En av de obehagliga sanningarna

"När folk tar steget utanför sin dörr imorgon så tar de ett steg ut i utanförskapets Sverige..." Jag lovar: Typ detta kommer ni att få läsa på bloggar och i tidningar imorgon och det kommer att kryddats med: Hur kunde vi låta detta hända? Jag ska vara jävligt tydlig nedan och ni ska få den sanning som råder i Sverige 2010, men jag vill passa på att skriva att jag personligen ej gillar sanningen som jag kommer att lyfta fram, men när lögnen inte längre värmer eller skyddar så är det bättre att skriva hur det verkligen är och ser ut i vårt land och på våra arbetsplatser.

 

Det är ingen överraskning att Sverigedemokraterna tog steget in i riksdagen och folk och jag kan ojja sig/mig hur mycket som helst för detta, men nu är det så. Trots att media censurerar hur många tycker så är det verkligen så att folk hyser agg mot invandrare och kanske främst invandringspolitiken. Folk känner att det får vara nog nu och efter ett demokratiskt val (detta kommer att användas hårt) så kan inte tidningar, tv eller radio längre ljuga om att dessa människor inte finns.

 

Varför har då Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen? Jo folk retar sig till döds på att städer i Sverige är fyllda med invandrare och att kriminaliteten bland utlandsfödda sägs vara mycket högre än bland "etniska" svenskar. Invandrarnas religioner och seder är inte kompatibla med en vanlig "Svensson" (sägs det) och detta gör att folket blir irriterade på att man typ "islamiserar" det svenska samhället genom att låta folk bada i burkor etc etc etc...

 

Är detta då allt? Nej! Folk tycker att det sticker i ögonen när invandrare slipper betala hos tandläkaren när de själva inte har råd att gå dit. Folk blir förbannade när det är upplopp i invandrartäta områden som Rosengård eller Ronna. Det är många olika faktorer som spelar in och när det inte blir bättre så göds missnöjet.

 

Ett bra exempel är att fråga någon med svenskt utseende vad denna har för tankar om albaner, somalier, zigenare och "araber" (dessa buntas alltid ihop). Jag kan lova att ni kommer att få genomgående negativa omdömen. Det finns en främlingsfientlighet och detta är utbrett - väldigt utbrett. Bara för folk inte har röstat på SD så innebär detta inte att de inte är rasistiska för rasismen är lika utbredd inom vänster (rödgröna) som högerblocket (Alliansen). Kort sagt: Många fler än de som röstar på SD är missnöjda med hur invandringspolitiken i Sverige skötts.

 

Hur ska man då komma till rätta med problemen? Jo låt folk få det bättre oavsett vad man heter eller hur man ser ut. Våga tala om problemen och sluta ljug och censurera om folks missnöje i media. Lyft istället fram lösningar och ifrågasätt hemmagjorda sanningar. Jag kan tyvärr inte säga att allt grundar sig i rädsla och okunskap för det är en lögn. Ingen rök utan eld och här gäller det kväva elden genom ställa krav oavsett ursprung och att låta folk få det bättre genom att ta ansvar - oavsett ursprung.


 


Att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen är ingen katastrof utan detta kan göra att regeringspartierna MÅSTE visa moral... 

 

 

 

 

 

 


Vi är på väg till Isola

Sensommaren ställdes in och hösten bröt sig igenom och gjorde dagarna kortare och fulla av regn och blåst. Tiden går fortare än vad man vill och ålderns årstider har ställt sig på september här också. Det är då man vet hur allt har varit och hur allt borde blivit, men det är ingenting som direkt skrämmer mig, ja att bli äldre. Det som skrämmer mig är att det är val imorgon och jag är oerhört rädd att allt är på väg att bli istid igen. Man behöver inte vara sosse för att vara solidarisk. Man behöver inte vara moderat för att vilja tjäna pengar. Man behöver inte vara dum i huvudet för att man är Sverigedemokrat. Men: Man måste tänka större och man måste tänka längre än till sin egen plånbok. Jag har förstått det - nu.

Egentligen skulle jag rösta på någon som såg till att jag slapp betala en massa skatt som används till en massa ungjävlar och annat som jag står utanför. Jag borde enbart rikta in siktet på något som enbart främjade mig där samhället består av barnlösa ensamboende utan bidragshjälp och som är ostraffade. Funkar det? Vill jag det? Kollektivt är ett ord som blivit fult och jag som är en av dem som rimligtvis borde vara mest individuell och tjäna mest på det individuella och borde väl då inte tänka tankar på att andra kanske behöver min hjälp, men det gör jag. Är jag helt fel ute då?

