Nyårsaftonbloggning...

Har precis kollat på "småkronornas" vinst över Ryssland och det var en kanonmatch. Så ska ju Rögle spela! Nu inväntar jag bara att alla ska börja skjuta raketer som fan. Wilma är redan tosig och värre lär det ju bli. Men om hon skäller för mycket tar jag bilen och kör en runda, ja med henne givetvis.

Visst är det inte den ultimata nyårsaftonen, men man har ett ansvar om man har djur och det ansvaret tar jag gladeligen. Men det går ju ingen nöd på mig direkt: Fin och god trerätters innan och bra på tv. Det enda jag saknar lite är smaken av Bacardi Gold/Coca Cola, men det går ju lika bra med lite rumstempererad Pepsi... ;-)

Sedan är ju det här med nyårslöfte. Jo jag har ett par faktiskt. Det är ju det här med att käka sundare och träna mer, men vem fan lovar inte det. Snusningen då? Nej jag tror jag fortsätter med det. Jag gillar det för mycket för att sluta. De viktigaste "löftena" behåller jag för mig själv (utom det där med träning och bättre mat) för vem har rätt att tycka att jag varit för vek om jag inte klarar det.

Egentligen är det inte löften utan mer att jag ska tänka mer positivt. Nu tror ni att jag slagit huvudet, men det är faktiskt så jag ska göra. Sätta upp små mål och klara dem. På så vis lurar (motiverar) jag mig själv och får mer och bättre självförtroende. För tro inte att jag sitter med ett super-ego och tycker jag är Gud. Men jag ska bli bättre på allt (hoppas jag)... :-)

Ha ett Gott Nytt År alla läsare av denna blogg

Nu börjar det smälla som fan här...

Dejten

Nja...Det var det här med dejten ju. häEh... Jo det var ju Conny som kom hit för att kolla på hockey. Ni ser själv vilket liv man lever... haha

Om jag bara ägde ett skjutvapen eller kunde svart trollkonst...

Just nu smälls det smällare och skjuts raketer utav bara helvete i Ekeby. Lite väl tidigt, eller? Wilma, min hund, är hospital vansinnig och skäller som fan här hemma. Ganska jobbigt faktiskt. Det är vid dessa tillfällen jag önskar att jag inte hade spärrar och istället bara gick lös på idioterna med ett skjutvapen. Ja jag hade ju inte behövt döda asen utan bara skjuta knäskålarna av dem. Eller inte. Det ligger väl inte riktigt för mig att bli som Michael Douglas i Falling Down, men jag kunde ju kunnat trolla lite. Bara gå ut och förvandla dessa små råttor med raketer till trädgårdstomtar i alla fall...


Kjell Bergqvist är nog den roligaste som finns...

Har tittat på "mäklarna" och kan bara konstatera att Kjell Bergqvist är den roligaste skådespelaren vi har i Sverige. Han spelar losern, Kaj Modin, kusligt bra och man sitter med ett fånigt leende och tycker både synd om honom och föraktar honom. Har ni inte sett serien så köp eller ladda hem den. Kanonbra!

Stackars djur vid 12-slaget

Inatt är det många hundar och katter som bryter ihop och jag lider med dem. Dessa bomber som skrämmer skiten av djuren borde man sticka upp i avfyrarnas rumpor och tända på för att få dem att känna lite härlig hjärnstress. Partydödare? Troligen, men i och med att vi har haft en hund som var så otroligt rädd för smällare att hon låg under sängen och skakade i flera veckor så vet man hur det är.

Nu är Wilma inte rädd för smällarna och det är ju en befrielse för mig. Dock skäller hon och blir arg på raketerna så det gäller att vara med henne hela tiden. Ifjol tog jag ut henne vid tolvslaget så hon fick vara nära (nåja) när det smällde och det gjorde henne bara gott, men när hon ville in så gick vi in direkt. 

Jag tycker det är så förbannat synd om alla djur som mår dåligt över fyrverkerier och jag är så otroligt sur på de som håller på att smälla i flera dagar. Att man smäller vid tolvslaget köper jag rakt av, men övrig tid kan man väl hålla sig, eller? Personligen köper jag inga raketer längre och det var MÅNGA år sedan jag slängde pengarna på sådan skit. Visst kan det vara fint att titta på, men då finns det så många andra som är kapitalstarka och som bränner av större och dyrare än vad jag hade köpt.

