Är det Skromberga Blåsorkester eller grannen som renoverar?

Kanske är jag helt döv på mitt musiköra eller så är det allt man har sett när det gäller blåsorkestrar på bruksorter som gör att man inte kan skilja på en villarenovering och en konsert av Skromberga Blåsorkester? Bankandet och skrikandet från ställningsbyggande och cirkelsågar är plågsamt likt julsångerna som glöggfulla hobbymusiker vräker ur sig på byns julskyltning. Helt ärligt: Det går inte att urskilja vad som är vad...


EXTRA EXTRA: Malmö Redhawks byter namn!!! (INSIDEINFO)

Gamla MIF som nu heter Malmö Redhawks kommer omgående att ändra sitt namn. Eftersom jag har fått grym insideinformation så kan jag presentera det nya klubbnamnet här. Även den nya arenan kommer att få ett nytt namn (när MIF spelar sina matcher. Allt detta är ett led efter att klubbens VD, Mats Westerback, stulit 70000:- ur klubbkassan. Deras nya namn kommer att bli K(N)orparna och arenan får heta "Stångby II".

Ett tag snackades om att de skulle heta Skatorna och arenan Skatboet, men eftersom deras fans, (ja de närmast sörjande, inte kunde förstå kopplingen till skator och tjuvar så lär de få kalla sitt lag för Norparna (tjuvarna).

Lite allvar då: Hur f-n kan man göra en sådan sak? Jag gillar inte MIF direkt (lite som HIF) men jag ser ju helst att det blir matcher mot RBK och då lär MIF behöva varenda krona de kan få efter Percys penganekande. Går det att skapa ordning i den klubben?

Vad jag gör uppe?

Många undrar nog varför jag är uppe än och det finns det ett bra svar på. Det är nämnligen så att jag försöker bränna DVD-skivor i olika program och sedan jag fick min nya dator har det väl gått, ja sådär. På femton försök har jag lyckats med en skiva och det hände innan idag. Nu har jag höjt ribban (nej!) och konverterar AVI-filer till ett format så jag ska kunna se dessa filmer i min DVD. Själv är jag ganska pessimistisk till detta eftersom det tog mig drygt ett halvår innan jag kunde bränna en img-fil (nu stajlar jag lite med svåra termer) i ett lätt program.

Sedan är det ju så att jag fortfarande har ont i nacken och just nu har jag hittat en position i min soffa som kanske inte är så sovvänlig, men smärtvänlig, så jag stannar uppe ett litet litet tag till. Ok?


Nu inväntar jag Jesus som alla andra losers

Första advent. Japp jag inväntar den där snubben som vi varje år går och väntar på. Troligen är vi rubbade som fäller träd som vi planterar i en järnrot som vi kallar julgransfot (voila: rimstugan har öppnat!) inomhus. Sen hänger vi glaskulor, glitter, smällkarameller, ännu mer glitter, tomtar, änglar, pepparkakor, godis och lite glitter till på den satans stickiga granen som bara barrar. Är vi riktigt kloka egentligen? Lägg till all mat som vi får slänga eftersom den bara är med jul in och jul ut "för att det hör till". Är detta rimligt? Nej!

Det där med jul är inte min grej helt enkelt. Visst ska jag erkänna att jag tycker det är trevligt när jag och syrran åker iväg till farsan och Mona på julaftons dag och när vi äter julmiddag med morsan. En rolig grej är när syrran ska tvinga oss andra att titta på Kalle Anka och om vi inte sätter oss i soffan blir det världens tjat och cirkus. Kan väl erkänna att jag också gillar det där med Kalle Anka för det får mig att minnas då jag verkligen kände den där julkänslan.

Men lik förbannat så kommer inte den där pajasen vi väntar på år in och år ut och som vi sätter upp stakar och stjärnor för. I stället kommer det en kopia av en full tysk gubbe i skägg och stinker glögg, sprit och whisky. Är det Messias det? Hallå? Fäll ner staken och spara på veken: Han kommer inte detta år heller...

Kill your idols...

Så ja. Då har man tagit död på den enda klubben jag representerat på en fotbollsplan (om man bortser från en företagsturnering med Isover i Danmark) och ersatt den med ett mer komersiellt riktigt namn: Ekeby GIF. Jag är helt inne på min kusins linje när han säger att det är ett mycket tråkigare och sämre namn än Skromberga GIF. Det började att man ändrade färgen på matchstället till svart (hur fan tänker man???) ifrån det klassiska gula och sen det här med namnet: Usch!

