En dålig...

Säg ost...


Hungerstrejken ger resultat! "- Ska du ha maten eller?"

Ni vet när när man var liten och man hade så kul när man var ute och lekte att man glömde bort att man var hungrig. Mammorna stod på trapporna i sina förkläden och kallade på en:
- BJÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRN!!! MATEN ÄR KLAR!
Man hörde men det roliga var starkare än hungern så man väntade tills stämbanden gått på morsan så slapp man skäll när man kom hem till kall mat (detta hände aldrig mig för morsan höll maten varm). Likadant var det om man ville ha något eller man var sur så skulle man inte äta. man satt jättehungrig men envisheten vann över hungern och för det mesta fick man sin vilja igenom eller halvt i alla fall.

Jag har det likadant nu, men det är jag som kallar, ställer fram och ställer in maten igen. Nej jag har inte blivit pappa och jag har ingen "köpeunge" heller, utan det är min hund som, enligt min mor och syster, driver med mig. Hon sitter ute i bilen, kopplas visserligen, och vägrar höra på min lockrop om "den goda maten" för hon vill till skogen. Det spelar ingen roll hur jag gör eller vad jag säger: Hon lämnar inte bilen - HELT ÄRLIGT.Nu tror ni att hon kommer att vinna över mig, men ack så fel ni har. Jag ska nog få hundjävlen ur bilen. Jag ska min själ köra till skogen och gå rundan så ska ni nog se att hon hoppar av bilen när vi kommer hem! Bah! Här är det jag som bestämmer!

(FÖRLÅT FÖRLÅT FÖRLÅT ATT JAG SKREV HUNDJÄVLEN, Wilma)

Usch... Tänk om det smittar? *darrar*

Jag har en miljon saker jag borde göra och jag drar bara ut på det. Här kommer en liten "måste-göra-lista":

* Klippa gräset. (ser ut som en övergödd savann, eller, jo, en djungel)
* Rensa ogräs.
* Städa hela mitt hus.
* Göra klart mitt kök.
* Bära ner ved
* Högtryckstvätta fasaden
* Städa ur kylskåpet
* Tömma och fylla diskmaskinen

Sen när jag ser detta så inser jag...

Hemma hos pappa
Isa tvättar bilen hon vår far

...att bilen borde tvättas och städas (saneras) och jag är livrädd att Isas flit kan smitta...

Skrombergas kille bland killarna: Johan Månsson

Detta är den hetaste killen i Skromberga GIF just nu. Johan Månsson


Skriva tal till en gammal väns bröllop...

Jag blev uppringd innan idag av min kusin som ska vara bestman på ett bröllop. Han ville att jag skulle skriva ihop ett tal åt honom och det accepterade jag. Jag känner personen som ska gifta sig VÄLDIGT bra och därför ska det inte vara några problem. Har bott granne med honom, spelat fotboll tillsammans, festat hårt ihop och vi umgicks mycket förr. Sen gled vår vänskap i sär. Han gillade att fortsätta festa efter att uteställena stängde och åka till Danmark med "BosseLillis". Men men...

Jag kan ju offra ett par rader på den blivande bruden trots hon var en kallhjärtad slampa tidigare. Jag frågade henne om Morris (vår tidigare hund) sjukdom på en fest en gång (hon jobbade på djursjukhuset då) och hon sa så här:
- Hade jag fått bestämma hade de (pudlarna) fått en spruta direkt för de är så jävla bjäbbiga.
Jag uppskattade inte det svaret och frågade om hon hade samma synsätt på skrikiga ungar som skulle ha vård på sjukhus. Tror jag blandade in om ungarna var svenskar och invandrare också för att få in raserna också. Hon gillade inte att bli satt på pottan...Sådana som hon ska inte jobba med levande ting! Hoppas hon har växt upp och behandlar deras unge väl i alla fall...

Dock: För min kusins skull ska jag skriva ihop något bra.

Migrändag idag - igen...

Samma skit som igår. Dock kunde jag gå till jobb lite senare. Fan vad jag hatar det. Migränen alltså.

