Dagens goda gärning

Körde till skogen med Wilma för att leta upp den där förvirrade vargen som stryker omkring i trakten. Tänkte att antingen jag eller Wilma skulle ge den en ordentlig näsbränna, men tyvärr så blev det ingenting med det. När jag kom körandes in i samhället så gick en dam ute på Franz Daumans Väg och i och med att jag är så nyfiken så lade jag märke till att hon gick och höll i ett hundkoppel - men ingen hund. Konstigt, men det finns konstigare personer än så i denna by...
 
Jag stannade till vid affären och utanför denna så var det lite halvkaos. En liten hund (mops) hade blivit påkörd och ingen visste vems hund det var. Då är det tur att jag är så uppmärksam! Jag körde och hämtade jävlamöge... eh... tante... KVINNAN som gick med koppel utan hund. Hon blev nog lite paff när jag bara stannade mitt på den stora och mörka vägen och röt:
- Hoppa in i bilen!
- Ehhh vad är det frågan om? frågade hon.
- Jag vet var din hund är.
 
Hon blev väldigt glad och på vägen tillbaka så hann hon börja dirigera mig i bilen och även agera som en polis när hon stannade en annan bil mitt på Storgatan. Jag bara "hängde" med, men allting gott. Ägarna fick tillbaka sin hund och jag fick gå in och handla mitt godis. :-)
 
Och: Hunden mådde bra och killen som höll den hade en ganska rolig beskrivning av händelseförloppet när hunden hade blivit påkörd.
- Ja lau bagom en annan bilajävel när jau sau den köra över hunnen. Jau trodde fan att de va en kaninajävel!
 
Då gick jag in och handlade...

RSS 2.0