Skromberga motsvarade förväntningarna - med råge

Var som sagt och kikade lite på Skrombergas första träningsmatch för året och det såg väl ut som jag hade förväntat mig, ja lite bättre t o m. Laget var bra balanserat och nyförvärven visade sig vara precis det man saknat de senaste tio åren nämnligen karaktärsspelare och klasspelare. Den som imponerade mest var dock Patrik Blidberg (född 1965!!!) som såg ruskigt säker ut i mittförsvaret och är tillsammans med Fredrik Andersson, Mattias Olofsson och "den nye" från Axelvold en grymt stark centrallinje. Sen har man två spelande ytterbackar i Mikael Andersson och Marcus Delin som gör att laget kan etablera tryck på motståndarens planhalva i och med att man kommer i numerärt överläge på kanterna. Det tidigare statiska och defensiva ytterbackspelet eller rättare sagt kantspelet gjorde att Skromberga i många år ej kunde utvecklas som lag, men nu ser det mycket ljusare ut.

Ska bli intressant att följa laget i år och man märkte redan nu att laget har en helt annan trygghet, styrka och tro på sig själv. Redan vid avspark ligger man på plus och motståndarna lär få stora problem att rubba Skromberga denna säsong. Va? (tänker många) Men: Det kanske är för tidigt att dra sådana här växlar, men det märks att det är ett annat lag mot de senaste säsongerna.

Och: Ja! Jag kan faktiskt skriva positiva saker om klubben också. Men: Så fort man skriver kritiskt så tror folk att man hatar dem och intar försvarsställning. Inse: Bara för man inte stryker medhårs så är man inte automatiskt en fiende. tänk på det!

Lågsäsong i bloggen

Har under den senaste tiden legat väldigt lågt när det gäller bloggandet och ni får försöka bärga er lite till innan det blir tjällossning. Anledningarna är inte så spännande utan det är mest att jag har dålig tid och motivation. Men det brukar ju lossna...

Skrombergas första match idag

Idag spelar Skromberga (nej: Ekeby är bara för tramsigt) sin första träningsmatch för året och den kommer att blåsas igång i Billesholm. Kommunen har inte samma förhoppningar på det "nya" Skromberga som styrelsen, spelarna, tränaren och jag (jo jag tror och hoppas man ska duscha sig igenom denna pisserie) så därför får Skromberga spela sina träningsmatcher där man har en spelduglig plan.

Jag är inte säker, men jag tror att det är Roar Hansens hembys stolthet: Stidsvig, som kommer att stå för motståndet och det ska väl inte vålla några större bekymmer för Skromberga tycker jag. Dock är jag lite misstänksam över Skrombergas tilltro på sitt material då man inte kunde ställa elva man på benen mot BESA förra veckan. Är det verkligen så att man inte har tillräckligt med folk eller tror inte tränaren på spelarna utanför den tilltänkta startelvan? Man gick ju ut från styrelsehåll och skröt om att man hade sextio (60) man i seior och juniortruppen och så får man lämna WO till en träningsmatch som inte gäller ett dugg... Knepigt!

Just nu sitter jag och väntar på att "köttätaren" ska vakna så vi kan bege oss till Billesholm för beskådning av matchen (eller slakten).


Bilarna sålda

Japp - det är borta nu. Tänkte delge ett par telefonsamtal och annat som hände under "bilsäljar" veckan, men inte nu...

Säljes: 2 st Volvo 850

Har precis lagt ut detta på blocket.se:

Björn
jepzon17@hotmail.com

Kategori: Bilar, Säljes

Budgivning på två st Volvo 850

Kommun: Bjuv
Bränsle: Bensin
Växellåda: Automat 

Miltal: 20 000 - 24 999
Årsmodell: 1992
Postnummer: 26051

Annonstext:
Två stycken VOLVO 850 säljes:

GLT 1992 - 24892 mil - Automat- Blå - Riktigt bra vinterdäck
Godkändes ej vid besiktning. Fjäderinfästningarna fram (båda sidor),
avgasröret och ljuset vänster fram var för högt ställt. Går ruggigt bra.

GLE 1993 - 25001 mil - Automat - Vinröd
Avställd - Krockskada vänster framskärm och "förardörr". Måste hämtas med
vinsch eller fordon med lyftredskap

OBS: Billigast vid köp av båda.

