Zlatan?

Hur ska man uttrycka sig för att inte bli idiotförklarad eller stämplad som nazist när man skriver om Zlatan? Jag anser att han har gjort bort sig alldeles för många gånger nu och har uppfört sig som en idiot i alla klubbar han representerat. Ödmjukheten? Förståndet? Eh? Om det händer en gång att det blir bråk så kan man väl köpa det, men gång på gång? Kan någon berätta för mig hur man tänker när man vill köpa Zlatan?


Gör något annat

Jag fortsätter att avslöja hemligheter som gör toppkockar hispiga (inte du Ola) samt hardcorehemmafruar/män och kärnfamiljsknarkare som kräver husmanskost gjord från scratch till vrak. Egentligen behöver man inte vara särskilt smart (se på mig) eller direkt duktig för att göra vardagsmaten lite godare utan det krävs bara lite fantasi.

 

I förrgår gjorde jag toast med sallad och coleslaw. Enkelt och gott.

 

 

 

Idag blev det "färdigpytt" och i den kastade jag i kebabkött, hackad falukorv och rödlök. Istället för rödbetor och ägg så tog jag ajvar och tsatziki. Gott och lite annorlunda.Råkade få med lite ketchup också...


"Jag fattar ingenting..."

Såg något konstigt innan idag och kan inte sätta fingret på vad? Jag fattar ingenting...Sen: Poff...Nej: Jag är inte full eller så. Knäpp är jag sedan innan så det kanske är förklaringen? Knepigt värre i alla fall...


Lost...

...eller rättare sagt "Den förlorade symbolen" med Dan Brown lär bli mitt sängsällskap ett par dagar framöver. Har läst alla hans andra romaner och började nyss med denna. Jag gillar sättet han skriver på för det är verkligen spännande och jag läste nästan de andra i ett svep.Drömmen hade varit att skriva något själv en dag i bokform. Jag har flera idéer och läser en eller två personer det så hade jag varit nöjd. Dock är jag rädd att jag hade blivit oerhört personlig och så långt vet jag inte om jag hade klarat av att gå. Eller: Jo det hade jag, men? Det hade kanske bara blivit skit av det?

Jag får hålla mig till att blogga om mat, Wilma, mina klantigheter och andras misstag - ett tag till. :-)

Ingen lyx kanske, men lite roligare och godare...

Ibland ser, hör och läser man hur det ska flashas extra med konstig och svår mat och helst ska det vara något dyrt, men äckligt vin till som visas i extra stora glas för "publiken". Visst är det skoj att prova på något mer avancerat, men det går ju att med enkla knep få tradig mat mer rolig och mycket godare. Och: Man behöver inte ha konstiga viner eller liknande heller.


Bildtext: Bacontärningar och purjolök.

Idag hade jag potatisbullar från Felix och det är kanske inget man bjuder på om man ska ha middagsbjudning, men på en måndag funkar det kanon. Jag brukar bryna det gröna på purjolöken och blanda i stekta bacontärningar och göra en vitkålssallad med lingon, svartpeppar, salt och lite olja. Inget märkligt alls, men det blir jättegott trots att det egentligen är världens enklaste rätt som köps så gott som färdig.


Bildtext: Vitkål, salt, svartpeppar och olivolja...


Bildtext: Dynga i lite lingon...


Bildtext: Det ser knepigt ut - men det är hur gott som helst...

Men: Glöm inte potatisbullarna!


Vissa borde inte få skriva...

Jag tycker att de som jobbar på en tidning eller kommersiell sajt ska kunna stava rätt för det är liksom det de lever av. Ja kanske inte av att stava rätt, men av att skriva i alla fall. Ju mer fel man gör - ju mindre trovärdighet och respekt ska man ha. Om en flygkapten gör en miss så är han inte så populär eller hur. Själv försöker jag alltid undvika stavfel så gott det går, men ibland så missar t o m jag. Aftonbladet och SVT-text är mina favoriter när det gäller stavfel och faktafel. Därför blir jag glad när jag läser detta på aftonbladet.se:Seedare på TPB? :-)

Köpet medges ej. Oups!

Stod nere i affären idag och då hände något väldigt pinsamt. Jag hade dragit mitt kort och slog koden när de jävligaste orden som finns kom upp på displayen: Köpet medges ej. Detta innebär ALLTID: Du har inga pengar på ditt konto. Vad gör 95 % dem det händer? Jo de ljuger och säger att det är något fel med läsaren eller på kortet. Vad gjorde jag med 7-8 st bakom mig i kön? Jo: Det verkar som jag slösat upp alla mina pengar... Men: Jag kommer om två minuter.

Jag packade ihop min mat och skämdes som en hund, men var ändå så pass ärlig och sa som det var. Sen tog jag mig hem fort som f*n och flyttade över pengar till "rätt" konto och sen ner och drog kortet igen. Ärlighet är nog det enda som gäller när en sådan här sak händer. Det är såååååå patetiskt när folk tvingar stackars kassörskor att dra kortet igen, prova manuellt och sen när de säger att de kommer snart för "chippet" eller magnetremsan bara funkar på minuten så ljuger de: ALLTID!

Men: Inte jag! :-)

Muffinskungen - det är jag det!

Ok: Idag blev det till. Stora muffins med äpple och kanel. Underbara! Jag ÄR verkligen en kärring som bakar, men det blev bra och då kan jag ta det att vara lite tjejig. Först körde jag lite med min assistent samtidigt som jag smälte RIKTIGT smör och grädde på spisen. Kollar ni noga så kokade jag ägg och mat till Wilma också. Vid sidan om spisen stod ett uppkokt "lag" för kräftor...
Sen blandade jag ihop allt och slängde in dem i ugnen.

 

Sedan tog jag ut dem och då såg de ut på detta vis...
Efter det att jag hade smakat dem så kunde jag bara säga: Wow!


Finns det "flexi" med 10 mm vajer?

Jag måste införskaffa ett nytt "flexikoppel" till Wilma för hon har dragit sönder sitt gamla - igen. Helt ärligt så kan jag bara hoppas att det finns med 10 mm vajer för nu är hon så stark att hon drar isönder allt i nylon, läder eller liknande material. Visst: Ungen lär nog passa sig i fortsättningen och ha reflex på både sig själv och sin cykel samt då vara så pass smart att INTE cykla på en trottoar, men det värsta är att nästa gång kan det ju vara en annan hund hon biter och skrämmer.


Fyllebloggningen som uteblev

Förr var det mer en regel än ett undantag att man hade ångest för vilka sms man hade skickat på fyllan och man önskade att det fanns en knapp att ta tillbaka dem med. När man är full så är det som känns rätt bara rätt och ett par meningar kan få en att vilja dö dagen efter. I och för sig så har jag kanske inte gjort det sååååå många gånger, men visst: Man har inte helt rent samvete när det gäller fylle-sms.

