Den felande länken hittad

Japp! Ni läser rätt! Världens forskare kommer att slå på den stora trumman och rida på denna våg av lycka i fortsättningen: Det går att slippa undan baksmällan! I drygt tjugo år har jag haft världsmästarbältet i kategorin och burit det med bravur. Åtskilliga nätter, morgnar, dagar, kvällar och samma loop igen har jag spenderat i sängen, på golvet, i och på toaletten och ulkat, kräkt och haft starka tankar om hur död eller narkos kunnat befria mig från alkoholens efterdyningar men kanske är det slut med det nu?

Nu ska jag kanske inte vara för optimistisk för med tanke på att jag drack ytterst lite om man jämför med glansdagarna (en "halvliter" och sex öl på så kort tid som möjligt innan utgång som fyllegrund), men kanske hjärnan har tagit ett par steg framåt och tar de beslut som varit svåra innan? Nja... Jag tror mest på att jag drack måttligt...

Denna värme gör mig...

Visst är kvällarna sköna, men resten gör mig galen. Jag hatar när underkläderna är genomsura och gnaver mot skinnet. Jag ogillar när man inte kan sova pga värmen. Jag direkt föraktar den kvava luften som gör det svårt att andas.

Annars är det rätt ok...

Då hade jag skjutit mig själv...

Igår var jag ute på en shoppingtur och dollarna bara rann mellan mina fingrar. Eller: Nåja... Jag var i alla fall ute på Väla först och köpte födelsepresent till min syster och det var inte lika jävligt som jag fasade för. Väskan, en Golla, verkade falla "apan" i smaken och det var tur att tjejen inne på Accent var ärlig och INTE lät mig ta Converseväskan.
- Eh...Det är en necessär och ingen datorväska (vissa kallar det för dataväska - vad heter det?).
Oups. Min borttappade "utevana" blottades men hon räddade mitt ansikte (?).
- Det HADE gått bra att stoppa en laptop i den och det finns en datorväska i denna Converseserie.
Yes! Jag har koll...*hrm*

Sen var det Jula (att: Mr C) och jag köpte gräsfrö, gödning med "inbyggd" ogräsbekämpning, växtdödande medel och en vattenkanna. Givetvis var det den snygga tjejen i kassan och hon frågade vad det nu var för djur jag skulle döda.
- Fåglarna! Jag matar dem med gräsfrö och skjuter dem med luftgevär.
Vid detta laget har hon förstått att allt hopp är ute för mig så hon bara slår in priserna.

Nästa stopp var City Gross och jag fick tag i världens största kundvagn kändes det som. Dels var den stor som en container och när jag hade släpat den 20 meter så insåg jag att två av hjulen inte var i särskilt bra skick. Efter depåstopp och ny vagn flög jag fram mellan hyllorna och handlade på mig diverse bra och ha och mat. Det var då jag stelnade till och sen undrade om inte det var läge att ringa "kliniken". Ur högtalarna ljöd:
- Ett kundmeddelande. Kjell Olsson (?) din fru är av med dig. Gå mot kassorna och ser du inte din fru så kontakta någon anställd.

Detta meddelande upprepades säker tre-fyra gånger och när jag skulle betala hade Kjell fortfarande inte kommit till rätta. Jag sa till kassörskan att om det hade hänt mig, ja om min fru/sambo/tjej hade gjort så, ja då hade det blivit hustrumisshandel och sen hade jag skjutit mig själv. Hon skrattade och höll med mig. Jag är helt emot familjevåld och våld i stort, men det finns undantagsfall och detta är ett sådant. Herregud! Om nån ungjävel, som för det mesta är som apor i affärer, irrar sig bort eller "fastnar" vid leksakerna så kan jag förstå detta, men vuxna människor på CITY GROSS??? Nej: Dåär det mattebankaren först och sen en Gyttorp.

Detta bevisar bara tesen om att vissa förhållanden är rent mekaniska. Kvinnor som är extremt fula tar gärna en beskedlig gubbe som är helt handikappad i vardagen. Sen går det 40-50 år i samma hjulspår med att hon sköter hemmet och delegerar enklare sysslor till honom. Kläder varken kan eller får han befatta sig med för när han ska beställa arbetskläder på sin arbetsplats så får han ringa hem till kärringen "för sånt kan inte han"...

Innan jag körde hem fick "Tettan" passa min gigantiska kundvagn när jag gick för att köpa lite hundgodis åt Wilma. Hon passade på att lura på mig några "bars" och gav mig "kanonpriser".
Ett för tjugo - två för femtio!
Jag nappade direkt. Jag är en sucker!