Migrändag

Vaknade vid 4-tiden i morse och hade jätteont i huvudet och mådde illa. Tog en migräntablett och försökte somna om. Tror ni at det gick? Icke. Vid 6-tiden hade jag flyttat från övervåningen till ett mer strategiskt läge till toaletten på nedervåningen. Jag kunde knappt se när jag smsade min chef att jag var dålig och Wilma undrade nog vem jag kallade på nere i toalettstolen när jag ofrivilligt var som en wc-anka.

Många gånger är jag gnällig, men när jag har migrän är det faktiskt synd om mig på riktigt. Ta en ordentlig baksmälla (ta en av mina) och gångra det med tio så är det nog i närheten. Allt ljus är FÖR ljust. Allt varmt är för varmt. Allting är kass. Värken går i från ryggen upp i det heligaste huvudet och hjärnan är en flipperboll som tiltas mot skallbenet. Gallsmaken i munnen gör dig än mer spyfärdig än du redan är och minsta försök till uppstötning gör dig svimmfärdig av smärta. Så känns migrän för mig.

Nu är det bättre, men ännu inte bra.

Lite öl - allvar?

Någon som vet hur den nya ölen "Lite" är? Har sett att både Carlsberg och Falcon har lanserat "Lite" (heter det inte light?) och den ska vara kalorisnålare än vanlig öl, riktig öl. Men: Går den att dricka och hur snygg blir man efter tio st och en halvliter whisky?


Oansvariga svin till människor

Jag brukar kolla hundar på blocket.se, men egentligen gör det mig så ledsen och förbannad. Hur många är där inte som säljer sin hund när den är ett par månader eller knappt året. Alltid är det hastig påflugen allergi eller "ändrade" (hem)förhållanden som gör att man inte kan ha kvar sin hund. För mig är detta ofattbart och det visar bara hur oansvariga människor är. Mitt hjärta brister när jag ser djur far illa och det många gånger jag önskat att avlivningssprutorna som ibland används i onödan borde använts på ägarna av djuret istället.

Visst: Jag har fått höra många gånger att "våra" djur har det för bra och är bortskämda och jag kan hålla med om att det går till överdrift ibland med allt daltande. Men jag är uppväxt med att man ska vara snäll med djur och våra djur har behandlats som en familjemedlem som ska ha det bra. När jag skriver "våra" djur så menar jag hundarna och katterna vi haft och givetvis Wilma. Trots att min mor säger att hon inte har någon hund längre så är ju Wilma hennes också. Lika så med min syster. Hon är Wilmas favorit och för mig så känns det inte som Wilma är "min" hund utan vår.

Jag tycket att om man bestämmer sig för att skaffa hund så har man den för alltid om den inte blir knäpp och börjar bli opålitlig. Många tycks tro att djur är leksaker som man kan ge till barn och som kärlekspressenter. Många människor är idioter. I alla fall de som säljer sitt djur när det inte är roligt att gå ut med dem längre. Dom borde skjutas.

Semestern slut

Nu är semestern slut - för denna gång - och nu väntar ungefär (vi får väl se...) ett års jobb tills nästa långledighet. Dock: Jag har ingen ångest som många andra har efter semestern. Ser fram emot att komma in i rutinerna igen och se vad framtiden har att bjuda på...

Natti natti

Förintelsen

Det finns inte ord för hur vidrigt det var. Tittar på en dokumentär om Adolf Eichmann. Jävla svin! Låt ALDRIG detta hända igen. ALDRIG! Upplys alla skolbarn om detta i all framtid!

Jag mår illa och blir ju helt förstörd.

Kändisskapet väger tungt

I dag var det premiär för bingopromenad/tipsrunda i Mölledammarna och vi, jag, morsan och Wilma, var där som vanligt. Tydligen har ryktet om Wilmas smarthet spritt sig för journalister och fotografer låg i buskarna och passade på oss. På den "sista" bron kom Helsingborgs Dagblad springandes (detta är sant - faktiskt) för en intervju och plåtning. För att inte förstöra spänningen så låter jag bli att berätta mer... Ni får köpa tidningen eller surfa in på www.hd.se i morgon.