Därför så är det skönt att tiden har gett oss bloggar, twitter och facebook så vi kan göra bort oss mer offentligt istället för ett ganska anonymt sms. Dock har jag inte riktigt lyckats slå mig in på den banan riktigt än och det är absolut inte det att jag inte har kapaciteten att göra det, men jag dricker alldeles för sällan för det nuförtiden. Synd tycker en del. Tur säger jag och säkert många med mig. Haha

I fredags så drack jag lite i hemmet och det var otroligt lugnt och därför så var det trevligt att bara prata. Sent på natten så var det bara jag hemma och givetvis skulle jag in och fylleblogga lite. För att ingen skulle missa det så gjorde jag lite reklam på facebook också och sen somnade jag. När jag vaknade så var jag som vanligt väldigt bakfull trots att mängden alkohol inte var i närheten av att vara mycket eller äns lagom och då slog det mig: Fan! Jag fyllebloggade!Jag gick ner för trappan och drog igång datorn och loggade in. Nada! Inget! På något underligt sätt så hade inte inlägget blivit publicerat och det var nästan så jag fick ångest. Hade jag varit så jävlig att blogg.se hade modererat bort det? In på bloggens inställningssida och där låg inlägget, men det syntes inte.

Jag läste igenom det och konstaterade att det inte var något dumt eller äns pinsamt utan det handlade bara om... Puh! Vi tar det en annan gång och när jag är så pass klar i skallen att det blir ett bra och vasst inlägg. Nej det var inte så farligt faktiskt! Inte för mig... :-)Lite sliten var jag allt för det tar att fylleblogga - även på mig... ;-)

"where the grass is green and the girls are..."

Vädret är som humöret på en "schizotyp", men jag lyckades glida emellan regndropparna och få min gräsmatta klippt. Inte blev det fint eller bra, men tanken var bara att få bort eller ner skiten så det inte blev ett gigantiskt problem som förr. Då har jag fått ta i med hårdhandskarna och tagit fram röjsågen och kört ner det så det sett ut som en Britney Spears-klippning... :-)
Nu är det gjort! Voila!Nu väntar nästa projekt...

 

 

 

 

 


Vuxenpoäng när man helsteker en fläskfilé?

När jag kom hem idag så var jag egentligen trött och gnällig (när är jag INTE det?) så soffan var väldigt lockande att inta, men jag tog mig i kragen och helstekte en fläskfilé i en stekgryta innan jag drämde ner lite olika löksorter (röd, gul och purjo) och in med jävlamöget i ugnen. Där fick den stå och skämmas i ett par timmar innan jag serverade klyftpotatis, "festlig" pepparsås och grönsaker till den. Ibland får jag en närmast religiös upplevelse när jag smakar min egenlagade mat. Jo det är sant: Det var så gott att Wilma inte ville ha sin Pedigree som var toppad med wienerkorv...Ovan: Margarin, olivolja, svartpeppar, grillkrydda, medelhavskryddor och örtsalt...Ovan: Filé i bryningsläge... Hrm?Ovan: Nu tar det sig... :-)


Oprofessionell

Det är inte ofta som jag kan vara nöjd med att ha tagit helt rätt beslut, men just nu är jag det. Vissa gånger kan det vara att säga nej, andra gånger att säga ja och vad det nu än kan vara. Förra veckan var hemsk och jag var helt fucked up pga en massa saker och sällan har jag känt mig sämre och mindre värd än då. Mitt i detta svarta så försökte jag verkligen att vara konstruktiv och titta lite längre än vad min näsa räcker, men det är oerhört svårt. Väldigt svårt.

 

Man ändras inte som person över en dag och trots att man ljuger för sig själv och försöker tro på dessa lögner som man skapar för att i alla fall försöka må lite bättre så vet man innerst inne: Detta stämmer inte. Detta är helt fel. Dock: Denna gången så var det helt rätt och lögnen var ingen lögn utan som en gigantiskt bra gjord läxa som visserligen sved, men ibland behöver man en käftsmäll för att komma till sans.

 

Själv hatar jag kryptiska blogginlägg likt detta och refererar till dq's och det är troligen så att jag har rätt även här: Nu är jag en drama queen eller jag var kanske en förra veckan, men jag är väldigt glad att jag i alla fall fick ur mig en hel del och sen fick svar eller förklaring(ar). Det värsta jag vet är när folk är respektlösa och inte kan svara på direkta frågor för jag blir så osäker och sårbar. Det är bara att erkänna: Man (jag) är inte så tuff som man (jag) vill framhäva sig som.

 

Ibland så får man tacka sin lyckliga stjärna att man inte är så impulsiv som man egentligen vill vara just då, ja när allt händer. Det kan vara allt från att slå någon på käften, be någon dra åt helvete eller liknande. Det kan vara tvärtom också att man inte säger det man tror är rätt just då, skickar ett sms, ringer upp någon och säger hur bra denna är.

 

Är det åldern? Tror inte det för finnen är kvar...


 

...och innerst inne så förändras man inte så lätt. Inte du eller ni och absolut inte jag.Roadkilldinner eller White-Trash-Meal?

Idag valde jag mellan amerikansk eller lite mer vågat och "inne" typ roadkill till middag. Det var väldigt frestande att köra en grävlingfilé med spenatpasta och en god vit sås till detta, men tyvärr så är jag lite för "bushad" och gjorde en redig "WT-meal" (White Trash-mat) med friterade chicken nuggets och stripes. Dock stod min soja på stället jag brukar vara under dagarna så därför får dessa kinesiska köttpinnar följa med imorgon.Frestande, men jag tvekade pga rötmånaden...
 

Jag har faktiskt sett med egna ögon hur en person vid minst två tillfällen tagit överkört vilt med sig hem för att göra en roadkillmiddag. Anledningen till att jag vet detta är att denna person var snålast i Ekeby och vi brukade kasta gamla femöringar och han tog upp dem utan att blinka eller skämmas. Sen var han en av de rikaste (enligt sägnen) i Ekeby också...


Inget för "Nils"...
 

Första gången stod vi och väntade på skolbussen vid Statoil och ute i vägkanten hade en överkörd hare eller kanin legat ganska länge. Missminner jag mig inte så brukade vissa av oss skrämma tjejerna med den och bar den med pinnar och la den sidan om dem. Inte så moget, men väldigt roligt! I alla fall så kom denna personen med sin oerhört gamla och slitna damcykel och stannade precis vid den stelfrusna haren. Utan minsta tvekan så SPÄNDE han den på pakethållaren och cyklade hem. Vi visste inte vad vi skulle säga utan klev på skolbussen och var chockade.