Här är den riktiga anledningen till varför Kenny slutar:

Efter nyheten och att Kenny slutar så var jag tvungen att gå till botten med varför då jag skrivit att han var klar för ett sista år. Till sist fann jag svaret och det var djupt chockerande måste jag säga: Om det inte hade varit för att en ung och naken man antastat Kenny Jönsson så hade karriären inte tagit slut redan vid 34 års ålder, ja så säger han själv.
- Det började med glada tillrop och lite hejaramsor, men att det skulle gå så långt som det gjorde, ja det trodde man aldrig.
Efter matchen i Kvalserien dönade en riktig killkille in, ja in, naken i och till Kenny Jönsson.
- Det var liksom inte mänskligt utan det var så köttigt och stort. man har ju åkt på en och annan propp "over there" i sina dagar, men detta slog mig till golvet, fortsätter Kenny med sprucken röst.


Bildtext: Se hur glad "jägaren" är när han fått tag i sitt by(l)te...

Ängelholm är fortfarande i chock och trots att dessa bilder vevats om och om igen i TV så vill man inte kännas vid dem. Glädjen över att man klarat kontraktet kunde aldrig besegra rädslan som infann sig när denna yngling, med "Bajengaddning" ledde Kung Kenny ut för den första smörjelsen...


Bildtext: TV4 försökte med att i alla fall skriva "Därför slutar Kenny" under klippet för att man skulle låta bilderna tala sitt tydliga språk: En naken yngling leder Kenny av isen med handen precis över svanken och pekandes upp i den hyrda, specialinredda och snart reglade logen...

Efter detta blev det inte många leenden och tanken att återvända till Lindab Arena gjorde denna stora idrottsman helt förstörd.
- Nu känns hockey inte lika viktigt längre och jag vill passa på att varna andra spelare för att bli "proppade" så hårt som jag blev, avslutar Kenny med...

Olsson sätter ord på mina tankar

Jag kommer ihåg när Expressen började med en separat sportbilaga i början av 90-talet och det var då jag upptäckte Mats Olsson. Det var den förste krönikören jag läste och han skrev på ett sätt som tilltalade mig direkt. På denna tiden var jag en riktig sportidiot och kollade på allt som sändes, läste allt som skrevs (inte krönikorna fram tills dess) och sög åt mig all information om sport. Då kom en fjöre och skrev om rockband, jazz, blues, kändisar och allt det man aldrig sett i de tre sidor som var inne i tidningarna på den tiden och jag gillade det. Som jag gillade det!

När hans bok "De ensamma pojkarna" kom sträckläste jag den och läste den flera gånger till. Just den boken har jag frågat honom om efter en intervju jag gjorde med honom för BoISare och den mest självklara frågan var:
- Är detta livet du drömde om/önskat ha haft om du inte blivit journalist, frågade jag Olsson när han satt på ett kasst hotellrum nere i Slovenien innan ett Anja-åk och han svarade:
- Det var den bästa beskrivningen jag hört och din fråga är svaret själv: Ja!

Många gånger har jag läst Anrell, Wennman, Bank, Niva, Alfelt, Wegerup, Wennerholm och allt vad de heter på Aftonbladet, men ingen av dem kommer upp i Olssons klass. Jag kommer ihåg att jag skrev typ "När Aftonbladet skickar tio krönikörer för ett OS så skickar Expressen/KVP Olsson och det talar väl sitt tydliga språk: Kvalité framför kvantitet". Nu har ju många liter vatten runnit under broarna och jag har lärt mig uppskatta vissa av Aftonbladets krönikörer, men de slår fortfarande inte Olsson.

Ett gammalt minne från min barndom är "Parkliv" med Gyllene Tider där Olsson sitter och intervjuar de makalöst oförstörda grabbarna i bandet. När de sedan följde upp med "Återtåget" satt han där igen och det kändes som cirkeln slöts på något vis. Det är just krocken mellan populärkultur och sport som verkligen fångat mig och efter min fotbollshärdsmälta så är det Olsson som har varit min kontakt med den världen.

En av fyra sydafrikanska män har våldtagit

Läste detta tidigare helgen och fick mig en liten tankeställare eftersom SVT sänder Confederations Cup från Sydafrika och "Bafanabafana" var på TV. Låt säga att Sydafrika har en trupp på 24 st, då är 6 st våldtäktsmän, ja rent statistiskt. Sen läste jag att minst en av tio av männen i landet har varit med om överraskningssex av sitt eget kön. Fränt! Eller? Jag har läst och sett på tv att män i Sydafrika tror de blir fria från HIV och AIDS om de har sex med ett spädbarn och då undrar jag: Hade det inte varit all idé att försöka komma till rätta med dessa problem? FN - hallå?