Utflykt i Danmark höll på att sluta i Thailand...

I går var jag i Danmark på Bakken (som Liseberg och Gröna Lund, men mysigare, trevligare och roligare) med arbetskamrater, kollegor och annat löst folk. Det var jättekul och jag var grym i "tiokampen" (2 X femkamp) som jag vann ganska klart och fick pokaler, nallar, tröjor och allt man kan tänka sig. Vi åt och drack gott och det var länge sedan man var på ett sådant gott humör. När vi skulle hem så diskuterades det om att bara sticka och typ skita i allt här hemma. Jag höll mig utanför diskussionen (för en gång skull) och ett tag trodde jag nästan att vi skulle få vara med om att ett par stycken hetsat varandra till att dra till Kastrup. Men: Verkar som de bangade...


Nu måste man ta sitt ansvar i Skromberga GIF

Vaknar efter en heldag på Bakken och går in på hd.se för att se hur det gått för Skromberga i går. Möts av dystra nyheter och läser att Wormo vunnit med 5-0, FEM-NOLL!!! Detta innebär att man på de tre senaste matcherna har en målskillnad på 1-20, ETT-TJUGO!!! Nu får man bli hur arg och hur ledsen man vill på mig, men jag lovar er: Detta hade aldrig hänt under min och Connys ledning - ALDRIG! Man ligger nästsist i tabellen med sju poäng och har bara Kropp bakom sig. Nu är det mer än pinsamt. Hoppas detta kan bli tändvätska, seriöst!


Fladdermusattack

Var ute på patrulleringsrundan och blev indragen i en incident. En fladdermus strök mitt kepsbeprydda tjockhuvud och jag blev faktiskt lite illa till mods. Sådana djur är äckliga som fan och det är väl för man sett för många "Batmanfilmer" som man har sådan respekt för dem. Men jag klarade mig och ska snart knoppa in, om jag bara får John Blund till att skyffla sömnsand i mina ögon.

Dödshungrig...

Fan! En Big Mac hade varit oöverträffat nu! Får nöja mig med fil och flingor, Nyttigare, visst, men inte godare...

Dock: Jag har både feber och ont i flabben. Kanske man kan koka pasta i brustabletter? *hrm*

Jag är rädd

Ju mer jag tänker på hur Kina och Ryssland växer sig starkare och hur Bush misshandlat USA, ja ju mer orolig blir jag för framtiden. Europa måste hålla samman och vara redo. Så känns det i alla fall...

PINSAMT: Debatt på SVT1 - osynkat...*HRM*

Undrar om inte det är kineserna som skojar med Josefsson...Dom kan det där med censur...

Vill rädde herr Jeppsson ha något lugnande? Kanske lustgas?

Fick feber och en äcklig jäkla tandvärk så det var bara att beställa tid hos Folktandvården. Hade gått och dragit på detta länge och tandläkaren undrade hur jag stått ut. Fick förklara hur man lägger tuggummi mellan tänderna så man slipper att de slår ihop och smärtan går från ryggslut till hjärnbark. I alla fall: När jag låg i tandläkarstolen så stack tandläkaren. jag fick fråga sköterskan var hon skulle.
- Helt seriöst så körde hon ner till apoteket och hämtade den starkaste bedövningen vi får använda. Hon bad mig försöka få dig till att prova lustgas. jag har tuben här.
Jag tackade nej. Yr i huvudet behöver jag inte gas till...
Nu börjar bedövningen släppa...Ajajajaj! Fick Citodon och det ska jag blanda ut i Whisky nu. Sen blir det till att snorta penicillin...


Dasspoker

Det är inte klokt så smidigt (äckligt?) med laptop och trådlöst internet. Jag var kass i kistan och lirade från skithuset - poker alltså. Gick riktigt bra faktiskt...