 

Andra gången så var det vid "grusvägen" och det var alla gånger en självdöd fasan som åkte i grytan hos, ja vi kan kalla honom för Nils. Denna gång var man mer härdad och därför så brydde man sig inte. Eller så hade kanske chocken sedan första gången inte gått ur kroppen...

 

Ibland så önskar jag att jag var mer som "Nils" eller Wilma och vågade fälla mina egna måltidsbyten. Innan var jag av med "apan" och i och med att det är så kvavt så har jag öppet alla dörrar och fönster så jag blev lite orolig. *buff* *morr* och en massa andra hemska ljud hördes från baksidan och när jag tog fram min IKEA-ficklampa så fick jag syn på detta.


 

Troligtvis har hon hoppat över mitt väldigt primitiva staket och klippt antingen en ko eller någon stackars motionär på kvällsrundan. Hon skapar sina egna roadkill och skäms inte över det...


Är det gay eller ej?

Är det tjejigt eller rent av lite bögigt att erkänna att jag under en längre tid har funderat på att baka muffins i min varmluftsugn? I alla fall så köpte jag formar innan idag och snart är det dags...Så: Hit me med recepten nu!


Min lilla duva...

I veckan så satt en duva helt vettskrämd ute på min infart och Wilma slickade sig om munnen och hade tyckt att det hade smakat fågel med en duvunge. Själv så satt jag och var rädd att kvarterets katter skulle komma och ta den så jag beslutade att döpa duvan till Kattamad och sen gav jag mig ut på jakt. Mitt mål var att fånga den och lägga in den i boet igen och inte som en annan sa till mig att göra:
- Fånga den, nacka den och stek den. Ungduvor är ju skitgott!Hela min släkt är eller tror att de är jägare och under hela uppväxten så har det stått vilt på menyn. Jag hatar det. Älg, rådjur, hjort, anka, fasan, hare, duva och jag tror t o m att jag har käkat kanin. Fy fan säger jag nu. Usch! Jag har inte det i mig att ta livet av ett djur och därför blir detta väldigt tudelat: När jag var på väg in till McDonalds i fredags så hade en gubbe kört på ett rådjur på den långa raksträckan innan Bårslöv om man kommer från Ekebyhållet. Jag stannade till och frågade hur det var med honom och om han behövde hjälp.
- Nej det är bra med mig. Vill du ha det, sa han och nickade mot det döda rådjuret och inälvorna låg på asfalten och jag kunde nästan känna hur det kom till att lukta dagen efter.
Jag tackade nej och mådde fruktansvärt dåligt för ett rådjur hade mist livet, men: Jag var på väg till McDonalds för att äta ko och kyckling. Det mådde jag inte dåligt över. Knepigt...


Jaja... Ett litet sidospår. Tillbaka till den där duvan. Jag försökte fånga den flera gånger men det ville sig inte. Den kunde inte flyga och jag är lam i ryggen så det måste ha sett ganska komiskt ut när jag försökte få tag i den. Till slut gav jag upp och gick in och väntade på att någon katt skulle få sig ett skrovmål. Jag tvättade mig och skulle gå upp och lägga mig när jag tittade ut och då var den försvunnen. Jag ryckte på axlarna och tryckte huvudet mot kudden, men: Sömnen uteblev. Till slut var jag tvungen att gå ut och kolla efter den och efter lite djungelliv så kom jag in i ett björnbärssnår...Givetvis rev jag mig på benet och troligen fick jag en hel del fästingar också så borrelian är nära. Tyvärr så ville den inte komma fram och trots att jag t o m körde lockrop på hög nivå så: Nej. När jag kom hem efter jobb dagen efter så satt den kvar och efter det så har jag inte sett den.

I mitt huvud så har den lärt sig flyga och fått en hel del duvpolare som sitter och skiter ner balkonger, bilar och tak hos personer jag inte gillar. :-)

När stannar tiden?

Pratade idag med en ung tjej som satt i kassan i en av butikerna jag besökt och hon skulle börja skolan nästa vecka. Jag kommer ihåg hur jag kände det när jag skulle börja skolan efter sommarlovet och det brukade vara ganska skönt och kul att komma tillbaka. Hon tyckte inte det skulle bli så roligt att börja igen och visst kan jag förstå henne på ett vis, men jag sa att hon skulle ta vara på denna tiden och jag menade verkligen det.
- Alla de problem och bekymmer du har nu kommer du att önska du har istället för de som kommer när du är lika gammal som mig, sa jag.

Hon skrattade och när jag gick ut så tänkte jag efter en gång till och kan bara konstatera att man hade det ganska bra när man var 16-19 år. Gå till skolan och sen hem och spela fotboll eller vara med kompisarna och dra upp riktlinjerna inför helgen. Så var det ju faktiskt och jag ska inte säga att det alltid var så jäkla kul, men det hände ju nästan alltid något roligt eller så såg man till att det blev roligt.

När jag kom hem och tittade mig själv i spegeln så blev jag lite glad. Det är kanske inte själva ansiktet som gör en glad, men det i pannan som visar att man inte gått över till den andra sidan...En finne! Wow! Tusentals tonåringar står med sina clearasilstift och vad det nu är de använder och mår skitkass för denna jävla acne. Jag tar och har alltid tagit det ganska soft med detta för vad gör det för skillnad? Ingen. Visst det kanske inte ser så snyggt ut när man har ett stoppljus med röda, gula och vargröna finnar i ansiktet, men det är ju ett tecken på att man lever.När ni inte längre får finnar så ligger ni kanske i en träfrack. Ni kanske har en massa skrikiga ungar som terroriserar "vanligt" folk på ICA Maxi och ni drömmer om barnkidnappning? Ni kanske inte längre vill eller orkar någonting? Själv ska jag ta vara på min finne och känna mig lite yngre och kanske våga göra något helt galet som att skicka eller INTE skicka ett SMS. Kanske jag ska lära mig att... Nja...

När tiden stannar...

Innan idag så fick jag ett uppdrag att plocka fram ett batteri till min mors köksklocka för den hade stannat. Det är så fruktansvärt irriterande att sitta och titta upp där klockan brukar sitta och så ser man bara ett stålspik. Ok om solen hade varit framme för då kunde man snöat in totalt och skapat sig ett eget solur, men molnen låg lågt och regnet hotade hela tiden så solursgrejen la jag ner direkt.

När jag kom hem så började jag titta lite efter batterier och samtidigt så skulle jag hålla koll på min egen klocka, ja eller vad den var för jag skulle köra till husbilsmetropolen, Hyllinge, för att köpa riktiga vårrullar för de som finns att tillgå i byn duger inte. Varför de inte duger? Köttet, eller avsaknaden av köttet i dem. I alla fall så tyckte jag det var lugnt med tiden och efter ett uppdrag på det lilla kontoret så trodde jag att drabbats av något övernaturligt. Tiden hade stått stilla när jag bombat VA-nätet och lusläst gårdagens SportExpressen. Helvete vilken grej!