Jag blir så fruktansvärt illamående av detta och vi ska inte tala om hur ledsen och arg man är inom sig. Lite som när man såg Lilja 4-ever och fattade att det är precis så det går till. Fy fan!

Sommar?

Huset ser ut som en nyförlöst kvinna med sina vidöppna dörrar och fönster och det känns som det finns chans för lite sommar. Det hade varit skönt med lite lagom värme så man kan få lite sommarkänsla. Folk som står och gafflar om den globala uppvärmningen borde kanske hålla käften en stund och skjuta av lite isbjörnar istället? Eller?


Dragen vid näsan om Kenny

Jag får bita vidare i det sura äpplet angående Kenny Jönsson...

F*n! Min "källa" har ju haft rätt om allt annat...Men men... Nu ska han få sina fiskar varma den gamle pingiskungen...

Sväljreflexen bortbedövad och ny penicillinkur...

Det är inte ofta man längtar till tandläkaren, men idag ville jag verkligen dit. Tanden framför den utdragna visdomsditon skulle ut efter en veckas penicillin, men det blev inte som någon hade tänkt sig. Bedövningen tog lite väl bra och jag trodde jag skulle dö i tandläkarstolen. Sväljreflexen blev som sagt bortnummad och jag trodde jag fått en allergichock när jag började få svårt att andas. Det kändes lite som när jag fick godiset i halsen för någon vecka sedan och det slutade med att jag fick en våt servett (japp en VÅT servett) på pannan och jag fick ligga med fötterna i högläge. Bedövningen innehåller ju adrenalin så min rädsla stegrades till nivåer jag aldrig varit med om tidigare och hjärtat slog lika snabbt som jag hyperventilerade.

Dock var det bara ett problem: Jag gick därifrån med tanden kvar i käften. Trots man bedövat hela mitt stora huvud så klarade sig tanden. Han bände, drog och slet med tänger, mejslar och spett men det gjorde bara ont ont ont och ännu mer ont. Så nu sitter jag bara och inväntar det som troligen kommer att hända: Megasmärta...

Japp: Idag är det synd om mig...

Det ni får veta...

Alla gnäller på vårt väder och det tycker jag är orättvist. För mig är detta perfekt gräsklipparväder: Jag sitter inomhus och är glad att det är för blött att ta fram utrustningen... Många vill ha sol och värme, men för mig duger detta gott faktiskt. Man är ju inte den som kastar kläderna och går ner till Fria bad för att flexxa med magmusklerna precis...;-)

Veckan har annars innehållit lite av varje. Just nu käkar jag penicillin och det är väl snart dags att ställa skorna. Men men...

Nu inväntar jag bara ett samtal från Mr C och sen kan det bli safaridags...

Sirap i skallen

Efter gårdagen så har jag haft en ganska hyfsad dag om man bortser från tungheten i klotet och segheten i resten. På jobbet har jag en makalös förmåga att koppla bort tröttheten och koncentrera mig, men när jag kommer hem så tar orken slut. Det blev ett besök hos Conny och vi rätade ut ett och annat frågetecken om hur världsläget ser ut. Vi har sådana samtal...


Mona Sahlin är rökt

Trots min migrän tog jag mig upp och ur sängen för att rösta idag och när jag nu ser resultatet är jag ganska nöjd. Dock är jag väldigt förvånad över Mona Sahlins uttalande om hur hon såg Moderaternas misslyckande som framgång. Sen borde hon inte försöka ta äran åt sig över Miljöpartiets framgångar och blanda in "rödgrönt" samarbete heller. Det enda hon hade rätt i är att det var en framgång att SD inte kom över spärren. Sverige ska inte låta rasister få chansen till att vara med att styra och vi kan ju vara stolta över att vi här uppe inte har med Hitlerinspirerade partier nere i Bryssel.

Piratpartiet då? Jag har så fruktansvärt svårt för partier som är så nischade som Piratpartiet. Dock har de mina sympatier i intigritetsfrågan så jag kan inte känna avsky mot dem. Det är ju så att där de stora partierna misslyckas så kan små plocka stora poäng. Detta gäller ju äver SD som tagit stora skaror från t ex Socialdemokraterna pga partiets feghet och rädsla att lyfta fram flyktingfrågorna. Socialdemokraterna behöver inte bli rasistiska bara för de tar upp ämnet och många av deras väljare vänder dem ryggen pga av just denna flathet. Samma sak är det med Piratpartiet och deras anhängare. De är trötta på att politikerna inte hänger med i utvecklingen och därför vill begränsa vår yttrandefrihet genom ett "BigBrother-filter" typ FRA.

Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att min röst lades på ett vinnande parti...


Bildtext: Vinnare idag!

Till sist: Partierna skulle fan skämmas då de inte ens kunde stå vid vallokalen idag. Är det konstigt att invånarna i Bjuvs kommun skiter i att gå till vallokalerna när ni också stannar hemma? Idioter!

Vakentid idag: Drygt 3 timmar...Men jag är inte rädd för att dö - längre...

Började fatta misstankar redan igår då mina ögon var helt off. Idag kom domen och jag har legat i sängen fram till 20:00 och har fortfarande ont i skallen. Mängden medicin jag har svalt idag är högt ÖVER ordinationen och ni kan tro att jag har blandat och provat mig fram för att slippa denna smärta. Vid tillfällen som dessa är jag t o m redo att ta en kula för att slippa lidandet. Japp: Så illa kan det vara och jag ska utveckla det för er.När man har riktig migrän, ja alltså sådan när inga mediciner varker lindrar eller hjälper, då gör det så ont att man bara vill att det ska sluta. Jag vet inte om jag drömde detta eller jag bara önskade det, men det var liksom att döden kom som en befrielse. Smärtan kunde liknas vi en stor gul infekterad finne och den pulserade, värkte och malde så jag höll på att bli tokig. Mitt i allt detta kom "döden" som en stor nål och i samma ögonblick som smärtan punkterades så kom en känsla av lättnad och nästan som en berusning.

Tyvärr (eller tvärtom) var det ju inte på riktigt utan jag låg kvar i min säng och smärtan intensifierades vid min vänstra tinning och in bakom ögat och bak i örat. Dock låg hela mitt huvud i krig mot migränen och jag kände mig helt hjälplös. Det är i sådana lägen man undrar om inte döden är en dörr mot något bättre.

Nu hörs detta väldigt dramatiskt och låt mig för guds skull kraftigt påpeka att jag inte VILL dö och jag har inga som helst suiciala planer. Det är bara det att man har så fruktansvärt ont och är så förtvivlad att man bara vill få ett stopp på det.


Inside information: Kenny kvar i RBK

Nu vet jag inte om man ska gå ut med detta redan, men allt lutar åt Kenny Jönsson spelar ett sista år med RBK och satsar även på OS i Vancouver. Min källa är ganska tillförlitlig och det skulle förvåna mig enormt om dessa uppgifter är fel. Tanken är väl en avskedssäsong där taket på Lindab Arena lyfts när denna fantastiska hockeyspelare kallas in för sista gången.

Gud vad man hoppas att det stämmer.

Nära höll på att skjuta blind hare...(jag höll på att kvävas)

Idag var det nära att folk fått lugn i sina oroliga själar när jag höll på att kvävas på uppfarten av chokladdragerade majsbollar. Ja det var inte långt ifrån att jag parkerat skorna och lagt mig på rygg för min evighetssömn så man var lite skakis efteråt om sanningen ska fram. Det är andra gången detta händer mig när jag äter choklad och första gången var på Matöppets parkering när jag åt ett impulshandlat "Flinta" för att höja blodsockret. Jag kommer ihåg att jag låg på knä och kunde inte andas och det började bli svart för ögonen. I absolut sista stund åkte skiten upp och aldrig tidigare hade Ekebyluft "smakat" bättre...

Idag var det lika otäckt när jag precis hoppade av bilen och kände att det jag precis hade svalt varken kom upp eller ner. Paniken man känner i sådana ögonblick är hemsk och jag tänkte hur illa det skulle se ut att dö mitt på ljusa dagen på sin egen uppfart. Troligtvis hade man fått ligga där utan att få hjälp då folk garanterat trott man varit pisspackad. Under tiden jag hoppade runt och slog mig själv i ryggen så kände jag hur jäkla rädd jag verkligen var och det som oroade mig mest var att jag hade Wilma i bilen. Visst är det konstigt?

I alla fall så lyckades jag till slut få ner lite av sörjan så luft sipprade ner i mina lungor. Mina ben skakade, insidan av skallen snurrade och det kändes som ett rivjärn hade våldtagit min strupe. Fy vad äckligt och "omysigt" detta var. Sist jag var lika rädd v ar när Isa satte en "caramint" i halsen på "Holtabacken" och den låg som ett lock över hennes luftintag. Då kommer jag ihåg hur rädd jag var att bli av med henne. Nu var jag livrädd över att aldrig se henne igen. Det är ju faktiskt så att det absolut sista som for runt i huvudet på mig var mina föräldrar och min syster och det var en tacksam Björn Jeppsson som drog ett par extra andetag av den svala luften bara för att känna efter hur skönt det är att vara vid liv - trots allt...