En rolig sak med att tycka till om klubben man inte längre är med i är att folk REAGERAR på allt jag skriver. Skriver jag en sak, ja då tycker man en annan. Det är lite sött tycker jag. Sen sticker det nog i ögonen att jag vågar stå för mina funderingar och tramsigheter med mitt namn. I alla fall är det lite fult att, som jag gör, tycka till utan att vara medlem. Huga! Ja tänk på alla de som sitter på läktarna runt om i världen och kollar på sitt favoritlag eller framför tv'n: Tror att alla är medlemmar i "sina" klubbar/lag. Eller inte...

Jag skrev följande på/i Skrombergas gästbok precis:

Först: Trist att man officiellt har bytt namn och "dödat" Skromberga GIF. Nu får ni sjunga "det är ekebygossarna som kommer här..." och det är väl, tja...

Och: Nej Uffe! Det är ingen hemlighet att när man sitter på två stolar så är det svårt att hålla i sär det och detta. Annars får man ju ha personlighetsklyvning som "Buffalo" i MFF...

Nej Nyförvärv: Jag förespråkar (eller förespråkade) att spela zonspel, men om man ska använda Pate på bästa sätt så måste man använda honom som ren markeringsspelare. Bakåtsträvare? Japp! Du vill inte veta... Det där med att trolla med prostatan är något de flesta strävat efter...

Sen: Nej! Det är inte jag som klipper in mina egna inlägg från min egen blogg.

Javisst: Jag kommer fortfarande att hålla på Skromber...eh...skit samma! För mig är det Skromberga och inte något tramsigt "hittepåsmäck".

Till sist: Lycka till, absolut, och var rädda om Pate, Uffe, JP och alla de andra som ser till att det finns en fotbollsklubb i byn. Kom ihåg att bara för att man inte tycker som andra och inte uppskattar namnbyte och det nya klubbmärket (?) så innebär det inte att man hatar klubben eller de som kommit med idéerna.

Allra sist: Med Micke A som "fotbollsansvarig" så ser det ljust ut - på allvar! Det är det bästa nyförvärvet av alla!

Kram!

Jeppsson!!!

Det ska bli roligt att se hur och vad man svarar. Vem som svarar vet man ju aldrig...

Till sist så kan jag ju erkänna att jag har ett par rätt bra källor (vissa kallar dem för läckor) som förser mig med rykten och konkreta beslut inifrån klubben och eftersom Pate har frågat mig hur jag får reda på allt så kan jag (motvilligt) säga så pass mycket att det inte är han. (detta gjorde jag för att han är min kompis) Har ett par smaskigheter till nyheter som klubben klubben nog vill vara först att gå ut med- Men håll ögonen öppna för det kan ju komma här, OM Ekeby Islanders (eller vad man nu ville kallas)...

Nu är det dagz för ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz


Det kommer att bli snö - snart...

Har ett säkert tecken när det ska snöa: Jag fryser om fötterna och det gör jag nu. Vad ska vi säga? Innan 02:00 kommer det nederbörd i form av snö eller hagel.

Uppstirrade i Skrombergatoppen

När jag lämnade jobb idag ringde jag Skrombergas ordförande, Patrik Engblom, för att stirra upp honom inför hans stora kväll i klubbstugan på Bruksvallen. Jag sa att jag ville lösa medlemsskap och att jag hade kommit över stadgarna för klubben så de kunde räkna med min närvaro ikväll. Det blev ett jäkla tivoli må ni tro och det skulle kosta mig 900:- att lösa medlemskap och det började inte gälla förrän 2009. Pate var helt knäckt när vi la på och jag lät honom svettas en liten stund innan jag sa att jag bara drev med honom.
- Jag bara såg det framför mig att du skulle sitta och ifrågasätta allting och att du hade hittat ett kryphål för att sätta käppar i hjulet för oss. Ja, jag blev faktiskt helt uppgiven och uppriven, sa Pate innan vi la på.

Men vem vet...

Sönderskurna däck

Har lämnat in min bil på verkstad för att kolla lite grejer innan besiktningen på fredag och eftersom jag är helt värdelös när det gäller bilar (också) så slängde jag med vinterdäcken för att själv slippa byta dem. Tyvärr visade det sig att ett av däcken var knivskuret och därför så blev det inget byte. Nu kanske det inte är så dramatiskt att någon luspudel har stuckit en kniv i mitt däck utan det kanske är så att jag kört på något vasst. Sen var det på det viset att två av de "hela" däcken var väldigt på gränsen så det lutar åt fyra nya dubbdäck...Kul!


