Får man hoppas på flera godare år nu? Gott Nytt År

Tiden går fortare än vad man vill erkänna och trots jag sluppit gråa hårstrå så ärras man av åldern. Jag har aldrig avgett några nyårslöften och lär fortsätta på en inslagna vägen så jag hoppas på ett Gott Nytt År för alla som förtjänar det och att ni vaknar med fingrarna på plats.Och: Jag hoppas ni ser suddigt imorgon! :-)

Några bilder till (de försvann i det tidigare inlägget):


(kolla in fågeln)


(ÄKTA gul snö)
Sedan sist...

Bloggandet har varit lika aktivt som mitt liv är för tillfället då jag har SEMESTER och det är något man gott kan stå ut med. Jag har dock hunnit med att fira jul, ta det extra lugnt och tittat på lite film. Såg Inglourious Basterds i går och den kan jag varmt rekommendera till alla som har en hjärna som kräver mer än någon "Ullaredtjosan" eller "en grueunges bekännelser" (Anna Anka). Se den!

Jag har även hunnit med att göra så jag slipper gå med en ful keps ovanpå knudan. Lite före och efter nedan.

Före: (?)Efter: (?)Sen har ju Wilma fått en hel del uppmärksamhet och julklappar också...


(här leker hon med Minnie)


(och här lär hon Elvis att veta hut)


(här passar hon julklapparna så inte Isa gör som hon gjort förr: Öppnar dem INNAN man får...)


(här är årets julklappsskörd som passas (vaktas) och avsmakas)

Jag har ju varit ute och gått en hel del och passat på att ta några, i mitt tycke, fina bilder. Se själva: 

Den katten lär inte bli gammal...

Ett stycke bort bor en katt som inte är ett dugg rädd för Wilma. Jag är rädd för att det kommer stå den dyrt...
När Eklund kom öppnades dörren för det otänkbara

Det kommer att bli värre innan det blir bättre är mer en regel än ett undantag och nu tror jag dock att det värsta har varit för BoIS. Trots små medel efter mycket kostsam satsning på ”Återtåg” så har man lyckats få tag i den hetaste tränaren (Henke) samt den mest intressanta assisterande tränaren (Eklund) i Sverige. Jag kan lova att just denna konstellation är den de flesta HIFare skulle vilja se inne på Olympia och många andra Allsvenska lag drömmer våta drömmar om BoIS tränarduo. Tänk er själv: Conny Karlsson. Hur ”het” är han? Jacobsson i HBK. Va? Någon Wass eller något i Djurgården. Vem? 


Så ja, så ja... Du slipper den räliga tröjan nu.

BoIS har gjort ett klipp (medvetet eller omedvetet vill jag låta vara osagt) för man har fått en stark tränarstab med Henke som ytterst ansvarig, Hans Eklund som assisterande och Jörgen Pettersson som någon form av tränare (individuell?). Henke har ju varit känd för sin proffsiga attityd och hur han alltid varit bäst på träningarna så det känns lite som när Gullit tränade Chelsea och en av hans spelare fällde den klassiska kommentaren:
- Man håller käften och gör som han (Gullit) säger för man vet att han kan gå in och vara bättre än vem som helst i laget när han vill.
Just detta kommer att bidra till att spelarna inte bara vill visa upp sig för Henke utan också att de vill mäta sig mot honom. Med den erfarenhet han besitter är det inte läge tro man är bättre än vad man är och tro att man är given bara för man heter si eller så och ”bara” spelar i BoIS. Henke är raketbränslet för en ordentlig acceleration ur träsket, men troligtvis bara en kortsiktig lösning.

Mer långsiktigt är anställningen av Hasse Eklund som har samlat på sig en hel del erfarenhet genom att vara huvudansvarig i både HIF och Viborg samt assisterande i HIF efter att ha haft hand om deras Tipselitgrupp. Just hans bakgrund som Tipselittränare är högintressant då BoIS måste ta vara på sina egna talanger och ge dem chansen. Eklund har kompetensen att träna unga spelare och vet när det är dags att gasa och bromsa med dem.


Ännu en som hittat rätt...

Hasse Eklund är nyckeln till Henkes framgång och jag hoppas att det är så klubben tänker. Det jag har hört om Hasse Eklund är bara positivt och det är ifrån en som jobbat i samma organisation som honom. Han har mycket medmänsklighet i kroppen och vet hur man får en grupp till att fungera. Där Henkes erfarenhet i tränarbiten saknas fyller Eklund på och även Jörgen Pettersson kan bidra med det han hunnit lära sig. Men när det väl gäller så är jag säker på att Henke kommer att ta besluten utan att kompromissa. 