Så till alla er pisshuvud som inte kan hålla er till att smälla vid tolvslaget: Hoppas ni smäller fingrarna av er och kanske fångar en raket med  ögonhålan.

Gott Nytt År på er, ja redan nu...


Näsbubbel och analsveda

Jag vet: Rubriken är väldigt rakt på, men det är så här: Jag och "dejten" käkade pizza i går och jag skulle givetvis visa mig på styva linan och beställde stark sås istället för "bara" vitlökssås. Det har jag fått ångra bittert i natt kan ni tro. Magsyran bubblade upp och ut genom näsan (det är nog bland det värsta och äckligaste som kan hända en) och jag fick "snorta" vatten för att lindra svedan i näsan. Kändes nästan som jag höll på att dränka mig själv när jag stod och drog in vatten genom näsan. Usch!

Det andra då? Jo i och med att jag har en hyperkänslig mage så ska jag givetvis inte stark mat, men i och med att man ville vara lite "karlig" så fick ju även den andra ändan lida. Trodde det brann i arslet på mig och det var jäkligt obehagligt.

Så vad lärde jag mig av detta då? Jo jag kommer inte att äta stark mat under 2009 utan bara fokusera på fullkornsvälling och honungsvatten. Blir nog bra det - får man ju hoppas.

En riktigt bra låt...

Amy Macdonalds This is the life är ju riktigt bra. Dock blir man lite fundersam vad de gör i studion då hon inte låter sig lik live - eller tvärtom...
 

Jämför med liveversionen...


Olag i magen

Fan fan fan! Har varit helt kass i min mage sedan jag gick ut med att jag skulle ha dejt. Undrar om pressen blivit för stor och magen bokstavligen sparkat bakut? Ständigt detta spring på toa och smärtan efter toapapper...eh...nog med sådan information...

Jag skulle...eh...sorry...Måste gå (springa) igen...

Höres via de kommunala rören?

(försöks)Krönika

Förord: Detta är bara ett litet test av mig för mig på min egen sida/blogg. Var tvungen att prova om jag fortfarande kunde skriva krönikor och om fotboll. Jag kommer INTE att redigera ev. stavfel etc. Ni som vill läsa: Läs. Ni andra kan ju läsa något annat...

För länge sedan började jag skriva krönikor på Skromberga GIF's hemsida och det var där jag formade mitt skriftliga språk när det gäller fotboll. Liknelserna kunde vara så fruktansvärt interna och långsökta att jag inte själv kunde förstå dem förrän jag läst dem ett par gånger. Anledningen till att jag skrev var att jag tyckte det var roligt, ja roligare än att spela, och kunde jag provocera någon, gärna i Billesholms GIF eller Tågarps AIK så var det en stor bekräftelse. Jag kommer ihåg en gång när Billesholms ordförande (Tore Taxameter, ja eller något i den stilen) fick sådant hjärnsläpp att han gick ut med ett svar där vi i Ekeby var inavelsbarn och byn var som en återvändsgränd. Då (ja nu också faktiskt) var det otroligt kul och där vann vi på både fall och poäng. T K O, eller vad man vill kalla det.


Här och nu ska jag avslöja en sak och det är att jag tyckte inte det var särskilt kul att spela fotboll de sista 10 åren. Anledningen var enkel: Jag var inte glad när jag stod i mål. Det var liksom inte där jag ville spela och anledningen till att jag fortsatte var den att jag trodde att jag var oumbärlig. Man räknade liksom med att jag skulle stå i mål och därför slapp man lägga energi på att skaffa hit (eller dit) en ny målvakt. När man väl gjorde det och betalade dyra pengar för att Mr Wiseman skulle slippa ha den "lille tjocke" i mål så brukade jag mer allvar, satsade mer på träningarna och ville visa den feta irländska mytomanen (hur många klubbar har han representerat i England???) hur jävla fel han hade. Och det visade sig till slut... Med mig i mål så gick vi spikrakt upp i tabellen och från att ha legat parkerade under strecken så var vi en hårsmån från att ta steget upp i femman. Den andre målvakten misströstade och lämnade klubben och för mig personligen var det en prestigeseger.