Jag vill egentligen att alla ska ha det så bra och rättvist som möjligt, men detta är omöjligt svårt. Jag vill inte att någon ska behöva neka sina ungar något. Inte heller vill jag att andra ska jobba som slavar för att någon inte ska behöva neka sina ungjävlar något. Jag vill att människor ska kunna tjäna pengar utan att allt går i skatt. Jag vill inte att några ska parasitera och lura mig och staten att de är så pass sjuka att de inte kan jobba. Det är ett svårt val i en svår värld.

Personligen så kan jag ha oerhört vänstervridna värderingar samtidigt som jag har hysteriskt högertänk och det kolliderar. Det funkar inte. Lite som att hålla på både BoIS och HeIF eller be till både gud och satan. När jag läser på sociala medier om hur svårt vissa har det med ekonomin så tycker jag först synd om dem innan det går över till en irritation och ren ilska över hur dumma dessa personer egentligen är. En person på min vänlista på Facebook gnäller ena sekunden över hur denna inte får ekonomin att gå ihop en enda månad och försöker tigga ihop möbler genom logginlägg för att i nästa sekund hurraropa: Ja min NYA dvd-spelare har kommit så det får jag fira genom pizza, vin och cigg! Lägger man till att denna personen är en ensamstående och arbetslös flerbarnsförälder med missbrukarbakgrund så blir man ganska kluven - minst sagt.

Det är här åldern, medmänskligheten och intelligensen kommer fram och berättar svaret på gåtan om varför det ser ut som det gör i världen och i Sverige. Beteende, moral och attityd. Folk som inte kan se helheten ser bara till sitt eget och det är helt förståeligt och det är inget fel på att rösta rött, blått eller blankt för det är nödvändigt att kunna välja mellan olika filosofier eller vad man ska kalla det. Det är egentligen helt ointressant hur vi röstar om inte kandidaterna här rätt beteende, moral och attityd. De som blir valda MÅSTE kunna tänka större än merparten av väljarna för annars blir det antingen som i gamla Sovjet eller som i 30-talets Tyskland.

De folkvalda måste kunna hålla styr på både de ekonomisk svaga och starka samt på de smarta och de mindre begåvade. Är det då rättvist att vissa kan skämma bort sina barn och andra inte? Nej det är det inte, men det är inte heller så jättefel. Skulle man få en mm-rättvisa så hade man fått plocka bort arvsrätt och införa att alla barn blivit placerade i ett gigantiskt internat och kommit ut efter en mall där alla börjat på noll. Vi föds inte lika, lever inte lika och vi får vara glada att vi är unika. Det man får hoppas på är att de som styr har moralen att göra det så hederligt de kan och visa med tydliga signaler vad som är rätt och vad som är fel. Alla ska i alla fall ha chansen att kunna leva ett drägligt liv och till sist så är det ändå våra egna prioriteringar och val som styr vilka konsekvenser vi får leva med.Vänster eller höger? Wilma står i mitten, men är redo för att gå vänster...

Att göra sig rolig över något riktigt gammalt...

Ju närmare valet vi kommer så retar jag mig på hur man ska pissa på Mona Sahlin pga hennes Tobleroneaffär. Det var oerhört länge sedan och känns bagatellartat, men det är sjukt vad det sitter kvar. Tänker på moderaterna som fått lämna pga utnyttjande av barnflickor, horköp, TV-licenssmitning och det var något med Bildt med - eller? Det komiska i det är att det är folk som "tror" sig vara lite fiiiiiinare. Det tragiska i det är att de själva kan komma att drabbas jävligt hårt.

Man ska givetvis rösta och rösta efter sitt eget huvud, men vissa röstar efter hur deras omgivning eller den omgivning de tror sig tillhöra ser ut.

Jag? Jo jag ska rösta jag med...

Ta sitt medborgerliga ansvar

Rösta? Klart man ska om man har något i skallen. Den senaste mandatperioden har varit ganska stormig med ekonomisk härdsmälta och en massa annan skit, men det känns som någonting håller på att hända i vårt land. Jag kan inte sätta fingret direkt på det, men invandrarfientligen växer, invandringen växer, arbetslösa/skygga får det svårare, arbetslösa/skygga gnäller mer och landet skakas i sina grundvalar. Kanske är det bra, kanske är det dåligt och ingen vet egentligen.

Personligen har jag alltid röstat vänster och anledningen till detta är att jag har trott på rättvisa, solidaritet och jämlikhet samtidigt som man kommer från ren och skär arbetarklass. Har jag gjort rätt? Jag vet inte egentligen? I och med att man har haft jobb de senaste fyra åren så har man ju inte fått det sämre ekonomiskt, men hur är det med annat runt sin anställning? Jag vet inte där heller och det stör mig.