Rolig annons på Blocket.se

Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre.
Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter.
(Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.)
Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa.
(Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag??????
Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun)
Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul.
(OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR)


Snott/lånat från hd.se: Matchreferat Bergandy-Skromberga

Bergandy-Skromberga 10-0  (5-0)


Bergandy: Fredrik Bronning 5,

Ted Månsson, John Lundqvist,

Bengt-Göran Lindeblad, Anders

Tuvesholem, Daniel Olsson.


Bergandy tycks ha hittat målformen.

23-1 på två matcher.

- Det får man vara nöjd med,

säger Stefan Hansson, tränare i

Bergandy.

Fredrik Bronning var matchens

huvudperson och den spelare som

visade vägen. Inte nog med att han

gjorde fem mål i matchen, han svarade

dessutom för de fyra första

målen och gav sitt lag en perfekt

start. Med det här resultatet börjar

Bergandy ta sikte på en kvalplats.

- Vi ska vara med och kriga där,

säger Bergandy-tränaren.

Det värsta av allt är att den där "BG" håller än... Fan! Mats visste vad han pratade om...

Källa: http://hd.se/dagenstidning/hd/20/000.pdf


Lugnt på Ekebys mörka gator: Klart-Slut

Inga incidenter idag. Stannade och tog pulsen på en ensam vandrare som heter Henrik. Vi stod och pratade om Skromberga och matchen idag. Han hade tydligen sett matchen och jag fick mig en bild av vad som hänt. På fredag är mittbacksparet som spelade idag borta. En avstängd och den andre bortrest. Nu gäller det att spela ihop en ny backlinje, eller försöka, på träningen på torsdag. Nästa match på fredag. Serieledarna Wormo borta på "Exxan"... Tufft!

BTW: Gästboken är stängd på skrombergagif.se

Dags att röja upp "buset" från gatorna i Ekeby...

Går på jouren nu och ska ta en "PR" nu. Ja ni vet: PatrulleringsRond. Jag och min skyddshund med attackegenskaper går vår vanliga runda och cleanar upp lite. Har ett par felparkerade bilar att kolla upp och har även blivit informerad om att det cyklas "utan-hålla-i-styret" och det måste beivras.

Sen om jag ska vara lite allvarlig så funderar jag skarpt på att försöka "komma på" någon av de ungjävlar som krossar glas på gatorna. Hade varit kul att sparka dem på kulorna! Även de idioter som kör mopeder som mongolider och utan lykta skulle man ge en omgång.

Kram på er så länge...

Cobra Cai

Mitt fotbollsintresse får aldrig ta fart - igen...

Innan idag var jag jättesugen på fotboll. Ni vet: Lira lite. Visst: Jag är för tung just nu och det hade ju inte varit aktuellt med typ matcher eller slavisk träning utan det hade varit mer på "Månnenivå", ja ni vet: Jag har väskan i bilen... Nu vet jag inte om Skromberga GIF hade varit något alternativ, men jag kan ju tänka mig hur kul det är där uppe nu... Jag är som sagt "free agent" och i urusel form. Aldrig får man vara glad... Men men...

Fick ett SMS innan:
"Skromberga losade med 10. Nej inte 1-0 utan 10-0. Ska vi dra på oss skorna?"
Jag svarade:
"Jag vet. Comeback? Då får jag svälja huvudet och byta kropp!"

Det positiva är ju att det inte kan gå sämre...


Skandal: Tio - noll (10-0) i RÖVEN!!! Bergandy - Skromberga 10-0

Nu är det KRIS och STOR skandal: Skromberga förlorade med 10-0 TIO-jävla-NOLL! Mot Bergandy. Hur i helvete kan man göra det möjligt? Detta finns inte på kartan. Jag är fortfarande chockad, skakad och knäckt. Fråga mig inte hur det är möjligt för detta går inte att förklara. Man KAN INTE FÖRLORA MED 10-0 MOT BERGANDY I DIVISION SJU OM MAN SÅ SPELAR MED SJU MAN SOM ÄR ENBENTA!