En sak som slog mig var att i och med att Hans Eklund anställdes så öppnas dörren för spel för Henke. Trots han har sagt nej så väger inte det så tungt då han har ändrat sig förr. Jag kommer ihåg en viss Roland Nilsson som hoppade in i en viss kvalmatch och raderade ut Kevin Amuneke totalt och var GAIS bästa spelare i båda matcherna. Skulle det behövas i slutet av säsongen och det är någon avgörande match så blir inte jag förvånad i alla fall om Henke spelar. Drömscenariot? Avgörande kvalmatch mot HIF och Henke i randig tröja... 

Det jag egentligen vill säga är att jag tycker att Henkes val av assisterande gjorde att man kan ta detta på största allvar och BoIS är på väg åt rätt håll - äntligen!

I L-a är Sune Kungen och "king of kings" bör aldrig knystas på IP...

Alla kommer till en punkt i livet när de vill bli renade, ja kanske rent av frälsta, och i dag bars Henrik "Henke" Larsson ut i vattnet av rättroende och badade honom ren från det unkna och räliga som plågat honom (och oss andra) de senste åren. Sen döptes han i Cronqvists, "HP's" och den Helige Kung Sunes namn: Amen!När alla trodde det var slut för en dryg månad sedan och Henkes tårar efter att hårsprayen runnit ner i ögonen förblindade publiken på Olympia så var det bara början. Tårarna var glädje över att äntligen få komma bort, men till alla Högaborgares andra hem: Landskrona IP. Så här hade det sett ut för några år sedan när jag skrev aktivt på SvenskaFans om jag skulle beskrivit det som hänt i dag, men nu kanske det är lite annorlunda, ja lite mindre HIF-hat och fotbollsintresse i stort, men: Det är fortfarande skönt att se folk ta sitt förnuft tillfånga...Henrik Larsson är ikonen, juvelen i HIF's krona, och nu står han i fiendeland och bakom alla ryggdunkningar finns det en kniv som bara väntar på att användas. Går det bra kommer HIF att häcklas. Går det kass får han en kniv i ryggen och kastas tillbaka över stadsgränsen. För att bli accepterad i Landskrona så krävs det mer än spel i Barcelona på meritlistan och namnet kanske betyder något för klubbledningen i jakt på sponsorer och upprättelse. För fansen krävs något större: Det krävs att Henrik Larsson visar att han bryr sig om BoIS genom resultat och trevlig fotboll.Personligen ryktes jag ur en lång dvala där fotboll inte intresserade mig nämnvärt till att det kittlade till i magen när jag såg vad som skulle hända i dag. BoIS tappade sitt ansikte, sin charm och det man stod för under 2004-2005 och detta känns som man vill tillbaka till den tid då Farnerud var namnet på alla agenters läppar och vi på läktaren kunde känna Torvaldssons smällar i märgen. Jag tror detta är helt rätt väg att gå, men det kommer inte att bli lätt. Först måste man bygga ett lag och ta tillbaka sin identitet som uppkäftig klubb där attityden är både jordnära och respektlös. Sen är det bara att köra. 

Gud vad jag hoppas och vill att detta ska bli bra!

Dock: I Landskrona finns det bara plats för en Kung och det är inte "king of kings" utan det är en Sune. DET glömmer man aldrig!
 

Är detta en nyhet?

Vid lunchtid idag kollade jag på aftonbladet.se om det hade hänt något i den stora världen och möts av följande rubrik överst på startsidan:

                                  Apa på rymmen i skånska Billesholm

Först kändes det lite pinsamt eftersom jag befann mig i just Billesholm, sen tyckte jag det var lite komiskt för det var ganska så "exotiskt" för att vara i den gamla "kolabygden" (den är lite dubbeltydig den...), men sen kände jag bara en tomhet som övergick i sorg när jag tog till mig vad som stod om historien i fler medier. Man tror att det handlar om en stöld och att någon klippt upp nätet till buren. Sånt gör mig så förbannad och ledsen. Visst: De ska inte sitta i bur egentligen, men sanningen är ju att många djur hade varit helt utrotade om man inte tagit hand om dem.

Hoppas apan har rabies och/eller aids och biter de som snott den......men för att återgå till själva nyheten eller rubriken i alla fall så är det väl ingen som är förvånad att det är "billesholmare" som förknippas med apor... :-)


RSS 2.0