När jag vittjade min brevlåda förra veckan så hittade jag ett kuvert från SKÅNEPARTIET och det pryddes av Mona Sahlin i slöja och en massa islamfobi. Är det verkligen så jävligt i Sverige med alla invandrare? Jag vet inte egentligen, seriöst, men det jag tror och känner håller jag för mig själv för jag har vänner på båda sidor. Det lilla som jag kan säga är att jag förstår inte hur man kan gå till val med enbart en hjärtefråga: Invandringspolitiken. Idioter!

 

Kort kan jag bara säga så här:

Vänster: Ni har svikit de som ska vara era väljare och har INGEN som helst koll på vad dessa egentligen tycker om ER och ER politik. Ute på golven går knappast Mona Sahlin hem och om ni tror att de flesta arbetarna gillar vad ni står för så är ni helt fel ute, ja ni är JÄVLIGT fel ute. Ni kommer att tappa röster till Sverigedemokraterna så det stänker om det. Puckon! Hela er filosofi är förlegad och ska ni ha en chans så måste ni tvinga alla sysslolösa att rösta. Annars är ni fucked!

Höger: Alla med lite hjärna ser vad ni egentligen har i kikaren. Ni har verkligen lyckats med att dra nytta av vänsterns förfall och förvilla arbetarna till att tro att ni står på deras (vår) sida. Klyftorna ökar och istället för att göra något bra av det så kommer ni era giriga jävlar gräva många gravar, både för er själv och era offer. Ju fler ni är jävliga mot, ja ju fler kommer att hata er och det kommer att stå er jävligt dyrt. För att få en bra bild av vad ni borde göra är att ta efter Alvedonreklamen: "Är man stor och stark så måste man vara snäll." Det är en sak att städa upp, göra iordning, men att börja sparka på redan liggande individer (sjuka, gamla och arbetslösa) gör ju att folk blir livrädda för att rösta på er. Tyvärr så är vänstern redan riktigt illa ute så ni lär ro i hamn det denna gång med, men nästa gång, ja vad tror ni händer? Puckon!

Ni andra (Sverigedemokrater etc...): Ni kommer troligen att ligga precis runt 4 %-spärren. 3,9 känns jäkligt bra tippat av mig. Ni kan också komma in och eftersom det är ett demokratiskt land vi lever i så ska det bli intressant att se hur demokratiska ni är? Ni kanske gör succé? Ni kanske gör bort er ännu mer...

Jag ska ta denna veckan och försöka tänka ut hur jag ska rösta, men det känns som det är skitsamma egentligen. det enda jag vet är: Mona är ingen statsminister, Fredrik bör inte få stanna kvar och Jimmie Åkesson vill jag inte ha in.

Morgondeprimerad

Vissa kan konsten att ge mig väldigt dåligt samvete och en gemensam nämnare är att de alla är av det kvinnliga könet. Efter att ha varit ute med Wilma på morgonen så är jag i regel stressad för hon ska lukta på allt och jag får dra henne runt för det går så långsamt. När vi sen kommer in i huset och jag tar min väska så är hon så ledsen. Det skär i hjärtat när hon gör på detta viset:Inte kul alls...

Huvudvärk

Jag har haft ont i protesen sedan i mitten av veckan och har det fortfarande. Det är frustrerande och väldigt obehagligt, men det är tyvärr en del av livet så det är bara att acceptera det. Det som är mest irriterande och jobbigt är att folk nog egentligen inte förstår hur det är att ha ont i huvudet och hur det pendlar mellan "vanlig" huvudvärk och migrän. Jag ÄR ganska gnällig, men jag kan lova att när andra hade legat nerbäddade för just huvudvärk så är det lite mer som vardag för mig och då jobbar, umgås (?) eller gör sådant som andra gör utan huvudvärk. Igår var det dock jättetråkigt för jag skulle iväg och titta på fotboll och dricka några öl och typ alkoläsk, men det blev som vanligt: BJ får ställa in...Så detta ovan blev inköpt och odrucket. Men: Jag vaknade likväl med huvudvärk idag...

Ny mobiltelefon

Eftersom det inte gick att MMS:a och att den startade om eller stängde av sig själv mitt i ett samtal så fick jag beställa en ny telefon. Alla andra ska ha Iphone eller liknande så de ska kunna surfa i mobilen, men jag nöjer mig med en lite mer gammeldags. Kan jag ringa, sms:a och ta emot MMS så är jag nöjd.Tråkig? Lite kanske men vad bryr jag mig om det...

TP? T? P? Kan någon hjälpe hjälta till? Svårt värre det där...

Jag fattar fortfarande inte hur man kan anställa en dyslektiker på en tidningssajt...Att smälla in "Det hjälte oss" på förstasidan och citera en som MYCKET väl kan säga så pga sitt Rosengårdsursprung och som har haft Aftonbladet att torka sig i röven med blir lite för bra, men roligt!

RSS 2.0