Skromberga GIF's höstsäsongspremiär ikväll...

Ikväll börjar höstsäsongen för Skromberga GIF och de möter Bergandy borta. Jag är lite sugen att sticka in och titta men så spelar de alldeles bredvid polishuset. Nej, jag är inte kriminell, men i och med att jag inte har hundvakt till Wilma så hade det varit tufft att inte låna ut henne till lagens män och ännu tuffare hade det varit att vara utan henne. Sen är det ju fullt möjligt att hon hade tagit all uppmärksamhet från själva matchen då Bergandy är ett benknäckargäng, enligt min vän Mats J, alltid har BG, en tjock jävel som sisteman och en liten snabb satan på topp, ja och sen hur Skromberga visat upp sig i år behöver ju inga kommentarer utan tabellen talar sitt egna språk.

Tyvärr kan inte min vän "köttätaren" följa med och kolla för han skulle visst vara med på någon föräldrarträff i Lund idag så kommer jag så blir det ensam. Det är ändå som min köttätande vän sa till mig igår:
"- Du Björn: Ränderna går aldrig av en tiger och därför kan du ju räkna ut hur det gå utan att behöva titta på det."
Tja? Jag har ändå på känn att det kan bli en skräll uppe på Norrvalla ikväll. Såg Johan Månsson med en tjej i helgen och har han börjat spela på rätt planhalva så finns det hopp. (dessa ord har jag snott från Pate)

Snart matchstart... Undrar om jag hedrar HBG med ett besök? Återstår att se...

Klart man får tycka illa om tyskar och Tyskland

Rickard Olssons OS-studio är helt underbar! Han räds inte för att säga det alla tycker: Tyskar är ett folk man älskar att hata. Visst har det med att göra att de hade en galen ledare på 30-40-talet och att de är äckligt korrekta. Inget att snacka bort. Jag gillar Olsson för hans stil och opolerade språk. Ge honom mer tid i rutan så kanske han sågar USA's dubbelmoral och Rysslands idiotaktioner mot sina grannländer. Heja Rickard!


Frisyrer från öst? Fula men roliga!

Frisörerna i öst har nog tränats med handgranater, krattor, gräsklippare och fan vet vad. Känns som 70/80-talet står stilla...


Andrey Silnov - Ryssland (liknar skurken/skidskytten i Bondfilmen "Ur dödlig synvinkel")

Spank, ribban och Holm...

Känns som det ska gå åt helvete för Holm. Allt är perfekt, tills en svart hoppare från England klarade 2,34... Nu rev han, Holm, 2,34. Svenskarna har gjort bort sig i detta OS. Så är det bara.

Nej! Wilma är inte lunch, middag eller mat...

Tänkte berätta en liten "rå" historia om vad jag sagt när jag och Wilma mött asiater på våra rundor. Det är ju så att man äter hund i Korea (i Nordkorea käkar man t o m människor) och i andra delar av Asien och detta tycker i alla fall jag är lite småäckligt. När jag gått med Wilma och mött asiater som pratat asiatiska (heter det så?) och tittat på Wilma har jag sagt:
- Nej! Det är ingen mat eller lunch som går här! Bara så ni vet! Men hon gillar liiiiiiiiiis och Lolanga.

Ni skulle sett deras ansiktsuttryck...hehe

Jalmar - min vän!

Jalmar Sjöberg vidare i 120-kilosklassen! Kanon! Polacken var lika lat och kass som hans landsmän som klippte häcken till mig. Men men... Väntar in Ara nu...

OS-vaka

Sitter uppe än och väntar på att Ara ska upp på mattan och Nystrand i plurret. Ögonen börjar klibba igen och detta är en pärs att hålla mig vaken. Tänker på hur det var för typ fem-sex år sedan när man kom hem vid 06:00-07:00 på morgonen. Undrar hur många år man åldrats de senaste åren egentligen? Femton?