Nervösa samtal i Skromberga GIF

Det har kommit till min kännedom att tränaren för Skromberga GIF har börjat ställa frågor till spelande styrelsefolk hur de skulle ta en petning nästa säsong. För mig är det ganska obegripligt och detta gör ju att dessa spelare sitter extra trångt i det eftersom de har makten över tränarens situation. Med de nyförvärv man har presenterat hitills så spänner man musklerna ordentligt och redan nu ska man kunna boka in seriesegerfesten på "Sitt-In" för nästa år. Allt annat är inte godkänt, eller som min kamrat, Conny Persson, säger:
- Det är bara raka spåret mot serieseger som gäller.

Tillbaka till osäkerheten hos ledarna om hur spelare i styrelsen skulle reagera på att sitta på bänken eller rent av att gå och sälja lotter på blivande "Furniture Lane". Jag tror personligen att detta utspel kan få ganska förödande konsekvenser för blivande och spirande klubben. Tror att tålamodet hos t ex Pate är ganska litet om han inte får spela och då undrar jag hur länge han går och ritsar planen, jagar sponsorer och jobbar röven av sig för att andra ska spela fotboll. Det funkar på ett visst sätt och man står sig själv närmast. Jag skulle inte vilja vara i tränarnas kläder om man sätter Pate på bänken (han kommer ALDRIG att ställas utanför laget helt - ALDRIG) och han sedan tappar sugen. Han är i den åldern då det är dags att skaffa hus, familj och börja se om sitt hus när det gäller jobb och plötsligt en dag betyder inte fotboll ett skit längre. Och: Spela B-lagsfotboll har ju aldrig varit ett populärt fritidsintresse...*hrm*

Nu tror och vet jag att Pate visst kan ta en plats i A-laget via de kvalitéer han besitter och vill man använda honom optimalt så får man spela med sisteman och stötande. Placera honom framför en spelskicklig sisteman och utnyttja det han är bra på så har man en tillgång både på och utanför planen.

Hade någon frågat mig (helt ärligt) om hur jag hade reagerat (om jag hade haft trumf på hand) om jag hade blivit petad hade jag sagt:
- Tja då slutar jag.
Med det vet man att man har övertaget och det är alltid trevligt...

Tjuvar på tomten och inbrott hos grannen...

Var precis och lämnade min bil på verkstaden och gick hem tillsammans med Wilma. När vi kom framför grannen så kom han utspringande och frågade om jag sett någon "fly fältet" inom den senaste timmen? Wilma har ju bara "killar på hjärnan" och jag var ju inte i tjänst (Cobra-Cai) så det fick bli ett negativt svar. Vi stod och snackade ett tag och ytterligare en granne anslöt innan jag begav mig hemåt.

Väl hemma på infarten fick jag syn på fotspår som inte var mina och det blev faktiskt lite otäckt. När jag drog mig till minnes så var Wilma helt tosig när hon satt i sitt fönster precis innan vi stack och lämnade bilen och man behöver ju inte vara lika smart som "the good old" för att fatta att tjuven/tjuvarna var här innan de slog till hos grannen. Tack vare min Cobra-Caitränade hund så gick buset bet hemma hos mig (oss) och när lönechecken dimper ner imorgon ska min varulvsjycke få sin belöning.

Det är bra att ha en ilsken och folkhatande hund!

Så: Dra åt helvete era jävla tjuvryggar! Nu går jag in i tjänst omgående och det lär bli patrullering redan ikväll!

Cobra Cai

Emma "tvätteklämma" kan det mesta...

Har precis ändrat design på min blogg och jag känner mig som värsta hackern. Eller inte... Hade det inte varit för Emma så hade det gått rent åt the wood och jag kan ju tacka henne för att det blev bra. Falkenbergstjejerna kan det mesta och är bland de bästa. Ja, så sa ju "Segemyhr" redan på sin tid när han besökte och betäckte i det halländska landskapet...

Tusen tack Emma.

Blodspår, fulla jägare och jag mitt i drevet...