Jag undanber mig "bästa pris kompis" och långdragna skojare. Titta på
bilderna, läs in ovanstående och kom med rimliga prisförslag. Jag är inte
omöjlig så: Den som först ger ett bra intryck och hyfsat bud kan hämta båda
bilarna omgående.

Mejla mig bud - sen tar vi det på telefon.

Kom ihåg: Bra intryck - Mycket bättre pris!

Så känner ni någon som är intresserad så hör av er. Säljer helst till någon "normal" och priset är inte skyhögt!

Björn

Präktig skandal: Redan KRIS i Ekeby GIF!

Gårdagens inlägg/krönika hann inte få fotfäste innan Ekeby GIF (gud så fånigt namn!) tappade ansiktet och blottade sina lögner: Man fick lämna "WO" till första träningsmatchen mot Landskronalaget Besa. Illa? Tja en stor fet jävla skandal passar bättre! Här går man ut och mässar hur bra allt är och hur "proffsiga" man blivit så kan man inte ställa upp med lag i en sketen träningsmatch. Var är era sextio (60) spelare nu? Pinsamt och nu är det snudd på att börja kräva någon tar sitt ansvar...

Den "officiella", men hemliga, förklaringen ska vara att man saknar målvakt, men jag har hört att det ligger annat bakom. Personligen har man hoppats på ett bra Skrombergaår, men nu tvekar jag: Det kanske blir ett "inkörningsår" till... Har pratat med ett par stycken och jag har fått höra samma sak av alla: "- Det är som vanligt! Vi är inte så mycket folk på träningarna som man hade hoppas och sen är ju favoriseringen av "X" sjuk...haha! Du (jag då) skulle bara höra: Eh kan du då "X". Hörde du det "X". Bra "X". Vad säger du "X". X X X X... Men du (jag då igen) vet ju hur det ALLTID varit..."

Japp! Jag kan mina Papenheimare och vet att gåsen aldrig kan bli en svan och ränderna aldrig går ur!

Vad ska jag nu göra imorgon? Hade ju bokat en dag i L-a och så sviker Skrom...eh sorry! Så sviker Ekeby GIF redan! Jaja...Hoppas på bättring omgående för detta är uselt!

Konkurrenssituation: Skromberga har minst 60 spelare att tillgå

I helgen börjar träningsmatcherna för Skromberga GIF (ja de heter fortfarande så) och det ska bli väldigt intressant att följa laget denna säsongen. Jag räknar med att Skromberga kommer att spela med de bästa spelarna och sätter medelmåttorna i B-laget direkt. Nu gäller det att ha fingertoppskänsla för tränaren, men har man minst 60 spelare att välja mellan så kan man inte misslyckas. Tänk er den tränaren som har nästan tre (3) fulla trupper att tillgå i division sju. Han måste vara lycklig! För ni minns väl vad kassören, Ulf Ahlin, berättade för ett tag sedan:

"- Klubben var på väg nedåt redan på din tid Jeppeman, det var bara turen att det inte blev den sämsta sportsliga prestationen genom tiderna då. Att du tycker att det var nu 2008....det var bara ett mellan år för oss fram till 2009. När hade klubben 30 rena seniorspelare och 30 som kommer underifrån från lagen P93 och junior? "

Får jag höra att man någon gång har svårt att få ihop folk, ja sexton (16) man till B-laget, så ljugs och fantiseras det i den "NYA KLUBBEN". Man ska kunna ha träningar där minst tio man kör individuell träning och juniorerna ska ju ha problem att spela en enda seniormatch i år. Eller hur?

Nu går det inte att gömma sig och komma med bortförklaringar vid förluster längre! Nu ska det ta mig fan visas resultat och med de nyförvärven samt att man har haft sitt "inkörningsår", där klubben, tränarna och spelarna HÖGT berättade att fjolårests miserabla och direkt usla insatser bara var "träning". Inga ursäkter kommer att kunnas försvaras. Inga dåliga insatser kan skyllas på att man inte är samspelta. Nu har man haft ett helt år på sig att träna in zonspel samt fått in välutbildade spelare, ja karaktärsspelare, som ska kunna lita på sina kamrater från förra året. Annars är det ju samma som någon inte gjort sitt jobb...