Mitt brottningsintresse väcks till liv när det är OS eller kanske VM. Annars tycker jag att det är lite småäckligt när snorstarka män ligger och tar på varandra i trikåer. Såg förresten en jag känner gå in med den svenska truppen under invigningscermonin, Patrik Jansson, och det måste varit en otrolig upplevelse.

Jaja... Nu skiter jag nog i detta. ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hundskit på fingrarna

...är ingen hit att få. Jag fick det innan när jag tog upp efter Wilma som la av ett berg på en gräsmatta. Fy fan! Har tvättat mig fyra gånger nu... Usch tvi vad räligt hundskit är!

Har bedövat min näsa av misstag...

Idag sov jag väldigt länge, ja FÖR länge, men jag skyller på min outbrutna förkylning som ligger i faggorna. Trött är jag i alla fall och det har blivit eftermiddagsfrukost i soffan med SVT's OS-sändningar. Dock fick jag ett förtroende uppdrag av min mor igår och jag skulle övervaka elektrikern som skulle byta ut automatsäkringarna och ett par spisplattor.

(Här ska jag flika in med att HANDLA ALDRIG VITVAROR HOS "SVENNE" I KVIDINGE!!! HAN BLÅSER ER! Morsan köpte en "obetydligt använd spis av honom eftersom det var specialmått på den. När hon fått den inkopplad så funkade inte TVÅ plattor av tre och han vägrade ge tillbaka pengar för de två nya plattorna morsan fått köpa "för då går det inte ihop"... IDIOT! OCKRARE! BLUFFARE! Kom ihåg detta!!!)

I alla fall... Wilma kliade sig frenetiskt och jag upptäckte ett par sår på hennes rygg. Jag tog fram sårtvättningsvätska (kan inte stava till det på frihand) och bedövningssalva och fick jaga henne runt i lägenheten. När jag väl fick tag i henne och hade torkat av såren och "klent" på xylokainsalvan så kändes det bra. Men: Efter ett tag kände jag inte min vänstra näsborre (ja jag hade petat mig i näsan) och det spred sig ut på kinden. Jag hade naturligtvis fått bedövningssalva i och på näsan och det känns obehagligt som fan!

Vad sysslar jag med?

Tänkte uppdatera er om vad som händer på min semester. Fick frågan: "Hur får du dagarna att gå på din semester?"
Mitt svar: Jag vilar upp mig, tittar lite på OS, går ut med Wilma, surfar, spelar lite poker och filosoferar. Mobiltelefonerna är avstängda, mejlen kollas sällan, loggar inte in på MSN så ofta (och gör jag det så är det som "visa som offline") screenar samtalen hem och njuter av tysssssssstnaden. Ett tips till alla andra: Stäng era mobiltelefoner! Do the 80's!

Så är det med det! Skön sommar (?) på er.

BTW: Vissa tycker jag har haft otur med vädret, men: Ska man dricka en "knatting" och ligga i soffan så är det mysigt med lite regn på rutorna!

Semesteruppdatering

Vill ni veta vad jag gör på min semester? Ok. Jag tar det bara lugnt och sover en hel del, ja rätt mycket faktiskt. Tror jag snittar 12 timmar/dygn och jag har fått "höra" att jag är VÄLDIGT trött i kropp och knopp. Jo det känns. Men men... Snart Seinfeld sen ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Prideproblemet: Dags att byta ut vaselinet mot tigerbalsam...

Över, ja överallt, ser man alla dessa urtöntiga "pridemänniskor" och det börjar bli väldigt tröttsamt. Jag skiter väl i om de är bögar, smygbögar eller lesbianer, men det har gått i stå nu. Överexponering är vad det är! Jag har en idé hur man kan dra ner på tiden för själva paraden: Byt ut vaselinet mot tigerbalsam. Jag lovar att vi hade fått se potentiella (EJ POTENSIELLA) sprinters på långdistans...

Ken Lee...Ja, se och hör själv...

Ibland tror jag att man öppnade upp öst lite väl tidigt och att man hade haft mer nytta av av kollona uppe i Sibirien än att bli influerade av västvärldens avarter av television...
 
Babuschka

RSS 2.0