Det höll på att gå riktigt illa för mig och Wilma när vi var i skogen. Jag var riktigt rädd och detta pga att vi befann oss högst ofrivilligt mitt i en drevjakt. Otäckt som fan. Det sköts till höger och vänster samtidigt som det for rådjur, hundar och fulla drevkarlar runt oss. Värst var att idioterna inte hade skyltat mer än på en sida av skogen så troligen kom vi när de åt ärtsoppa och drack Gammel Dansk och då var det ju ganska lugnt.


Bildtext: Denna stod i "fel" ände av skogen och var illa placerad...

Denna jakt består av grevar, baroner och höga chefer som inte bara är överbetalda utan också helt vilda med vapen i händerna. Jag kan lova er att när de väl var igång så sköt de på allt som rörde sig och troligen var kossorna i hagen i farozonen. När jag såg detta blodspår var jag säker på att de skjutit en häst...


Bildtext: Har de fällt en häst eller?

I denna cirkus så drogs Wilma med (allvar) och när jag skulle ta detta kortet som följer så fick hon syn på ett rådjur bakom mig och, ja... Det blev visst jakt, om man säger så. Wilma jagade rådjuret över hela kalhygget och vad jag kunde se så fick det fly över 110:an... Wilma kom som vanligt på inkallningen...


Bildtext: Kolla in blicken på Wilma. Hon har precis fått syn på ett rådjur och det jagade hon (nästan) livet ur...

"För dum för solglasögon ..."

I och med att jag har problem med mitt huvud (migrän, men någon hade alla gånger kommenterat det...) så borde jag använda solglasögon så mycket som möjligt. Men: Jag har aldrig varit någon solglasögonkille och när jag väl har mina "shades" på så tar jag av dem när jag pratar eller möter folk jag hälsar på. Varför? Vet inte om det har med uppfostran att göra eller något kromosomfel? Jag tycker det är oartigt att inte visa ögonen helt enkelt och det dröjde till vuxen (?) ålder innan jag kunde acceptera att man kan ha keps på sig inomhus utan att det är fel. Dock har jag fortfarande svårt för personer som har mössa på sig mitt i sommaren eller inomhus. De skulle skjutas... :-)

Nu ska jag dock ta på mig mina solglasögon och bege mig ut i skogen för "Wilmas lördagsrunda". Återstår att se om hon ska bada i bäcken idag. Hon är ju en riktig isbrytare!

Trevlig eftermiddag suckers!

Ett gott råd:

Kritisera ALDRIG ideella krafter... Det blir lätt så att de gör sig till martyrer och supermänniskor. Och alla de andra då? Nja det räknas inte. Din röst kvävs i och med att du inte (längre) brinner för "klubben".

...än mer kvävs du/ni om det är toppstyrt...

Snart ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

"Jag vill bända upp dina ljumskar..."

Det händer att jag får både samtal och sms som jag inte ska ha, ja som är fel, och då brukar jag svara lite kul på dem... Idag ringde någon och spelade "Elouise" med arvingarna och den någon har både sms:at och ringt fel innan. Att "någon" inte lär sig...

BTW: Jo jag svarade genom att skicka ett SMS...

"Jag skulle vilja smeka dig förtroligt och bända upp dina ljumskar så de knakar som de gör på grillade kycklingar. Gud vad du gör mig knäsvag "XXX"! Sväljer du?"

Killen svarade just nu:

"Jag vet inte vem du är."

Hehehehehe. Du vill inte veta...

Spår på trappan

Idag kom lappmöglet till Skåne och då vill man bara gå i ide. Snö är kallt, slaskigt och inget bra alls. Det värsta är att man har haft snölejon på trappan...Usch!

EXTRA EXTRA!!! Tog skruv och korken ur buteljen...Ojojoj

Jag råkade visst trampa på en öm tå när jag tog upp slakten av gamla Skromberga GIF på bloggen igår. Nu har man svarat, och det med besked kan ni då tro. Ingen mindre än Patrik Engblom, ordförande för Ekeby Rovers, har i ett låååååångt blogginlägg verkligen gått på djupet av min ytliga text och ger sannerligen svar på tal. Det är verkligen kul att hela inlägget ( http://blogg.skrombergagif.se/#post13  ) är ett öppet brev till mig, mina funderingar och mina tankar. Jag bugar och bockar för svaret och uppmärksamheten man (du) visar mig. Tack.


Min vän Conny Persson och jag håller på att tolka inlägget i stort och smått och utan att dra förhastade slutsatser så verkar det vara många som är emot namnbytet.

