Pasta med sås? Jag har hemligheten!

Många gånger har jag vältrat mig i stora ord om hur duktig jag är i köket och jag kan bara konstatera att jag är exakt så bra som jag skriver. Igår var det potatisbullar, baconstekt purjolök och vitkålssallad med lingon (ni läste rätt) samt ännu mer lingon. Denna kvällen bjöd jag mig själv på fyra olika sorters pasta med en ny grym sås innehållandes: Bacon, korv, cream fraiche, gul lök, purjolök, soltorkade tomater, grillad paprika, ost och svartpeppar. Ojojojoj!


Detta ser kanske inte så gott ut, men så fel ögat kan ha!


Erkänner direkt: Japp! Dessa köper jag!

Och nu: Dagens mat:

Till sist: Har Mr "F" varit snäll kanske han blir överraskad med en sådan här (nedan)...
"Soup nazi" hade dödat mig - lätt!

Det har varit en hemsk massa huvudvärk, yrsel, illamående, trötthet, sömnproblem och lite högt blodtryck den senaste tiden och jag misstänker att det finns en hel del anledningar till just detta. Huvudanledningen är utan tvekan att jag har börjat försöka få ett "sundare" liv med bättre mat och mer motion. Resultatet är än så länge ganska gott: Minus 6,5 kg på 24 dagar. Kanske ska jag nämna att jag använder ett preparat som är receptbelagt och numera bortplockat från marknaden. Anledningen? Ja det finns visst lite biverkningar, ja några enklare, som hög risk för stroke, hjärt/kärlsjukdomar och hjärtinfarkt. Jag tycker att det verkar lite "mesigt" med soppdieter etc så jag riskerar hellre livet och tar de andra biverkningarna med ett snett leende...Ironin i detta är att jag skulle försöka undvika att få just huvudvärk och högt blodtryck genom att bli en sundare människa.


En olycka kommer sällan ensam...

Vaknade med huvudvärk och när jag väl kunde ta mig ur sängen och nerför trappan så kom Wilma springandes. En ganska otrevlig lukt hade fått mig att ana oråd och detta var det som mötte mig inne i duschen:Wilma hade blivit magsjuk och det är vid sådana tillfällen som jag blir helt förstörd inom mig. Jag är så oerhört känslig när ett djur och då helst om det är mitt eget djur som är sjukt. De är så utlämnade och i och med att de inte kan säga vad de "felar" så gör det så ont i mig. Nu var det troligen bara något som hon ätit för efter några rundor så verkade hon pigg igen och det gör en lite lugnare.

Nu är hon så duktig och klok att vid sådana här tillfällen så går hon in i duschen och gör sina behov. Hon är inte världens mest lydiga hund och hon är ganska bortskämd, men hon är så otroligt snäll och klok.

Aha! Ni tyckte att detta var äckligt, ja fotot alltså. Då ska ni tänka på min arbetskamrat och min chef som fick detta MMS:at till sig lagom till frukost. Jag fick ju "vadda" (alla andra "vabbar" ju i tid och otid i detta samhälle) ett par timmar och ville bara bevisa att det inte var något SKITSNACK...En pigg Wilma!

Att vidga sina vyer och vara i framkant...

Det är inte klokt vad jag är innovativ och öppnar dörrar för mänskligheten. Här sitter jag med en nyfunnen frukt som kallas för mango och vet inte hur man ska "öppna" den. Nu förstår jag hur andra pionjärer har känt sig då de suttit med t ex en banan och varit sugna...Japp: Jag vågar att fråga: Hur går jag vidare nu? Hjälp!

Och: Japp! Ni får tycka att jag är kass och kass i huvudet för alla banbrytare har varit utskrattade och tänk på det när ni, ja om några år, själv sitter med en mango och skrattar för er själv och tänker: "Han den där Jeppsson må ha varit knäpp och konstig, men mango var han först med."

Ni ska inte bli förvånade om man kommer på något som ger en vatten och el in i husen! Kom ihåg var ni läste det först!

Att våga tänka egna tankar

I det IT-samhälle vi lever i så exponerar vi våra tankar och känslor via Facebook, bloggar, Twitter och allt annat som når ut till våra vänner, bekanta, ovänner, familjemedlemmar, arbetskamrater, myndigheter, arbetsgivare, ex, blivande fru/man och alla som är uppkopplade. Jag har blivit mycket mer restriktiv med att använda t ex Facebook och använder det som tidsfördriv och skriver inte så mycket om vad som är viktigt. När jag ser folk skriva t ex: "jag hatar dig och du vet vem jag menar" eller typ "nu vet man vem man kan lita på" så undrar jag om det är mig det är fel på? Kan det vara så? Jag vet faktiskt inte? Jag skulle nog få en sådan "skämmasbakomkuddenkänsla" om jag sett mig själv skriva så, ja i nyktert tillstånd...