Nu börjar bevakningen och allt annat än ren mangling av motståndet i år är skandal och fiasko.

Kom ihåg: Man har själv satt ribban och lagt pressen på sig...Glöm inte det!

Forza Skromberga!

En Volvo till...

Japp! Köpte bil idag: Volvo V40. Inget dyrt - inget märkvärdigt utan en ordinär bil. Så nu lär folk reta sig ännu mer över att jag har uppfarten full av bilar...

Och: Jag gillar när folk får ont i magen och retar sig på mig och mina (o)vanor...

TextTv-redaktionen på SVT suger

Jag brukar reta mig som attans på texttv (SVT) för deras slarv, inkompetens och ointresse att leverera korrekt information. Fattar inte varför det ska vara så förbannat svårt att stava rätt och ta reda på fakta eller självklarheter. Ikväll smäller de på med att Linus Thörnblad är världsbäst för han klarat 2.36 m, men verkar inte ha koll på att det är VÄRLDSÅRSBÄST. Visst: Han är kanske bäst just nu, men nja... För att "spä" på det så stavar de han med två n: Hann...
Eh?Troligen är jag gnällig, korkad och stavar fel ibland, men jag har inte betalt för att skriva...

Åsnor!

Duktig

Under mer än åtta timmar om dagen är jag som en maskin som bara dundrar på och de andra timmarna så är jag nästan lika duktig. Har t ex redan varit ute med Wilma en lång runda och det känns som jag är på rätt väg. Fick två kommentarer idag om mina hängande byxor och trots att det ser för jävligt ut så gillar jag när Gällivarehänget växer och växer.

Har totalslutat med läsk och unnar mig väldigt lite godis (lite käkar jag, men vräker inte i mig) och andra "godsaker", men följer inte slaviskt någon "supermetod" för det. Funkar ok, inte mer eller mindre, och eventuellt är det dags att börja bli ännu mer motiverad. Får se hur det har gått imorgon när jag ska ta blodtrycket och väga mig. Hoppas verkligen att jag gått ner...

Psst...Det gäller att inte halka med sin tunga och formulera sig bekvämt för annars... Schyyyyyyyyyy!!!!!!

Delar av mitt underliv ser ut som slakthus...

Idag har det verkligen varit promenadväder och det har jag utnyttjat genom att gå tre ganska långa rundor med min följeslagerska Wilma. Det är faktiskt skönt när man väl fått rumpan ur soffan att möta den klara vinterluften och bara gå. Dock är det inte lika skönt när insidan av låren ser ut som flådda grisar och ljumskarna är lika sargade som inälvorna på en sprängd ko, Japp: Så illa är det. Hydrokortison, Daktar, Daktacort och Pevarylpuder? Nja det kanske lindrar lite, men inte mycket. Det är därför som jag fasar för det jag ska göra strax: Duscha... Så ont det gör... Aaaaaugh!


Fattig? Jag?

Många vill ge sken utåt att de är så välbärgade och minsann har pengar till allt och ännu mer. Vissa är tvärtom och vill inte att någon ska veta hur mycket det finns på konton, i skolådor under sängen eller i aktierna. Några kommer hemifrån med guldsked uppstucken i stjärten och har aldrig behövt tanka sin, eh förlåt: pappas bil, för egna pengar eller ha ont i magen för att det inte ska gå ihop denna månad. Just nu är jag fan tvärfattig och den lilla reserv jag haft är förbrukad så det är lagom roligt nu. Nej jag har inte blivit arbetslös eller rånad utan det har liksom hopat sig med räkningar och utgifter som jag inte räknat med. Sedan är min bil körd och jag håller på att titta efter ny. Ska jag satsa på en större modell så Wilma kan sitta bakom galler eller ska jag köpa en mindre och ha henne inne i bilen? Många tankar och många bekymmer...

Sedan har vi det här med alla abonnemang man drar på sig och det blir dyrt med att ha alla kanaler på tv'n, mobilabonnemang som man endast använder när "Kenny" och jag smsar om hur tjejerna i melodifestivalen ser ut och bredband etc... Kom på att jag inte behöver Canal+ då jag inte tittar på någon av de 25 kanaler som ingår i det paketet och "Säsongskortet" med hockeyn är snart över så då kan jag säga upp det också. Fan vad allt kostar!