Bildtext: Inte den snyggaste klockan, men jag har fått kriga för den...

Tyvärr så hade mina tarmaktiviteter inte lyckats att stanna tiden utan jag hade fått samma problem som min mor. Egentligen är det inget märkvärdigt, men visst är det lite underligt att klockorna stannar nästan samtidigt?

Vårrullarna? Jo jag besökte ICA Maxi, men det är ju en bolsjevikaffär så de hade samma sortiment som byns handlare. Min besvikelse var tung och därför stod City Gross för dagens goda gärning när de hade ÄKTA vårrullar. Puh!

När jag stavar fel eller klabbar på min blogg...

...så tröstar jag mig med att journalister eller skvallerskribenterna håller sämre klass än mig.Föbi? Hrm? Jag kan med gott samvete fortsätta blogga utan att bry mig om stavfel och särskrivningar... :-)

"Vi står tysta framför skälet där sommaren tar slut"

Gråvita skyar - tandläkarväder... Idag känns det som Söndermarken fångat in mig och stulit allt hopp och glädje för det är verkligen dystert. Imorgon så börjar det där som man gör annars och, ja det lär bli ganska intressant och kanske rent av ett helvete. Men: Ett helvete för vem eller vilka? Jag känner att det är dags att sluta vika av och istället stå på mig hela vägen. Om det så blir att jag får trampa folk på tårna och berätta saker som är lika obekväma som mina kamouflagedesignade kalsonger med andningshål i ljumsken, ja då får det bli så.

 

Dagen har annars varit som en tandläkarbedövning i hjärnan och ryggen är som den är. Jag skulle gå upp tidigt för att bli trött ikväll och i och med att det var så klibbigt varmt inatt så somnade jag inte förrän vid tiden man kom hem förr när man var ute och festade. Snoozen blev till avstängning och det lär bli intressant ikväll och se hur det går att sova. Hrm...


Det bästa med dagen har varit att min syster gjort köttfärslimpa och nu lever den traditionen vidare i alla fall. Och: Hon kommer aldrig undan nu för nu måste hon bjuda på den en dag...

Det näst bästa med dagen var min "frunch" med två rostade mackor som jag förvandlade till räkmackor med svart stenbitsrom.


Bildtext: "Man skulle haft det som Ulrika W har det: Hon glider runt på en räkmacka hela tiden..."  :-)

 


Kör alla djur med mig eller?

För drygt en vecka sedan så skulle jag mata min syster och hennes sambos katter som var på semester, ja både min syster och katterna. Min syster var i Egypten och åkte svarttaxi från Kairo till Hurghada (drygt 60 mil) och hennes katter var hos vår mamma. De har det hur bra som helst hemma hos min syster, men hos vår mor får de all uppmärksamhet och blir uppassade hela dygnet.


Hanen Leo som är översocial ovan...

I alla fall så skulle jag gå upp och mata dem för en vecka sedan och fick strikta order om hur och hur mycket de skulle ha. Hanen skulle ha lite kött och mycket sås och honan skulle ha mer kött och mindre sås. Sen var det noga att jag kollade så inte hanen åt upp honans sås och här började det köra ihop sig. Honan spelar skygg (läs: svår) och ska inte komma fram utan gömmer sig hela tiden och hanen är tvärtom. Han var med och inspekterade hela proceduren och åt i köket. Honan vägrade komma fram.


Honans mat med mer kött än sås till vänster och hanens mat med mer sås än kött till höger...

Efter ett tag så gick hanen också och gömde sig så jag stod som ett fån, men vågade inte gå för jag vill ju inte ha en katt som svultit till döds på mitt samvete. Honan är så tramsig för hon tycker om att bli klappad och så, men hon ska inte komma fram från sitt gömställe. Jag låg nog på golvet i en kvart och kelade med henne, men det har nog sett ganska så komiskt ut. Hon låg långt in under sängen så jag fick sträcka mig och vända hela kroppen (det ni...) som en, tja, katt, för att nå henne och hon spann och åmade sig för hon tyckte om det.


Leia (Fröken Svår)

Till sist så provade jag att sätta in skålen under sängen till henne och PANG: Hon var i den och åt som bara den. Det känns som jag alltid får göra extra mycket för djuren i min närhet och jag vet inte om de känner av att jag är för vek och drar nytta av detta?


Middagen serveras UNDER sängen...


...och det smakade ganska bra: Slurp!

Denna matning skulle ta kanske 5-10 minuter, men tog nästan en timme. Sen var det bara hem snabbt som attans för jag kokade kycklingfilé. köttfärs och märgben till Wilma och detta stod på spisen.


Wilmas mat...

Sen skulle ju "piggarna" ha mat och klockan var nära halv tolv på natten när jag typ kastade i ett par mackor i toastjärnet för att jag själv skulle få något att äta...För snäll? För dum? Någon?


Borderline är het som en kamin

Jag kollade in i Borderlines logg idag och det är höga berg och djupa dalar. Ena sekunden är livet underbart och i nästa så suger allt och alla. Jag är alltså inte "vän" med denna person, men råkar ju se när Borderline skriver till våra gemensamma vänner. Det som är otroligt är att Borderline har familj och hur i hela fridens namn står dessa personer ut? I och för sig så är det WT all over och då menar jag verkligen ALL OVER.  

Undrar hur nära gränsen denna person är? Här kan allt hända. Man kanske skulle skicka iväg en liten vänförfrågan... Hehe...

Wraps i min regi

Som alla vet är jag en dröm i köket och nu har jag gett mig in i "wrapsträsket" och jag måste säga att jag är grym på detta - också. Jag har provat tre olika recept som alla är från mitt hjärta och min hjärna.

Wrap 1: Tunnbröd, rostbiff, philadelfiaost, margarin, ajvar, pepparrotsvisp, gurka, tomat och lite olika sorters sallad.Wrap 2: Tunnbröd, rostbiff, potatissallad, rostad lök, remouladsås, purjolök, syltlök, rivna äpple, gurka, tomat och lite mixad sallad.Wrap 3: Tunnbröd, kyckling, sallad, tomat, gurka och min egna currysås med en jäkla massa gott i! :-)Och här är den hemliga "röran":Och radar upp alla tre wrapsen på rad nedan:Nå?

"Piggarna" styr (nästan) mitt liv.