Konkurrens är jävligt bra och nu vet jag mer och bättre: Hade jag haft konkurrens hela tiden hade jag troligen inte tyckt att fotboll var så trist som jag tyckte. Varje match tittade jag på matchuret och ville bara att det skulle ta slut. Visst fanns det gånger när det var roligt att spela som t ex den sista och avgörande matchen borta mot Olympia när Pate räddade på mållinjen och Andersson gjorde segermålet. Eller segermatchen mot Eskilsminne när jag tog en straff och i momentet efter så sprack min sko och vi fick byta in Broström så jag kunde få en ny känga på spättan. Det är inte det lättaste att hitta en sko som passar mitt under en match i division sex. Höjdpunkten är dock kvalet mot Stidsvig som vi fick spela i Påarp pga kommunalstrejken där jag tog en straff i slutet och vi räddade kontraktet.


Fotbollen var och blev mest ett tvång eftersom jag inte tog tag i min situation och började spela "ute". Jag gjorde ett lamt försök när Mr W var tränare och spelade ute i B-laget, men när vi förlorade med åtta eller tio bollar mot Olympia med Månne i mål så fick jag nog och blev martyr på nytt och drog på mig handskarna igen. Fan att man alltid skulle känna ansvar för laget och klubben. Tror att det var det som dödade glädjen i längden: Att få kände för klubben och laget. Jag offrade fester, resor och allt för att kunna vara med när det var match, men när man inser att man var ganska ensam om det så inser man också att vi inte var något lag. För att det ska bli bra så gäller det att alla ger något och inte bara tar och på denna nivå, nej nu ljuger jag, i den klubb vi spelade i så fanns/finns det spelare som aldrig kan vara medlemmar av/i ett framgångsrikt lag. Känslan för medmänniskor är/var obefintlig och egentligen sket vissa i de närmsta också. Kärnan i truppen hade en övertro på sin egen förmåga och det är bara att kolla de senaste årens resultat för att förstå att vi inte var bättre än tabellerna visat. Man måste ha ett kollektivt tänk där alla tar sitt ansvar och jag vet inte om det är ödets ironi, men den spelaren som socialt/privat är väldigt högervriden, är den som har det största hjärtat och jobbar mest för alla. Ja så är det faktiskt än idag. Hade det inte varit för Pates ansvarskänsla för klubben så hade den säkert varit död idag.


Jag har fått höra av tränare, andra lags tränare, lagkamrater och t o m styrelsefolk att jag skulle spelat ute istället. Tja? Visst: Det är ju det jag alltid velat. När jag har spelat innebandy har jag alltid (nästan) spelat som utespelare och där har ju mina största styrkor varit spelförståelsen, tekniken och passningsspelet. Dessa styrkor har jag haft som fotbollsspelare också. Dock ska ju sanningen fram och det är att jag aldrig haft fysiken för fotboll eller rättare sagt: Jag har aldrig varit tränad (jo det var en säsong eller två) för att konkurrera om en A-lagsplats i division 6 eller 7. Det är ju lätt att vara duktig om man spelar på kort plan eller i B-laget, men det är ju inte på riktigt. På riktigt är när man kan tömma sina resurser i 100 minuter varje omgång av serien och i den verkligheten har jag inte varit. Allt som Mr Wiseman sa var inte bullshit och han sa att en spelare som inte kan springa fort eller länge inte är en fotbollsspelare. Det är jävligt sant! Man kan slå hur många öppnande passningar som helst, men om man inte kan ta löpningen hem och täcka upp för den som springer på bollen man slår, ja då är det inte lönt (detta är mina egna ord och tankar).


Jag provade mina vingar som tränare i min egen klubb och det var verkligen en upplevelse. Papporna till spelare jag hade tagit ut stod sidan om båset och totalsågade mig och sa att jag var den säste tränaren som varit i klubben. Måste säga att jag inte tog det så hårt, men det var just på sättet de sa det: Överlägset och dumt. Jag tog uppdraget för att jag just då brann för det och jag hade storslagna planer för laget. Dock landade man ganska fort i en verklighet som man förträngt med spelare som skulle till mormor, skulle laga bilen, hade munsår, skulle jobba, var lite krassliga och deras mammor sa att de inte skulle spela (ja de sa det till mig i telefon när jag ringde deras söner) för de var förkylda (herregud! Grabbarna var myndiga, men fick inte spela för morsan! Vilka jävla f*ttor!) och det ena var värre än det andra.