- Svårt att läsa mellan raderna i Pates inlägg, men han menar väl, tro jag, säger Conny och går igenom dagens mejlskörd.


Just nu sitter jag och min gamle käpphäst, Conny Persson, och diskuterar "skandalen i hallen" då tumult utbröt och handgemäng uppstod vid en Skrombergaträning. Enligt uppgifter ska en A-lagsspelare ha använt våld mot en juniorlagsspelare och hela händelsen skakar omgivningen.

- Otroligt att sådant få ske och pågå, säger Conny med en djup suck och med uppgivenhet i rösten.


Återkommer med ett utförligare inlägg vid något tillfälle...


Man märker att man har problem när...

...man sitter och retar sig på att EPG'n inte funkar när man kollar på TV. Vafan! Jag blir så trött när jag inte kan trycka på "i" för att läsa om det program jag tittar på.

Nu säljer man ut Skromberga GIF´s själ (och historia)

Skromberga GIF? "Är det någon man kan äta?" Nej det är det inte, utan det är en klubb som ska tas ur bruk och ersättas med ett nytt fräscht (?) klubbnamn och det sista andetaget den gamla klubben tog i sportsliga sammanhang var att placera sig nästsist i den lägsta serien för A-lag. Alltså: Man floppar totalt och dödar klubben i skam istället för att hedra den. Hmm... Känns som man desperat vill fly ifrån sin historia bara för att... Ja, vaddå? Är det så mycket roligare att spela fotboll i en klubb där man har svarta tröjor och heter Ekeby? Nja... Tror inte det heller.

Personligen så känns det konstigt och jäkligt fel att ändra namn på en klubb som är så förankrad i samhället och i hjärtat på många gamla spelare och ledare, men nu är det ju andra som bestämmer och styr. Själv känns det som man gjort sitt när det gäller fotboll och föreningsservice, men dock har man kvar rätten att tycka och tro vad man vill - får man ju hoppas. Kändes bäst att lägga till det.

Anledningen till namnbytet? Jag tror det finns ett par tre stycken faktiskt.
1. Någon eller några bland de styrande tycker det är "roligt" att trolla med namn, färger och loggor.
2. Man har blivit lovade lite sponsorpengar för att få fram EKEBY.
3. Man har ingen aning om vad man sysslar med?

Det sägs att man vill bli förknippade med just ortsnamnet och visst, men: Undrar när Örgryte, Sirius, Öster, Brommapojkarna (som har Sveriges största U-sektion), Djurgården, Hammarby, Västra Frölunda, H43, Chelsea, Arsenal, Everton, Watford, Juventus, Stattena, Råå och många många fler ska ta efter Skromberga och byta namn. Tja? Köper någon förklaringen? Luktas det inte lite pengar eller lek? Va?

Dock: Nu är det ju så att jag inte på något sätt är med i Skromberga GIF eller Ekeby Rangers eller vad man nu ska heta och det är ju de aktivas rätt att ta beslut vad som gäller klubben. Men vad man inte ska glömma är att det vilar ett ansvar över att vara med och bestämma i en klubb och i det ansvaret gäller det ju att vara rädd om det som varit. Skromberga GIF har kanske inte varit någon storklubb, men minnena är många...Frågor: 1922? Eh... 2008 eller hur? Släggorna/hammarna? Nordkorea? Sovjet? Eller??? Kanske man bröt kol med sådana en gång i tiden på "Ekebyverken"...ehhh!!! Nej visst: Skrombergaverket hette det ju...

Japp! Då har ni (vissa) något att bli förbannade över... :-)

Grymt god mexikansk köttfärsgratäng i min regi

Under gårdagen fick jag ett ryck och gjorde en mexikanskinspirerad köttfärsgratäng och den blev grymt god. Jag svepte ihop köttfärsen, kokade upp en improviserad ost och baconsås med brynt purjolök och oregano och smekte ihop detta med en potatisgratäng. Detta blev fantastiskt gott och det var UTAN vitlök så den som känner sig träffad kan kanske smaka den någon gång...


Innan ugnen


Efter ugnen med ostgratinering och hafsigt purjosmyckad. Men fy vad gott det blev!

Konsten att andas under vatten...