Jag tror att några av Sveriges mest bortskämda igelkottar finns här hos mig för de har verkligen belastat mitt matkonto detta år. Förr har jag inte brytt mig så mycket om dem, men i år så har de fått ordentligt med käk och vatten (isvatten ibland) varje kväll. Jag tror att jag har hyfsad koll på vad som är deras favoritmat: Ägg, tonfisk i olja, grishjärta, kycklinghjärta, märg, grisfötter, gristunga, högrev, cheeseburgare från McDonalds och bröd indränkt i spadet som man kokt kött i.

 

Basen i deras föda hos mig är hund och kattmat. Både torr och blötfoder och sen blandar jag det med deras "favoritmat". Det är ett jäkla spring och en massa skålar att hålla reda på och nu när jag är mer orörlig än vanligt så har min mor fått hjälpa till och det är ju inte till det sämre, ja för igelkottarna. :-)Tja...Så kass har de inte va?

 

 


Borderline eller byfåne?

Jag blir allvarligt talat ganska rädd när jag kollar in vad det är för filurer som finns på Facebook. En person som jag "ramlar" över lite då och då är så otroligt fascinerande att läsa eller: Det är ganska obehagligt, obegripligt och tragiskt. Ena timmen är allt toppen och nästa så är allt skit. Humörsvängningarna är kroniska och sen slängs lite dramaqueensinlägg in lite random och man blir helt tagen av läsningen.

Jag ska klargöra, som jag brukar göra, att jag är en lågutbildad kille ur arbetarklassen som inte är "Jimmy Dean" eller på något annat sätt förmer, men jag vet lite om mycket och för att fatta mig kort: Jag är väl hyfsat "med". Den här personen som jag brukar läsa hos eller om är säkert jättesnäll men denne har inte alla kaninerna i buren. Är det inte att de styrande i landet är helt inkompetenta så har de stulit från denne via skatt etc. Konstigt nog så har denne ett jobb, men denne smutskastar sin arbetsgivare och berättar hur jävla dumma i huvudet de är - konstant.

Jag kan köpa att man kritiserar regeringen eller oppositionen och även med mindre smickrande ord, men att skriva skit om sin arbetsgivare ÄR ganska korkat. Jag fattar inte hur dumma i huvudet folk kan vara som går ut och skriver hur jävla tradigt de har på jobb FRÅN jobb. Eller: Jag fattar inte hur KORKADE folk kan vara som skriver på Facebook på arbetstid. Jag kan garantera att många arbetsgivare kollar eller försöker kolla upp sina anställda. Själv har jag gjort en idiotgrej en gång och VET vad priset är och vad ska jag säga? Jag har lärt mig läxan.

Tillbaka till vi kan kalla personen Borderline. Borderline gör inga sociala misstag utan det är alltid andras fel. Big misstake! Läser man sedan (japp - jag snokar) mellan raderna och bland Bordelines "fiender" så ser man hur denna befinner sig på en mentalt störd femårings nivå. Det är både komiskt och tragiskt på samma gång.

Det roligaste är hur Borderline skriver om solidaritet och andra värderingar tagna ur ett gammalt DDR-manifest och sedan agerar tvärtom. Jag höll på att dö av skratt när Borderline först skrev om rättvisa och om den svenska avundsjukan och en timme senare sågade en arbetskamrat sönder och samman för denne fått en bättre tjänst med bättre villkor och lön.

Men: Det finns en hel del Borderlinefall runt mig och mina kontakter så man kan frossa hur mycket som helst!

...sen har man väl själv också en släng av Borderline i sig...hehe

"Wax on - Wax off" (Ryggvaxning och tigerbalsam på pungen)

Jag är brutalt snabb (ibland) när det gäller att berätta om andras misstag här på bloggen, men jag är inte sen med att berätta om mina egna klantigheter heller. Som hela världen har fått höra så har jag problem med min rygg och detta har inneburit smärta och orörlighet. Stryk det där sista om orörlighet för det är som vanligt (så slipper ni påtala detta), men smärta och "vingabröden" då! Haha!

 

Jag har kurerat mig med olika saker och när det har varit dags för hundpromenad eller annan aktivitet som inte har innefattat internetsurfande, tv-tittande, bokläsning eller liknande så har jag "klent" tigerbalsam på det onda och detta har väl funkat ganska ok. Själv tror jag att det handlar om placeboeffekten och det är fullt möjligt att så är fallet.

 

Eftersom jag har hund så vill jag inte att hon ska få tigerbalsam på sig om jag klappar henne och givetvis för att inte drabbas av TPP (tigerbalsam på pungen) så har jag använt engångshandskar när jag har behandlat mig. Perfekt tänkt för en gång skull!

 

Så i tisdags när jag hade duschat för jag skulle lämna boet för att handla mat så skulle jag givetvis fixa till håret så jag tog fram mitt vax och smällde i detta. Sen skulle ju ryggen ha sitt också och då är det inte håret på den (jag är verkligen hårig - allvar) som jag menar utan det "onda". På med de rektala...eh...engångshandskarna och sen lite snabb massage. En snabb titt i spegeln och: Wow! Nä nu skojade jag givetvis... Jag var i alla fall klar för avfärd - trodde jag...

 

Bildtext: Det bästa av mig: Håret! :-)

När jag steg ut i min halvfärdiga hall så kändes allt hyfsat och en snabb blick i den spegeln som hänger där och... Nej jag skojar - igen...


Bildtext: Med vax i är det min själ fint som snus! :-)

Men: Jag tog av mig handskarna och kastade dem i "skrallespannen" (jag sopsorterar inte utan kastar ALLT i samma kass) och allt kändes fortfarande så bra det kunde med en bruten rygg och ett ansikte som skrämt skiten ur mig i spegeln, men något var annorlunda.

 

Först kunde jag inte sätta fingret på det, men när jag kände att det inte luktade skarpt från tigerbalsamet så drog jag med fingrarna över svanken (det hörs något va?) och det var halt, mycket halt och snart insåg jag att jag hade gjort en lightversion av det jag egentligen behöver - också: Jag hade vaxat ryggen, men med hårvax...Bildtext: Ont i ryggen eller bara generande hårvax? Gör som Jeppsson, ja eller inte... ;-)
 

Så jag hade fortfarande "to" på ryggen och smärtan satt kvar utan lindring av tigerbalsam så det var ingen "win-win" precis... Det var bara att skrubba av vaxet och på med PM-handskarna....eh...engångshandskarna och börja om. Som så mycket annat i mitt liv så blir det ofta så här: Gör om - gör rätt...


Copycats (är ni inne i min hjärna och rotar så skyll er själva)

Det finns en kategori här på bloggen som heter "Hotshotslistan" och i den försöker jag placera de roliga, sjuka, ofattbara och för att förklara det enkelt: Saker som man aldrig glömmer pga det finns inslag i dem som inte finns i alla människors personlighet, men i min och i sådana människor jag uppskattar. Vissa av de som har läst dessa inlägg har inte trott på dem, men jag kan lova er: Allt som står är sant och: Ni har inte fått läsa de sjukaste/roligaste än...