Bildtext: Så här KÄNDE jag mig precis när jag fick tillbaka luften...

Det här med "MYS" ger mig obehagliga vibbar...

Jag kan inte låta bli att darra och känna hur det vänder sig i magen när jag ser hur många som MYSER och hur mycket MYS allting är. Nu tror väl folk att jag fortfarande sitter och är deprimerad/utbränd/inbränd/"iväggensmashad"/whitetrashad och snortar zooloft och tuggar benzo, men så är ju inte fallet faktiskt utan jag kan inte förstå hur ALLT är MYSIGT.

MYYYYYYYYYYYS! *brrrrrr* Jag ryser! När det fikas är det mysigt. Badar man är det mysigt. Lagar man mat så är det mysigt. Sitter man med sonen och/eller dottern är det mysigt. Tittar man på tv är det mysigt. Mys mys mys...Jag tycker det är så ofantligt fjantigt, löjligt och äckligt!

Låt mig förklara lite mer innan ni hugger fötterna av mig och matar koltrastarna med dem. Jo, det är ju så att:

När jag tänker på ordet mys så bildas små filmer med skäggiga gubbar med 70-talsglasögon i plyschoveraller som är härligt rödvinsfulla och vill "mysa" med små barn. Eller sobrildämpade hemmamammor som hukar sig så gubbens armbågar inte ska träffa fejjan utan istället fördärva den utslita axeln medan barnen sitter och spelar Nintendo och väntar på att maten ska stå klar. Det är väl "mysigt" med en riktig "bullmamma"? Men: Jag har ju inte rätt att ta bort mysigheten för det eller förbjuda ordet heller - tyvärr.


Och: Jag är ju inte heller mer än människa och förstår att vissa saker är, kan och ska vara mysiga. Dock blir jag så oerhört trött på fejkad doft av jordgubbar och Findus kanelbulledoft. Verkligheten är inte stora rum med mjuka kuddar, mätta barn, glada småbarnsföräldrar och lyckliga singlar. Det räcker med att titta på "mysplatsen" nr 1 - Facebook för att bli riktigt arg, ledsen, förtvivlad, rädd, illamående och uppgiven. Kolla era gruppinbjudningar där man ska stoppa kamphundar, pedofiler, fästingar (kolla den som kapade den gruppen: det var faktiskt ganska kul...haha) och tänka på svältande barn, cancersjuka bebisar och trafficingoffer.


Problemet med mig är att jag VERKLIGEN tänker på dem och mår kass över deras situation. Men vad gör jag för att förbättra deras tillvaro? Inte mycket faktiskt, men jag blir i alla fall berörd. När jag sen läser tio centimeter till vänster hur mysigt det är att sitta i en fästingsmyckad buske och leka när granngubben tagit hit (köpt!) en trettio år yngre fru från något U-land som han binder upp på kors nere i gillestugan och är glad över att hennes barn blivit lämnade på barnhem så vill jag ärligt talat bara gråta.


Jag är orolig över att folk är så otroligt rädda att se det som är obehagligt och låser in sig i en vadderad tillvaro där "mys" är skygglapparna som gör att man glömmer ALLT elände. Många är också så sjukt dåligt insatta i vad som händer i världen och runt oss att man bara vill gömma sitt ansikte i händerna och skrika. Det är liksom viktigare att kunna göra en tacospaj än att veta hur det går med demokratin här i världen.


Så "myser" inte jag? Absolut! På söndag är det dags för riktigt mys och det är just vår demokratiska rätt som får mig att leva upp lite: Val! Man behöver inte vara så väldigt insatt eller smart för att åtnjuta sin rättighet att rösta, men: Många skiter i det. Jag skulle vilja sticka en gaffel i röven på dem som uteblir för de fattar inte vad de gör när de istället för att gå till vallokalen klipper sitt jävla gräs eller har tupperwareparty (?). Jag skiter i vad eller på vem ni röstar bara ni röstar. Om ni "hoppar" så kan allt "mys" komma att försvinna och ni pissar er själv i munnen!


Men: Visst förstår jag att man måste få fly verkligheten lite och "mysa" och det är en livsnödvändig ventil i livet. Dock så behöver man ju inte "MYSA" eller låtsas "MYSA" hela tiden utan kanske vara lite allvarlig ibland?


Visst, nu överdrev jag oerhört och skrev i provocerande syfte, men det beror enbart på att jag hatar ordet "MYS". Fortsätt ni att "MYSA" så ska jag fortsätta rysa av obehag över ordet och hur otroligt fjantigt det låter!


RSS 2.0