...det kan min Wilma kan ni tro. Kolla själv!När det är lördag brukar jag låta Wilma göra som hon vill (ja då också) när vi är i skogen och då blir det klaffs i lera, vila i dynga och bada i bäcken och hon njuter varje sekund kan ni tro. Dock gillar hon inte mig när vi kommer hem och hon får duscha i varmt och rent vatten, men surheten går över så fort jag tar fram handuken och ska torka henne. Det älskar hon! Nedan ett foto där hon badar i svinkallt "bäckavann" i Ekeby skog.Ja hon har det svårt den där Wilma...

Lyxsemester...

Jag är riktigt orolig om min mor blir mormor eller farmor i framtiden. Fast orolig i en bra form. Det är så här att vår mor (min och syrrans) hitills fått nöja sig med Wilma och Isas katter, men när hon passar dessa så blir de så otroligt bortskämda. Visst: Jag är svag för Wilma och skämmer bort henne mycket men det är inget mot vad morsan gör. Likaså med syrrans katter...

Syrran och hennes kille var i Sydamerika på semester och då fick mamma vara kattvakt. Isa, min syster, gav henne instruktioner om vilken mat som gällde och när hon ska tömma kattlådan, men detta brydde sig morsan inte om... Istället så byter hon sand varje gång någon av katterna varit i lådan och sen det där med maten. Detta jag ska skriva nu är 100 % sant och kanske till att ta i...Men: Katterna väckte morsan om morgnarna för att få mat (de får mat morgon och kväll av syrran) och hon gick ju givetvis upp för att mata dem. En morgon dög inte maten och då blev morsan förtvivlad och ringde ner till matöppet klockan 08:00 på morgon och bad att få komma ner och köpa kattmat. Hon serverade katterna mellan tre till sex sorters "frukost" och fick mat tre till fyra gånger fram till lunch. Hon har låtit kisarna provat ALLA sorters kattmat, kattgodis, sill, ost och allt annat. Det har kostat...haha

När de har slåss så har morsan gått emellan och skällt på hankatten och skyddat den lilla honan. Med andra ord så har det varit värsta lyxtillvaron för kisarna och jag undrar om inte de önskar att Isa och Jamie åker lite mer ofta på semester framöver...


Mamma och Leopold


Isabelle och Leia


Jamie och Leopold


Isa och hennes tvillingsjäl i kattskepnad...

Då en nära går bort...

Min farmor gick bort för knappt två veckor sedan och det kändes tråkigt och tomt. Nu har jag ingen av mina mor och farföräldrar kvar och det konstiga är att alla fyra avlidit i november. Nu var farmor ganska gammal och fick en stor hjärnblödning så det var på sitt sätt en befrielse att det gick ganska snabbt och att hon slapp ligga som en grönsak.

En jobbig sak var att min syster befann sig på semester i Sydamerika när det hände och hon var ovetandes om detta ända tills idag. Hon blev ju jätteledsen och det är ju inget man vill vara med om när man är glad för att komma hem och ska berätta om resan. Det var riktigt tråkigt att höra hur nere hon blev och det är väl en av de värsta sakerna för mig: Att se och höra min syster ledsen.

Nu ska det vara begravning i veckan som kommer och jag kommer inte att närvara. Jag har aldrig varit på någon begravning och finner inte det så hedrande för den som avlidit att jag sitter och mår skitdåligt och bara vill därifrån. Det kanske upplevs som egoistiskt (av vissa) att tänka på sig själv i ett sådant läge, men det tycker jag är helt fel. Att utsätta sig för något som man tycker är jättehemskt och som man vet gör en illa är bara fel, ja i alla fall för mig.

Nu kommer både min far och syster närvara och jag får väl närvara via dem. Jag gör mig bättre genom att hålla mig så långt därifrån som möjligt.

Rögle har kanske sprattlat av sig?

Jag har misstänkt att Rögle har tappat stinget ett tag och det verkar som jag haft rätt. Visst saknar man många tunga spelare, men, eller: Verkligheten kanske har hunnit i fatt dem? Ojojoj...

...som en karltokig korkad (sorry) kvinna

Vaknar upp av någon gråter, skriker och gnäller och hoppar nästan ner för min berömda branta trappa för att hitta min löpande (nu måste det ha börjat på allvar) tik sitter i sitt fönster och läskar sina ögon på en gigantisk rottweilerhane. Wilma är helt skogstokig, ja som en tånårig östrogenbomb, och låter sig imponeras av denna hanes apporteringsförmåga för att få dennes uppmärksamhet för lite avelslekar.