 

Eftersom jag är än mer statisk än vad jag brukar pga mitt ryggont (har fått STARKA piller idag och ska på BEHANDLING, ja för ryggen, imorgon) så har jag läst en hel del, spelat poker och surfat lite. När jag då får läsa detta så gör det mig rädd, road och besviken.

 

Rädd för att detta har planerats och bollats med en hel del sjuka personer runt mig i ca 15 år. Någon måste ha varit inne i delar av min hjärna och stulit av mina hemligaste saker. Haha! Men: Har de varit så långt in så lär de ångra sig och dö en hemsk död... Mohohahahahahaha!

 

Road för någonting i mig säger att vi eller jag och tvärtom är för gamla för sådant nu. När jag läser det så ser jag inte det "hemska" utan bara det som är roligt. Jag satt och skrattade hysteriskt, nåja, åt hur han har cyklat som en dåre för att komma undan dessa apor. Kommentaren han ger till aftonbladet.se är ju klockren och berättar hur rädd och förvirrad han verkligen har varit:

"- De uppförde sig som gorillor och hojtade som gorillor, säger chauffören till Aftonbladet."

 

Besviken för att det inte var "vi" som gjorde det för då hade det blivit ordentligt gjort.

 

Hur vår plan eller planer såg ut? Den första var att vi skulle ha en eller två killar som var utklädda till gorillor och skulle gå längs 110:an (vägen mellan Ekeby och Billesholm). Det är skog på båda sidor av vägen och tanken var att vi skulle rigga att någon som vi kände skulle köra den sträckan och ha en av våra "mullvadar" med i bilen. Den som skulle bli blåst hade ju inte trott att han hade sett rätt och därför skulle det vara kul om han hade vågat säga något. "Mullvaden" skulle ju inte ha sett något och när de hade kört ett par kilometer så skulle nästa dyka upp och tänk att bara få vara med och höra hur killen som skulle blivit blåst hade reagerat.

 

Antingen hade han hållit käften i bilen och kanske berättat det när han hade kommit hem till sina föräldrar eller sambo, men vad skulle de tro? Efter det hade gått ett tag så skulle någon annan droppa en historia om att någon hade sett gorillor i skogen mellan Ekeby och Billesholm och då hade det kunnat bli hur kul som helst! Haha!

 

Plan två var att ställa sig bakom någon som skulle ta ut pengar vid "minuten" och se hur denna hade reagerat. Vi hade även lite planer på att låta någon se en gorilla i sin trädgård lite då och då. Detta hade också kunnat bli, ja: Hur kul som helst... Hahahahahaha!

 

Det finns som sagt en hel del "opublicerat" som troligen kommer att dyka upp här förr eller senare. Och: Hur osannolikt det än verkar så lovar jag: Det är sant och vid varje tillfällen så har vi varit flera som har varit med. Vissa saker är som sagt jätteroliga. Andra är ÄNNU roligare!


Grattis! Du är med i finalen,......men vi behöver din anmälan...

Spam. Skräpmejl. Ja kalla det vad ni vill men det är inga idioter som ligger bakom det där fenomenet. Jag får dagligen en massa skit om att jag har vunnit en massa pengar eller resor, men: Hur? Alla dessa hamnar i skräpposten och när man ser flödet så inser man att det är en väldig massa idéer som används för att lura folk. Visst: Det är bara idioter som går på det, men någonstans på vägen så har jag utvecklat empati för just dem som blir lurade och förakt mot dem som luras.

Tänk om dessa som vill lura folk hade lagt sin energi på att göra det "rätt" istället? Hade det inte varit mer tillfredställande att tjäna pengar på något som någon annan velat ha istället för att någon blir lurad? Pengar som pengar tycker väl många, men tja, jag vet inte? Jag tycker att dessa bolag eller personer som kör på dessa bluffar är som nekrofiler i full gång på en barnbegravning med öppen kista. Lät det obehagligt? Det ÄR obehagligt.

Jag gnäller många gånger om hur illa folk stavar eller när de "sär skriver", men dessa som blir lurade är ju "bakom", "tappade i trappan" och mentalt på en nivå som de som tar sms-lån - typ. Man kan inte bli arg på någon som inte vet bättre, men man blir så besviken på personerna som skulle talat om för dem att "mejl som inte kommer från någon ni känner är 999 gånger av 1000 bluff". Arg blir jag på dem som luras.

Jag gick emot alla mina principer idag och öppnade följande mejl:Jag kollade upp företaget och ringde dit. Först var de trevliga, men blev stingsliga när jag sa att samtalet spelades in och skulle läggas ut på en blogg. När jag frågade hur jag kunde vara med i en final som jag inte hade kvalificerat mig till och varför jag var tvungen att anmäla mig när jag redan hade en plats i finalen, ja då jobbade inte "Thomas" där längre och de kunde inte hjälpa mig - KLICK!

Konstigt...

Snabba cash - hur är boken?

Kollade på Snabba cash igår och trots att alla ska vara så negativa och såga den så måste jag säga att jag gillade den. Det kändes inte så osannolikt att det inte skulle kunna hända och jag tyckte att skådespelarna var bra. Nu undrar jag hur boken är och om det är en BRA idé att läsa den nu direkt efter? Någon som vet - typ?

Sen undrar jag hur "Aldrig fucka upp" är? Det blir nog att försöka ta sig upp ur soffan och köra och köpa ett par böcker. Det ÄR en bra idé!

Nu ska ni få se era ***** Pedigree!

Folk säger att jag är för rädd om Wilma och att jag skämmer bort henne alldeles för mycket och till viss del så stämmer det nog. Hennes matkonto är groteskt och trots jag ljuger för mig själv och vägrar inse att hon får bättre och dyrare mat än mig själv så vet jag ju hur det ligger till. Lägg till att jag inte är den ende som betalar för Wilmas mat och när jag gör "köttbollar" (kramar ihop köttfärs till bollar och kokar dem med märgben, grönsaksbuljong, köttbuljong och ev någon grönsak) och vanlig torr pasta, så får hon frikadeller och FÄRSK pasta med morötter hos min mor.

 

Jag har inga barn själv eller syskonbarn så hon får fungera som barnbarn till i alla fall min mor och jag har svårt att se ett barn ta Wilmas plats i det fallet (jag skojar givetvis - nästan aldrig). Lägg till att den hon (Wilma) nog tycker bäst om på jorden är min syster så kanske ni kan se hur allt vävs samman till att hon blir behandlad som ett barn, barnbarn och som en prinsessa. Det sista är av mig...