Ett av misstagen var att ha ett B-lag. Jag hade ändå ett perfekt upplägg där vi spelade B-lagsmatch istället för att träna. Nu var vissa spelare så jävla korkade att de inte fattade att detta skulle ses som ett träningspass och till slut var det ohållbart så jag såg till att vi drog oss ur B-lagsserien. Här var mitt ledarskap vekt och hade det inte varit för att man var tvungen att slicka folk i röven för att de skulle ställa upp så hade jag bett dem dra åt helvete. Under året som tränare så ritsade jag planen, tvättade och städade omklädningsrum, men efter ett tag så föll min motivation och hade det inte varit för Pate och JP så vet jag inte hur det skulle gått. Men känner ni igen det? Jo vissa spelare tar ansvar för mer än de andra. Det var inte jag denna gången utan det var ett par spelare som såg till att de andra fick rentvättade kläder och att allt var med till matcherna.


Jag kommer troligen aldrig mer att engagera mig i någon klubb eller i ett lag mer då jag inte orkar med motgångarna och besvikelserna. Nu vet jag att fler fått prova på hur det är att ringa runt på morgonen för att få fullt lag till matchen om några timmar. Jag vet inte hur många kvällar jag satt och övertalade spelare att komma och spela, men det var många. När vi skulle möta Kropp borta fick jag hur många återbud som helst och det slutade med en sportslig katastrof. Efter det hämtade jag mig aldrig ordentligt och tron på lagidrott föll handlöst ner i avgrunden. Vi hade gjort en bra säsong hittills och låg bra med i toppen, men sen gick det bara åt helvete. Jag tar på mig det ansvaret då jag var tränare, men ni ska veta att man inte har några marginaler som smålagstränare. Får du ett par spelare mot dig eller kommer på kant med kärnan så är det kört. Man har inte råd att bli av med några spelare i en division 7-klubb...


Skromberga GIF satsade hårt och högt under 2008 och skulle ta steget upp i sexan med en hemvändande tränare från division 4, Jonas "Jonte" Olsson" och med en av Skrombergas bästa spelare under 80 och 90-talet Patrik Blidberg som assisterande tränare. Man hade också fått hem Jesper Andersson, Mikael Andersson och ett par andra, men det slutade i ett praktfiasko och den sämsta säsongen genom alla tider var ett faktum. Under ett par matcher som jag var och tittade på var det en parodi på fotboll. Spelare som fick psykotiska (jo det stämmer) anfall var mer regel än undantag. Spelare som skrek ut till bänken och sen lämnade planen och laget och spelade inte mer - jo det är sant. Säsongen 2008 var en stor skam av Skromberga GIF och nu är förhoppningen att klubben ska ta revansch 2009 med nytt namn och en rad tunga nyförvärv.


Under presentationen av det nya klubbnamnet på årsmötet så var det total förvirring som rådde. Inget var färdigt och det skapade en konstig stämning när man skulle presentera något nytt, men inte hade alla bitarna på plats. Enligt de uppgifter jag fått så var den allmänna uppfattningen att man kanske skulle lagt mer krut på det organisatoriska och mindre på lek med kritor och dyl... Nu kan det säkert bli bra till slut om man bara gör sakerna mer basic och inte svävar iväg med romatiska drömmar om SM-guld etc...


Den bästa "värvningen" är ingen av spelarna utan det är att Mikael Andersson blir fotbollsansvarig. Ger man honom de verktyg han behöver och gör hans roll till den som verkligen bestämmer hur fotboll ska spelas i Skromberga så kommer han att kunna hjälpa föreningen otroligt mycket. Han har erfarenhet från sin tid i HIF och är den person som kan mest fotboll i klubben så det är ju ingen man bara har satt på en stol för att vinka. Jag tror att han med små enkla tips kan göra spelarna i Skrombergas organisation mycket bättre och kanske klubben för första gången kan få en grund med spelare som är fotbollsutbildade från början. Det kanske inte ger resultat imorgon men det kanske innebär att både klubbens A-lag på sikt kommer att bli bra och att vi någon gång kan se en spelare i allsvenskan som har fått sin fotbollsuppfostran i Skromberga GIF.


Säsongen 2009 måste bli lyckad annars är det fan skandal. Med de spelarna man hittills presenterat så måste det bli serieseger och totalmangling av allt motstånd. Klubben har ju nu en startelva som skulle göra anspråk på en topplats i sexan - utan tvekan - och det ska verkligen bli kul att följa laget igen. Jag och Conny kommer att bevaka matcherna mer noga detta år och eventuellt sätta upp en liten studio med fotbollssnack. Inget är klart än, men visst hade det varit läckert med lite soft fotbollssnack och kanske lite intervjuer?