Wilma kostar ju en hel del då hon har pretantioner om vad som ska serveras i hennes matskålar. Men detta är egentligen inte så stort problem för det är mest morsan som skämmer bort henne med lagad mat varje dag. Det är kokt högrev och färsk pasta eller mos som är det som hon gillar mest nu. Det jag ville få fram är att det är dyrt att ha ett stort hundhjärta då man köper den dyraste hundmaten, märgben, grisöron, grisknorrar, blandfärs som man kokar i buljong eller något annat som kan vara gott för Wilma.

Vad kostar jag själv då? Tja jag är aldrig ute och festar och det var länge sedan jag utökade min garderob så där finns inga utgifter. Bio? Nej. Semestrar? Nix. Spelproblem? Haha! Spelat för trettio spänn på matchen på kanske två år så där är inget att dra in. Mat? Ja kanske lite. Jag är fenomenal på att slänga mat och kanske borde jag lära mig att planera lite mer och bättre. Sedan har vi det här med snusen. Japp: Det är kanske dags att dra ner på den.

Trots att jag sitter här och gnäller så har jag inga betalningsanmärkningar eller skulder (jo till min syster) och jag har ju faktiskt frysen full av mat så jag överlever ju troligen fram till lön. Dock är det trist och pest när man känner hur låst man är när det är tomt i kassakistan. Vissa kör med att bli blixtsambo för att få två inkomster, men det ligger inte för mig direkt. Visst har man det mycket bättre ekonomiskt när man är två (?) men jag är som sagt inte den typen som inleder ett förhållande bara för att vara två om hyran. Man ser det allt för ofta hur folk knappt hinner träffas innan det är dags för ihopflyttning och det är många gånger i rent ekonomiskt syfte framför kärleken...

Nu ska jag försöka undvika panikångest för min tillfälliga finanskris genom att städa huset...


Melodifestivalen? Jag tror inte det...

Nu ska jag tala mot mig själv: Melodifestivalen är skit! Men: Jag sitter här framför skitet ändå...

Nu har jag hört fyra låtar och blir mörkrädd - fan vad kasst! Tror att det är dags att lägga ner skiten nu.

Men: Hur hinner Petra Mede med att byta kläder så fort? Det tar mig en kvart att få på strumporna en vardagsmorgon...

Lördag och det är helg va?

Bloggningen ligger lite längre ner på prioriteringslistan just nu, som ni märker, ocj istället håller jag på med en annan sak som tar och har tagit all (?) min kraft den senaste tiden. Men det hindrar inte mig för att berätta att idag blir det skogen med Wilma och sen ev hockeytittande (känns det igen?). Mina lördagar är ganska så inrutade - faktiskt...

En annan sak som pågår är att jag letar ny bil och hänger en hel del på blocket ,bytbil och en rad andra obskyra bilsajter. Tur att jag är sååååå intresserad och kunnig när det gäller bilar...

Men men... Nu ska jag snart, kanske, ta tag i städningen här hemma...

Nära att explodera - på riktigt

Låg i soffan och kollade på American Gangster när hela huset började mullra, skaka och brumma och det första jag kom att tänka på var jordbävning. Wilma for upp och blev ordentligt orolig och innan jag kopplade vad det var så var jag också ganska skraj. Det visade sig vara pannan som kokade och det kan vara ganska allvarligt så jag öppnade alla kranar för fullt och lät varmvattnet flöda ut fritt. Hela huset ångfylldes och det var turkisk bastu (eller vad det heter?) @ Jeppssons. Sedan var det fort ut och då märkte jag hur vattnet forsade ut på taket och med snabba steg for jag ner i källaren och öppnade luckan på pannan som knakade, riste, gnällde och det hördes som när Titanic sjunker i James Camerons mastodontrulle.

Fy fan vad rädd jag blev! Wilma for också ut och henne fick jag koppla och sätta i bilen. Nu har det lugnat sig och får jag bara ner pulsen så kanske jag kommer att somna innan 08:00...


RSS 2.0