(japp: ska putsa rutan)

Snäll (läs: dum) som jag är så låter jag henne gå ut i min (läs: vår. Det är ju Wilmas också) trädgård för att få en bättre titt på sin Romeo. Dock tycker hon bättre om att titta från sitt fönster och fantiserade troligen om att han skulle komma och klättra upp till henne. Gott nog tyckte jag och gick för att få ur mig mitt primärurin och vaska av mitt trötta fejs. När jag kom ut från toa var Wilma borta och jag letade lite härinne innan jag gick ut i trädgården. Hon var inte där heller! Den lilla slynan hade rymt och efter ett tag, efter ett par morgonröstfalsettinkallningar (undrar om någon har skrivit det ordet innan) med mysbyxor utan resår så kom hon. Men: hon fick givetvis syn på en katt och löpte amok i grannarnas trädgårdar och innan hon blint rusar över den vältrafikerade vägen hann jag bli livrädd att hon skulle bli överkörd.

Fan vilken start på morgonen/helgen!!! Nu ligger hon utslagen, men spanande efter hanhundar i sitt Juliafönster och jag har migräntendenser (allvar) när jag ryggsitter i soffan. Jag känner en plötslig sympati för alla pappor till tonårsdöttrar och hatar alla av manligt kön. Håll er undan för fan!

Visst fan är jag en man! Bildbevis: Rövsvett

Tror ni inte att jag är en riktig karl så ska jag bevisa det här och nu! Riktig rygg och rövsvett!Så visst kan jag jobba mig svettig!

Wilma älskar McDonaldsmat...

Jag orkade inte göra mat idag och Statoil hade inte "rätt" hundmat så jag och Wilma körde till McDonalds och handlade. Big Mac & Co för mig och 3 ½ dubbla cheeseburgare för min hund Wilma, och hälften av mina pommes, och lite av min hamburgare, och den sista halvan av den dubbla cheeseburgaren...

McDonalds och pizza....Mums för Wilma...

Ara på flamman i Ekeby! Wow!

Jag är inte den störste supportern till brottning, men jag kan ändå inte sluta att bli imponerad över dessa jävla maskiner till idrottare. Därför överväger jag att ta mig ner till Flamman imorgon för att kolla på Ara Abrahamian i Fyrstads. Han om någon har visat prov på vinnarskalle och ärlighet. Det finns ingen jag unnar ett OS-guld mer än honom - INGEN!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article3771591.ab

Som Irak mellan mina lår och i röv och i ljumskarna...

Två dagar i rad har jag med tårar i ögonen och gråten i halsen varit ute och gått med min kamphund Wilma. Det är inte så att jag tycker det är trist eller jobbigt att gå med min hund, nej det är så att jag har fått typ värmeallergi mellan låren och upp i röven och ljumskarna (för mycket information kanske?). Detta är inget nytt utan det har jag fått då och då sedan jag var liten, men det blir knappast bättre med åren precis. I förrgår fick jag lämna över Wilma till min mor så hon tog henne på en kisserunda, men igår fick jag bita ihop och ta mig runt trots smärtorna. Fy fan!

Jag tänkte först ta ett foto på "såren-skaven", men jag är så pass mild i sinnet idag så jag nöjer mig med att berätta att det ser ut som om man kört med en slipmaskin mellan låren, gnuggat en heltäckningsmatta i arselet så det blivit brännsår och att jag burit svinto i ljumskarna och gått en 20-milsmarsch. Det ni...

Nu pratade jag precis med min mor och hon hade köpt Lamisil till mig och gick inte det så hade de snackat om nödslakt på apoteket...

Konsten att vara riktigt bakfull

Jag klarar inte av det där med att vara bakfull och har aldrig gjort. Dock ligger man här och känner sig som en idiot (inte lika stor som...) och lär sig aldrig. Det krävs så lite för att jag ska vara dödssjuk dagen efter och ändå så tar man den där sista. Idioti! (men inte i den skalan som andra befinner sig i...)

När man finner matrester i handfatet, spyfläckar i toastolen och inser att ens hund har smakat av ens uppkastade maginnehåll då inser man att man har varit ganska klok när man hållit sig nykter så mycket som man gjort. Dock: Varför kan man inte bara dricka läsk när man vet (som jag) att man blir apsjuk?

Usch fy fan för mig! (men än mer för...)

Tattare på SVT-text?