Det jag vill åt är tragedin i Landskrona när BoIS ramlade ur Allsvenskan 2005...NEJ! (man måste kunna skoja om allt) Givetvis är det om det som inträffade på parkeringen och den gamla tanten som dog efter ett bråk. Folk går bananas och detta är helt naturligt att man reagerar när en sådan sak händer. Hade folk inte reagerat så hade det varit helt åt helvete och då hade man undrat om likgiltigheten hade slagit klorna i folket. Här kommer vi till det jag skrev ovan om hur våra tankar och känslor bjuds ut till alla via våra sociala medier och hur man visar man bryr sig i en sådan situation. Det skrämmer skiten ur mig.

Jag vet att invandringen är ett samtalsämne som får alla medier att bli skitnödigt politiskt korrekta och att det känns som all kritik mot invandringspolitiken stämplar en som rasist. Jag vet också att folk är oerhört rädda för just detta (jag är också jätterädd för detta) och därför passar man på att spy ut sin ilska i Facebookgrupper och gärna som anonyma näthatare. Men: Denna gång känns det som att folk släpper taget och går ut och visar sitt missnöje i sitt eget namn mot invandringen och att denna händelse fått folk att hoppa ur lådan. Alla har bara gått och väntat på att det ska bli ok att vädra sina åsikter. Vem tror ni står och slipar sina knivar? Jo politikerna...

Man är inte dummare än att man fattar hur landet ligger och vad som rör sig i huvudena på sina medmänniskor just nu. I och med att Landskrona är en otroligt invandrartät stad och otroligt drabbad av kriminalitet så var det inte svårt att gissa hur spekulationerna skulle spela pjätt i huvudet på folk och man VILLE att det skulle vara en person med invandrarbakgrund som utfört dådet. Varför? Jo det beror på en rad olika faktorer och främst för att man vill ha en syndabock och då är det (jag skriver inte alltid) många gånger lättare att skylla på människor i ett utanförskap, ja sådana man inte känner till. Ni som kan er historia och vet hur det brukar bli kan inte mer än att hålla med om detta: Minns vad som hände i Tyskland under 1930-talet.

Sverige och världen befinner sig i en ekonomisk kris och det speglar också hur folk mår och hur folk reagerar på olika saker som händer i deras (vår) vardag. Dock så kommer detta jag skriver nu leda till att folk blir förbannade för det blir man av sanningen, ja en sanning som sticker hårt i ögonen och svider in på bara skinnet. Går man in och läser på ett par av Facebookgrupperna så slår det en snabbt att det är väldigt lågutbildade människor (jag är också lågutbildad) med en väldigt låg status i samhället (jag tillhör också denna grupp känner jag själv) som skriver mest, värst, sämst (kolla in stavningen...) och utan någon som helst verklighetsförankring. När jag då ser att vissa av dem som skriver är en "belastning" för samhället som arbetslösa, långtidssjukskrivna eller liknande, ja då ser jag hur bitarna faller på plats och hur otäckt nära sanningen min lågutbildade hjärna är. Folk som säger sig vara stolta svenskar och slänger sig med fraser som att deras föräldrar och deras föräldrar byggt upp detta land är inte helt ärliga utan de har i generationer själv varit samhällets smuts. Dessa personer vill kollektivt bestraffa folk med invandrarbakgrund med utvisning i tron att detta skulle ge dem själva en skjuts upp i samhällsklasserna och "ge dem jobben tillbaka". När jag sen ser folk från de "högre samhällsklasserna" med bra jobb och fina utbildningar hetsa och visa sig lika hjärndöda så får detta mig att vilja skratta, gråta och spy.

Hur min inställning till invandringen är? Pass. Eller låt mig säga så här: Vissa saker har jag lärt mig under åren och en sak är att inte låta mig påverkas av vad andra vill att jag ska tycka eller tro. Jag är mer oroad över hur det ser ut i Sverige och hur det står till i skallarna på folk. Man behöver inte ha gått på universitet för att ha en sund inställning till hur ett samhälle ska fungera. Ta t ex parkeringsbråket: Personen som slog ner tanten är inte frisk och borde både få ett väldigt hårt straff och vård. Har han haft medhjälpare så ska dessa också ställas inför rätta och få långa straff. Vi lever i ett modernt samhälle utan dödsstraff, tortyr och andra primitiva straff och då måste man också se till att individer som straffats är i skick att komma ut i samhället igen.

