Wilmas hare är död

Jag har den senaste tiden sprungit på en hare när jag varit ute med Wilma och den har legat på nästan samma ställe hela tiden. Igår så tyckte jag den var slöare än vanligt och nog var den passiv alltid...


Bildtext: Här hade t o m jag haft en chans att hinna med...


Bildtext: Wilma tar farväl av sin hare...


"ka-tjing" Turneringsvinst i poker - igen! "ka-tjing"

Spelade en pokerturnering samtidigt som jag hade (har) Man Utd - Man City i bakgrunden och det slutade med att jag vann hela skiten. Drygt 1300:- in på kontot och insatsen var, för mig, nästan max: 55:-. Har blivit en hel del "framgångar" de senaste månaderna, men man ska vara ärlig och säga att det går väl nästan jämt ut. Dock är det kul att spela när man blivit lite säkrare och märker att man kan påverka spelet utan att hela tiden få jättebra kort.


Då tog Skromberga klivet upp igen

Jag vet att klubben heter Ekeby, men för mig är det som att börja säga "afrikansk småkaka med kokos" istället för negerbulle. Det är som det är och så det så. I alla fall så har klubben säkrat avancemang till "sexan" med tre omgångar kvar att spela och det var på tiden att man kom upp ur den så förhatliga "sjuan". Matchen man säkrade avancemanget i var uppe på Bruksvallen (det är ett namn jag verkligen inte kan med - IP ska det vara) med över 400 personer i publiken. Man hade t o m skrämt upp Skromberga Blåsorkester och det ska ha varit ett arrangemang utöver det vanliga och det är ju kul. Jag misstänker att det är Uffe Ahlin som varit mest drivande bakom det hela och som jag förstår det så lägger han ner hela sin själ i organisationen i och runt klubben. Det är ett imponerande jobb han gör. Bara hoppas att det inspirerar fler att hjälpa till och inte tvärtom - det kan lätt bli att jobbet man gör blir taget för givet. (detta är skrivet i all välmening)

Själv har jag bara sett ett par matcher och för att inte förringa Skrombergas bedrift så avstår jag från att kommentera insatserna lag som t ex Hov bidragit med. Ska man vara ärlig, och det är jag, så måste man säga att ett så bra lag som spelat uppe på Bruksvallen (där var det igen) som hemmalag i år har där inte spelat sedan i början på 90-talet. Nyförvärven var fruktansvärt bra och det är ju bara att konstatera att de spelarna som kom inför säsongen nog skulle spelat i alla fall en eller två serier upp. Stannar alla så gör det att laget får en helt annan grund att stå på inför nästa år och rekryteringen av spelare kommer att gå lättare än om man hade typ kvalat sig upp med ett mindre begåvat lag. Personligen så tror jag att om man sköter korten rätt under "Silly Season" samt vågar/vill vässa försäsongen (detta får vi ta en annan gång) så kommer man ha alla förhandstipsen på sig som nykomlingar. Och: Det är inget negativt för varken lag eller klubb.

Personligen så har mitt fotbollsintresse inte rört på sig direkt och jag bryr mig inte så mycket om landslaget, BoIS eller annan fotboll heller, men jag chockerade mig själv genom att tippa förra helgen. Elva rätt! Man har det liksom i sig...hehe

Noterbart är att Billesholms GIF är på väg ner i sjuan och detta är ju synd. Japp! Ni läste rätt. Jag tycker att det är tråkigt för det hade ju varit kul med 4 riktiga derbymatcher nästa år. Det är ju så att det finns två riktiga derbymotståndare för Skromberga: Glöm Bjuvstorp, Mörarp, Tågarp, Kågeröd och även Vallåkra. Derby spelar man mot Axelvold och Billesholms GIF. Nu ser det ut som det blir två i alla fall...

Rhinocort, Lepheton, Panodil och Voltaren...

Jag är nog inte mycket sjukare än många andra just nu, men det är obehagligt när det slår lock för öronen utan man är beredd på det och ont gör det också. Sen kommer det rossliga i hals och bröst som en hockeytackling och man tappar luften lika fort som någon Anna Anka säger något politiskt inkorrekt. Med andra ord så är det förkylningstider och jag har varit kass i flera veckor nu. Ena dagen sover jag 18-20 timmar och nästa nästan inget alls pga huvudvärk och andra förkylningssymptom. Får jag inte svininfluensan så får nog ingen den. Jag håller er uppdaterade... (och gud så pigg man kan bli av lite mediciner)

Är det denna du saknar Jörgen?

Jörgen Bengtsson i Åstorp saknar en huvtröja med texten "WORKWEAR" över bröstet. Kan det vara denna han letar efter?Det är i Ekeby allt finns. Det är här det händer!

På Facebooks "statussida" söker man sympati och uppmärksamhet

Jag gillar Facebook och surfar in rätt ofta på den sajten för att, ja varför gör man det? Det har liksom blivit ett "måste" för många människor och det är ett rätt bra sätt att bara slå ihjäl lite dötid. Man får ju ett kvitto på att man trots allt inte står främst i kön av idioterna, nog står jag i den kön allt, men det finns värre spån än jag...

När jag klurat ett tag så inser jag att Facebook är vår klagomur och vissa inlägg i statusfältet är rop på hjälp, sympatisökning och vårt sociala redskap för att göra reklam för oss själva, våra liv och det vi kanske vill ha, men bara ger sken av att ha. Gränserna flyttas hela tiden fram och ibland får jag en obehaglig känsla i kroppen när jag läser vad folk skriver. För mig är det helt ok för folk att skriva vad de vill, men det är då också en självklarhet att folk får ha synpunkter på vad andra skriver och delar med sig.

Tre regler gäller för mig och dessa har jag själv satt upp:

Jag använder inte Facebook på arbetstid.

Jag är försiktig med att ladda upp bilder på sajten.

Jag är inte 100 % ärlig eller seriös i alla mina statusinlägg eller när jag kommenterar andras status.

Anledningarna är många till mina "regler" och fler borde kanske ta efter?

Rollspelaren gör comebackförsök ikväll

Efter flera års frånvaro gör jag comeback ikväll. Det har varit en hel del övertalningsförsök, lite tårar och ännu fler för många kilo, men nu står det klart: Ikväll snöras skorna på - igen - och ett steg (sista försök) mot ÄNNU sundare liv är taget. Nu ska jag sticka och köpa en tröja som tonar ner min närvaro och tar ner förväntningarna på min prestation.

Mer info om comebacken kan komma precis när som helst...

RSS 2.0