 

I alla fall så skämmer jag bort henne med mat och hon äter fläskfilé, ratar oxfilé (detta är sant) och hon ska alltid bli bjuden på en liten bit INNAN hon äter och nu har det gått så långt att jag måste sätta skålen framför henne och inte i hennes matställning. Dock så måste jag lura i henne vanlig hundmat också så jag blandar allt i en skål och trots att hon försöker sortera så brukar hon äta upp allt. Duktig flicka!

 

Nu är det dock så att jag mosar och klipper ALL mat till henne samt att jag tar på mig plasthandskar för att se så det inte finns skärvor eller flisor i köttet jag kokar till henne. Detta har gjort att jag även klipper hundmaten som jag blandar i och det tackar jag min och Wilmas lyckliga stjärna för. Förra veckan så öppnade jag en Pedigree "korv" och den är så otroligt hård i konsistensen så jag tar alltid denna först. När jag stod och klippte denna så blev det helt stumt och när jag såg vad som satt mellan saxbladen så fick jag en chock.

 

Som ni ser ovan så är det en ståltrådsbit som sitter i maten och tänk om hon hade fått den i munnen, halsen eller ner i magen. Jag blev så rädd, förbannad och äcklad! Jag kastade denna maten, men behöll ståltrådsbiten och fotograferade allt för jag skulle ju gå vidare med detta. Tyvärr så fick man fylla i ett knepigt formulär inne på deras hemsida om man skulle reklamera något och de hade telefontid mellan 9-12. Nu är jag lite mer kreativ så jag lyckades få tag i en annan mejladress samt ett annat telefonnummer så nog kom jag i kontakt med dem...

 

- Mars Sverige AB, vad kan jag hjälpa till med, sa en kvinnoröst.

- Jo jag skulle vilja prata med någon som har hand om Pedigree, sa jag vänligt.

- De har telefontid mellan 9-12, sa receptionisten snabbt och kort.

- Nu är det så här att jag hittade en lång bit ståltråd i hundmat som de tillverkar så jag måste få tag i dem, sa jag fortfarande lika vänligt, men det smittade inte av sig utan ett exakt samma svar som tidigare med telefontid for in i mina öron och jag tror att "och det får du respektera och återkomma imorgon" var med.

- Ok (namnet på receptionisten). Ni har väl absolut inga problem med att jag tar detta via media istället? Jag har allt dokumenterat på foto samt vittne till händelsen. Vi säger så... Längre kom jag inte innan:

- Eh, ja, jo de sitter ju där uppe så vänta ett litet litet tag så, sa hon VÄNLIGT och jag fick den klassiska porrfilmsmusiken från 70-talet att lyssna på när jag väntade.

 

Det tog max en minut innan en tjej (hon hördes VÄLDIGT snygg) tog samtalet och presenterade sig med sitt namn och jag presenterade mig så här:

- Hej. Jaså? Det är du som vill ta livet av min hund?

- Eh, ja eller nej det vill jag inte, sa hon och hördes fortfarande snygg, men lite förvirrad.

- Nej jag bara skojar sa jag, och sen drog jag hela historien igen och jag var väldigt trevlig och sa att jag inte var ute efter något annat än att de såg till att de kollade upp batchen som Wilmas mat kom ifrån.

 

Så: Jag ska skicka ner stålbiten för analys till Pedigree och sen ska de återkomma. Visst är det märkligt hur snabbt en människa kan ändra sig och koppla ett samtal bara man nämner media? Undrar om inte hela landet går i en kronisk Janne Josefsson-rädsla? Men: Det är ganska bra tycker jag.


Idag får det bli kycklingfilé och "köttbollar", men jag hoppar Pedigree i väntan på svaret av analysen...

 

Hade detta varit i USA skulle det väl slutat med att Wilma hade fått ett hundslott och fri Pedigree resten av livet. Kanske hade jag fått bo i ett uthus till slottet och käkat med "piggarna" som äter det Wilma inte vill ha...Rökt skinka, råa ägg, korv, ris, bröd, tonfisk och Royal Canin fick "piggarna" (igelkottarna) denna kväll...


"Det smakade lite äckligt, men jag tänkte inte mer på det..."

Under hela mitt liv så har jag lidit av migrän och huvudvärk så det har funnits gånger man har varit helt desperat. Dock har jag aldrig gått så långt som att sticka upp ett stolpiller för jag klarar inte av det. Vid två tillfällen i livet så har jag blivit erbjuden sådana och första gången var när jag var och åkte skidor i Österrike när en av mina kamrater villigt langade fram en karta "konstiga" alvedon som hans mamma packat ner i hans necessär. Han fann inte det konstigt att sticka upp en sådan och när jag vänligt och med ett snett leende tackade nej så visste han att han skulle få höra detta i resten av sitt liv. Hehe. Jag fick ett par andra som togs oralt...

Andra gången så var det en annan och jag måste vara väldigt noga med att INTE avslöja denna personen så jag får vara försiktig. I alla fall så hade jag jätteont i huvudet och återigen så stacks det fram en karta med tabletter som såg väldigt konstiga ut. Jag har sett många olika tabletter som ska ner via munnen och vidare, men det som nu fanns i min hand var, ja som inget annat. När jag läste på bipacksedeln så stod det bara på turkiska och grekiska så frågade jag personen i som gav mig dessa var denne hade fått dem ifrån?
- Turkiet! Vi var där på semester och en av oss fick migrän och fick gå till doktorn. Sen fick vi ett recept och det expierades FAKTISKT i ett RIKTIGT apotek.
- Jajajaja, sa jag, men jag avstod och kommer ihåg att jag provade med vanliga alvedon att bekämpa migränen.

Efter en timme så hade jag fortfarande lika ont och kanske värre så jag gick och kollade på pillerna igen, men vågade inte ta dem. Dock så tilltog migränen och jag öppnade en av dessa och tyckte att den kändes fruktansvärt hal och man fick liksom en hinna på fingrarna när man hade tagit i den. Men, nej min själ. Jag tror att jag spydde och mådde jättedåligt resten av dagen och kände mig inte så säker på vad det var för något.

När jag hade blivit bättre så kollade jag på paketet och det så ut att vara typ Pfizer och kollade upp namnet på internet och det var verkligen migräntabletter. När jag sen kollade upp det EXTRA NOGA så fann jag att det var piller att ta analt och ABSOLUT INTE oralt. Först så blev jag lite rädd för personen ifråga hade försökt få mig att svälja stolpiller och tänkte att denna person ville sätta mig ur spel och sen blev jag lite arg och ledsen för att personen hade varit så nonchalant. Efter ett tag så började jag fnissa och skratta högt och tänkte efter en gång till. Hur hade det gått till nere i Turkiet?