Återigen skämmer man ut sig på SVT Text och vet inte hur man stavar till Bollnäs. "Bolläs"? Eh... Nej! Gör om - gör rätt!


Ibland...

...har man nästan gråten, nästan uppe i halsen, och ett sådant ibland är klockan 06:18 på morgonen när man har avtrubbats så mycket att man inte vaknar ordentligt av sex st mobillarm, två st på den "vanliga" telefonen och väckarklockan hörs som en vaggvisa. (lång mening - sorry) Jag är så förstörd att jag lyckats somna in, sittandes på sängkanten, och nästan önska mig vara 65 år och få vara pensionär. Visst verkar det som jag gnäller? Visst tycker ni att "han är sjukt slö som inte kan ta en morgon utan att nästan önska livet av sig"? Jag förstår det. Det är så jäkla kul att hata morgnar till den grad att man blir deprimerad. Skitkul!

Vi lever kvar i det gamla bondesverige där man skulle upp tidigare än tuppen och "det är bättre att börja tidigt och komma hem tidigt". Bah! Jävla skitsnack! Jag har börjat lägga mig tidigare (skippat Seinfeld) och går "kisserundan" med Wilma så jag är hemma innan 21:30, men det hjälper inte. Jag sover inte heller när jag kommer hem från jobb och försöker på alla sätt (har börjat äta sundare - igen...) bli så pass pigg att jag slipper ångesten över att vara svimmfärdigt trött på morgnarna. Men - det funkar dåligt.

Jag kommer inte att orka ha det så här i resten av livet. Det vet jag säkert!

Snacka om att buktala i micken...

Denna är så brutalt rolig att jag håller på att bryta ihop. Kolla själv...
Vad säger man?

Jim Brithén är patetisk!

Jim Brithén, med hjärtat i Rögle BK, sitter och spyr över samma klubb i  PPV när Luleå gästar Lindab Arena. Denna pajas vägrar att erkänna när Rögle gör något bra, men kan berömma felpass (!) av Luleå. Han sitter och smörar för Omark och berömmer honom för ett Luleåmål när han sitter i båset! När han fick reda på att Omark inte var på isen så säger han:
- Han höll ju fast pucken i zon innan...

Ny vecka i antågande...

Blir en innehållsrik vecka som kommer: Titta på hockey "live" imorgon, besiktiga bilen, 25-årsfest, jobba och en hel del annat. Nu ska jag bara hoppa in i duschen och sen är det ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Att sova konstigt (eller i en knepig ställning)

Egentligen var detta Morris stol och den skulle ut i uterummet igen, men Wilma har tagit över den och jag kan ALDRIG ta ut den från huset så länge Wilma lever. Jag fattar inte varför hon gillar den så mycket? Hon får ju inte plats i den!


Nu knarkas det på SVT-Text - igen...

Jag har egentligen slutat med att hacka på SVT-Text, men idag känner jag för att ge dem lite skit. kolla in detta: Tre Modospelkare... Eh? Nu har de haft framme speglar med vitt pulver på - igen...Ja vilka tomtar som tillåts skriva på SVT-Text. Det värsta av allt är att jag är med och betalar deras löner...

Wilma höll på att fälla ett rådjur i skogen...

Var i skogen hela eftermiddagen med Wilma och det var en händelserik runda. Vi kastade pinnar och kottar och då är hon helt i extas. Det blir nästan för bra för henne och det blir lite bett och påhoppningar från hennes sida. Sen badade hon i bäcken och jag trampade i en vattenpöl som var täckt med löv. Jag fick gå med en blöt sko i nästan två timmar och det var ganska obehagligt. Men men...

När vi hade gått en bit så fick jag syn på ett rådjur och tog fram kameran och fotade "Bambi". Wilma är inte så intresserad av fotografering så hon tog upp jakten på det stackars rådjuret. Det var inte långt ifrån att jag fått med mig ett rådjur hem...


Bildtext: "Bambi" innan Wilma fick korn på honom/henne...

Passar på att njuta...Rögle BK leder Elitserien!

Inte många som trodde detta när det stod klart att RBK skulle lira i Elitserien. Ja att laget skulle toppa serien. Nu är det många matcher kvar, men det gäller att passa på att njuta!Tror jag ska fira med korv och makaroner!

Hur fan kan man leda???

Rögle leder med 3-2 borta mot MoDo, men det är en skänk från ovan. Tror hela tiden att MoDo ska krossa RBK. Men men...

RSS 2.0