far efter vår bortgångna farmor. Syrran hade satt sin tomte under sin julgran och den stod väl bra där tyckte hon. Dock har hon ett par livliga katter som levde rövare en natt så hennes tomte ramlade. Hon och hennes kille vaknade och gick upp för att kolla vad som stod på och när hon såg att tomten låg ner så reste hon den och sa:
- Är det bra så farmor?
BLING. Julgranen tändes (jo jag har t o m hört det från hennes kille för annars hade jag aldrig trott på detta) bara så där. Läskigt!

Personligen har jag svårt att tro på sådant, men detta verkar ju ha hänt så jag får lita på syrran och hennes kille. Hade det hänt här hemma så tror jag att jag hade sålt huset och flytt fältet...


Sista avsnittet av Vänner och det är/blir konstigt

Det absolut sista avsnittet av Vänner går i repris på femman just nu och det ger mig lite knepiga vibbar. Har en hel del som hänger med sen förr som kommer fram när jag tittar på det. Inte så att jag blir ledsen eller så utan det känns bara konstigt. Jaha... Nu vet ni det också...


 

Gott att slippa bakfyllan

Det är en sådan befrielse att vakna upp och det är ett nytt år och slippa baksmällan. Vissa nyårsdagar låg jag som ett kolli och bara kräktes. Usch! I dag sov jag länge, men vaknade upp ganska pigg. Hade lite ont i skallen efter att Wilma skällt på varenda raket som sköts upp i Ekeby igår så det berodde inte på alkoholförgiftning. drack inte en enda droppe faktiskt. Men det får väl bli lite ändring på det i år. Kanske får släppa loss lite mer nu...

Nu ska jag gå ut på en lång promenad i detta fina väder med Wilma.

Gårdagens varmrätt som råvara...

Här är ett, eller flera, tips hur ni kan tillaga en ryggbiff. 2008's sista film...

Med detta väder måste jag...

...säga att 2009 startar bra. Ska ta på mig ordentligt och gå en lång runda med Wilma snart.

Har Gunde Svan svalt Michael Wihlborg?

Kolla på denna killen. Är detta någon korsning av Gunde Svan och Michael Wihlborg?Är det inte sjukt likt?

Inte visste jag att "Chatta" var filmstjärna

Vissa saker verkar man helt ha missat. Fan alltså! Hon hette ju t o m "Kärran" i Snowroller, "Chatta" alltså...

Nå???

2009 - vad vill du med mig?

Ganska trött och grinig efter flera timmars skällande av Wilma på raketer. Ja riktigt tvär. Ser att året är 2009 och då slår det mig: Jag har fan kastat bort fler år av mitt liv på, ja vad? Jo INGENTING. Kommer på sen att detta tänket inte är det positiva jag skulle börja med, eller är det? När jag tittar tillbaka så har de senaste åren bara handlat om ensamhet, rädsla, orolighet, olycklig kärlek och en massa skit jag inte vill veta av mer.

Nu handlar det om att stjäla tillbaka tid och verkligen hitta det som gör mig riktigt glad i livet. Jag kan inte sätta fingret på vad det kommer att bli eller skulle vara, men det känns som jag precis har hunnit med att hoppa på det sista tåget. Jag ska gå in i varje kupé, varje vagn och sen ska jag fan ta över och köra tåget själv.Så...

RSS 2.0