Jag frågade om hur det hade gått till när "vännen" hade blivit sjuk och givetvis så fick jag ett surt svar tillbaka att det hade jag redan fått veta. Dock stod jag på mig och fick det hela upprabblat igen. När jag frågade hur den sjuka vännen hade tagit dessa så var det precis som jag var en idiot:
- Med vatten, ja givetvis på flaska för man kan inte dricka det de har i kranarna (ledningarna), sa personen till mig.
- Har du provat dem själv, frågade jag lite försiktigt?
- Jadå flera gånger och de är skitbra (haha), men glöm att jag tar dem med vatten för de smakar inte gott.

Då brast det för mig och jag försökte förklara att de hade tagit stolpiller "fel väg", men blev bara bemött med ilska och anklagelser att jag bara skulle luras, ja "som du alltid gör". Efter ett tag så fick jag personen så pass lugn att denna själv kunde läsa om medicinen på internet samt om, ja OM, man lusläste bipacksedeln så kunde man skönja något på tyska som varnade typ "Nicht orale".

Det var lite sura miner och förnekelse ett tag och när jag frågade om denna inte misstänkt något så fick jag bara till svar:
"- Det smakade lite äckligt och man var lite "konstig" i munnen, ja främst på tungan, men i och med att de var så pass bra så tänkte jag inte mer på det.

Men jag kommer ALDRIG att glömma att vissa har tagit stolpiller fel håll... Hehehehehe!


Inga vållullal häl. Bala Lolanga. "Somm wing wong"

Det finns ett ställe på jorden som heter Bjuv och i den byn har de fått för sig att kalla Ekeby för "Gånteberga" och: Visst, vi är inte "de slipaste lådorna i kniven", ja eller vad man nu säger, men det händer en hel del udda och roligt i Bjuv också kan ni tro.

I Bjuv finns det ett Buddhistiskt tempel och i och med att man i Bjuv är uppfödd på Findus soppor och färdigrätter så tar man alla chanser på att prova på något nytt. Vissa går ner bakom Blå vinkeln och nackar ett par ankor och andra är lite mer kreativa och kanske naiva (?) så de sticker ner till buddhistmunkarna i tron att det är ett nytt kinahak eller Thaimatställe.

Jag kan inte garantera att detta är 110 % rätt återberättat, men en man i Bjuv skulle i alla fall överraska familjen med asiatiskt käk på fredagen så han ringde till nummerupplysningen och skulle ha numret till "det nya stället som säljer fyra små rätter". Efter diverse strul och missförstånd så fick han fram numret via en hjälpsam kollega (?) och ringde ner till de stackars munkarna och började fråga om meny etc. Tyvärr så kunde inte dessa munkar  svenska så bra så han hade lite kontroverser med dem, men bärgade sig från att skälla ut dem och mitt i alla missförstånd så skedde det största missförståndet av dem alla: En av munkarna sa att han skulle komma och ta med sig sin familj klockan åtta så skulle de få komma in. Mannen drog genast slutsatsen att man inte hade mat för avhämtning utan bara för att ätas på plats så han bad så mycket om ursäkt och hälsade att de skulle komma lite innan så kunde de ju titta lite på deras fina saker i trädgården.

Mannen hade slutat lite tidigare än de andra i familjen och var på ett strålande humör när frun och ungarna kom hem och berättade att han skulle överraska dem med ett restaurangbesök. Alla blev jätteuppåt och när de frågade var så sa han att detta var en hemlighet och att de skulle få se senare. De skulle ju inte bara äta utan också titta på lite sevärdheter och hela familjen var uppklädd till tänderna och tog "finbilen". Mannen körde en extra runda och sen så svängde han in bakom templet (som han trodde var en kinakrog) och fick hela familjen att TRO att han hade rätt.

De gick in och kollade på statyerna och annat och var mäkta imponerade över alla fina saker och när de står där så kommer en bekant till mannen cyklande och stannar till och frågar vad de gör där och mammen svarar att de är restaurangens första gäster och att, ja du vet, vi skulle få se lite på deras saker och kanske få lite recept och så. Han bredde på lite som man säger. Bekanten cyklade vidare och mannen gick tillbaka till de övriga i familjen och de tyckte att det var jättefina saker.

Efter ett tag så kom en munk ut och frågade om allt var bra etc... och familjen kände sig välkomna och munken frågade om de ville komma in och titta och i och med att kurrade i magarna så tyckte alla att detta var en utmärkt idé. Man steg in och (det är här jag inte har 100 % koll, men nästan) fick titta på ännu fler statyer och när det hade gått en halvtimme så frågade en av ungarna om de inte skulle få mat snart, men pappan ville inte vara ohövlig utan sa bara till ungen att vänta. Till sist hade de gått i över en timme där inne och nu började pappan också bli lite otålig så när han försiktigt frågade om var man åt så skrattade bara munken och ursäktade sig innan han öppnade dörren ut på andra sidan trädgården och visade ett litet bord, odukat, och sa att de gärna fick sätta sig och vänta.

Familjen satte sig ner och barnen och frun var lite arga och undrade milt "var i helvete är maten" och ska vi behöva VÄNTA på den? Ut kommer då en annan munk som pratade perfekt svenska och undrade om allt var bra och om de hade gillat vad de hade sett. Pappan i familjen sa att det var jättefint och tyckte att det var så trevligt att de hade vågat satsa i just Bjuv och munken tackade för berömmet och stod sen alldeles tyst. Då kom ju frågan som var oundviklig:
- Vad har ni gjort för gott till oss då? Kommer det att gå att beställa så man kan komma hit och hämta maten sen?

Munken ska inte ha förstått vad som pågick för han hade trott att en svensk familj hade ring och frågat om de fick komma ner och titta och få lite information och hela situationen ska ha slutat i ren kaos. Ungarna var tosiga och frun tyckte både det var pinsamt och var vansinnig på maken. Mannen tyckte att "det var för jävligt" att luras så som de hade gjort i telefonen för han hade lovat barnen restaurangbesök och han hade nog räknat med lite pluspoäng hos frugan som skulle leda till lite "vuxengodis" när ungarna hade somnat. Tror nog att hans lille vållulle fick vara utan soya och curry på ett tag efter denna fadäs. Hehe!

Hur som helst så är detta en för jäkla rolig historia som HAR HÄNT, men jag vet inte om den är 110 % rätt återberättad, men stämmer 25 % så är jag nöjd. Vilken jäkla lirare alltså! Sen vet jag att folk har gjort liknande misstag och ringt ner för att beställa, men då har det varit munkar med bättre svenskakunskaper som svarat.

Nedan en bild på det som förvirrade den stackars mannen och gav Bjuv stämpeln som "roligaste orten i kommunen" - för evigt! :-)


RSS 2.0