Sen kan vi ta personerna som publicerar personuppgifter på den misstänktes familj: Hur tänker man här? Om jag slår ihjäl någon, ska då mina barn straffas för detta? Detta är ju IT-samhällets akilleshäl när man låter folk utan hjärna kunna dela med sig av information som kan skada och döda oskyldiga. En oskyldig person är lika oskyldig om han är vit, svart, röd, gul eller om han så är grön. Glöm aldrig det!

Sådana man vill utrota i t ex Landskrona...

Vissa ställer bara till ofog och sprider sig som pesten i vår avlånga land. Dessa äckliga kryp som ingen normal människa vill ha att göra med attackerar oskyldiga och biter sig fast och suger ut det de vill ha utan att fråga först. När man ser dem så vill man bara skrika: "Ut med packet", men man hejdar sig för skulle man ställa sig och skrika det så lär man bli stämplad som knäpp och fientlig.

Jag tycker att de är äckliga och vill helst använda redskap när jag ska avlägsna dem. Många tycker att man ska skicka tillbaka dem där de kommer ifrån, men det vill inte jag. Dränkt dem, krossa dem eller bränn dem så de aldrig får chansen att föröka sig. Det finns inget straff egentligen som är tillräckligt hårt för dessa parasiter så jag hoppas verkligen att alla ställer sig upp och visar sitt avståndstagande.

Jag är inte rädd för att visa bild på dem och nedan ser ni ondskan:Och brodern:Säsongen för dessa bastarder är här och jag gör mitt bästa för att ta död på dem.

Och: Nej, jag kommer inte att backa för dessa vidriga kryp måste dödas.

Polispådrag och då vaknar nerven...

När jag kom hem efter min lilla shoppingtur i går så var "Pling & Plong" (en gammal kompis hade inte sett Pippi på länge och döpte om Kling & Klang en gång i tiden) på uppdrag i mitt kvarter. Tillsammans med en civil polisbil verkade man bedriva någon form av spaning och det kanske inte är så konstigt när det (säkerligen) bor spritlangande WT och andra skumma personer i området. Givetvis vaknade Cobra Cainerven och jag spanade likt andra kärringar bakom gardinen...


Bildtext: Vänligen notera ej röran i bakgrunden - tack!

Dock behöver jag inte gömma mig bakom en gardin eller stå som ett pensionärsäckel i titthålet utan jag konstaterade lugnt att "här är något i görningen"...Ett tag trodde jag det var mina gamla polare som jagade mig för att jag inte hade bilbältet på, men de verkar ha fullt upp med att försöka hitta bortsprungna dvärgkaniner eller annat högprioriterat polisaspirantarbete. Jag tog mig istället tid att titta på en riktig polis, Frank Drebin, på TV400..."Din mamma är så hårig..." (måste ses)

När jag tar mig tid och är ute och besöker den stora vida världen (sitt ner i båten nu och LÄS) från min soffa med laptopen i knät så händer det att man springer på intressanta saker eller människor som berikar ens liv. Ibland slösurfar man bara in på youtube och ser den gamle gymnasieflickcharmören (harkel) Shan Atci, även kallad "Shan the man", få en liten känga av Magnus Betnér. Ja ja och i alla fall.

Jag skulle kunna skoja om att jag hade haft besök av en utbytesstudent, men det skulle bara slå tillbaka mot mig genom att någon sagt något om min egna hårbeprydnad. Jag skulle kunna, nej. Det är bättre att vara ärlig och berätta som det är. Min "sambo" är lite väl hårig och tog en dusch i veckan om då blev man lite förundrad när det såg ut så här när hon var klar:

Härligt härligt eller bara hårigt hårigt?


Mest för att rätt ska vara rätt...

Ibland smyger sig en "Falling down-känsla" in under huden på mig och detta hände under gårdagen när jag skulle köpa lite mat. Stort på väggen står:Som alla kan se så marknadsför man sig med att man faktiskt har öppet till 20:00 ALLA dagar och det är ju en perfekt service (nu bor jag inte i en storstad så klockan 20:00 är nästan mitt i natten för oss här på landet) tycker jag. När jag sen kommer så pass nära så mina gråstarriga ögon kan registrera den lilla lappen som är fasttejpad på rutan så vaknar "William Foster" (killen som Michael Douglas spelar i filmen Falling Down) i mig.Vad in i sommarsnöiga Båstad är detta? Detta är ju helt uppåt väggarna och detta måste ju belysas! Har man öppet till 20:00, ja då har man öppet till 20:00. Det är lite som "har jag gått och lagt mig så har jag gått och lagt mig", eller hur? Jag är en digital människa och det är ett eller noll så det här med att se mellan fingrarna, nej det är inte min grej.

Men: För att folk inte ska behöva vara oroliga att jag ska börja kidnappa folk, hota med gevär och annat skogstokigt så är detta mitt sätt att reagera. Hehe!

RSS 2.0