Så: Mitt intresse för fotboll har svalnat och jag nöjer mig med att gå och titta på Skromberga GIF lite då och då. Landskamper kan kvitta och BoIS är inte vad det har varit så därför har jag inte "det" i mig längre. Någon gång kommer dock jävlen fram i mig och jag skriker till på Skrombergaspelarna att de ska skärpa sig och skynda sig. Det är då man känner pulsen och man får smak för det igen. Dock kommer avsmaken och hjärtstilleståndet omgående och fotboll blir bara blahablaha.Efterord: Ja det blev som det blev... Bättre än väntat - sämre än förr. Men med lite mer skrivande i ryggen så hade jag nog kunnat (vågat) skriva mer på riktigt  - igen... Man vet ju aldrig...


Nervöst inför den stora dejten imorgon...

Japp! Imorgon vid denna tiden håller det på att smälla som värst och det är inte utan att man känner rädslan i knäna, pirret i magen och suget efter, ja efter något gott. Som katten kring het gröt har man, eller vi, smygit (smöged), men nu ska korten på bordet och sen kanske paltorna på golvet. Det är sånt man inte vet eller vill veta.

Jag har lagt upp det så här: Först är det grovstädning och sen finstädning som gäller under morgondagen. I skymundan kommer ugnen att förborga (ju det ska ju skrivas så) det som ska inmundigas på lite sparsam värme (hett lär det bli senare) och jag kommer att hålla ett vaksamt sneöga på godsakerna så allt inte bara faller i bitar. Efter min uppröjelse kommer jag troligen att ta ner allt som har med julen att göra, ty ett nytt hjul ska i rullning och då vill man inte ha några beska tomtar som stör.

För att inte avslöja för mycket om vad som står på menyn så kan jag ju fresta er med att det blir en långstekning av kött med lite nonchalant hackad lök, klyftade äpplen, kryddor och eventuellt några katrinplommon för den söta smakens skull. Till detta hade jag tänkt mig en mjölig potatis (King Edward - givetvis) som kokar sönder och en sås på skyn efter långstekningen. Troligtvis blir det någon form av kokta grönsaker eller rotfrukter till detta och är min dejt på den fagra sidan kan det ju bli så att jag låter mitt vinförråd sina en aning. Ty här finnes resurser då det gäller vin...

Sen hade jag ju tänkt att vi ska vänta tills andra akten (om ni förstår vad jag menar...) med desserten och det ryktas om varma hallon och glass. Enkelt, klassiskt och gott. Detta har ju varit på tapeten en lång tid bakåt och därför kan det ju ses som en invit att just bjuda på detta.

Sen får vi ju se hur allt faller på plats, men jag tror bestämt att övernattning ej kommer på fråga. Nu ska jag se till dagens måltid som kommer att bli pyttipanna, köttbullar, stekt falukorv,stekt ägg och rödbetor.

På återseende...

Landslagsman och svensk mästare på "Vivo"

När jag var liten (yngre) så var kändisar något som bara fanns på TV eller i 08-land. Att man skulle springa på någon kändis i lilla Ekeby fanns inte på kartan. Igår så sprang jag på en nybliven svensk mästare i fotboll och nyuttagen landslagsman på "Vivo"  och givetvis gratulerade jag honom. Förr hade detta varit en "jättehändelse", nu är det typ: Fan jag glömde falukorven...

Tiderna förändras...


Ledighetsstress

Under hela året går man och längtar till semestern och julledigheten men när man väl är ledig så känner man bara stress. Men vad är det som stressar mig? Jag vet inte (eller så vet jag men varken vill eller vågar erkänna det) vad det är som gör att det kryper i kroppen på mig. Herregud... Vilka problem man har...

Vissa dagar är man ynklig...

Ibland känns det som jag är världens sämsta människa, ja på alla sätt. Man tycker så synd om sig själv att det inte är klokt. Det ena är värre än det andra och det spelar ingen roll hur man tänker så var allt bättre innan, trots att man innerst inne vet att det inte är sant. Dock så ska jag försöka ta tjuren vid svansen (det är så det heter va?) och börja jobba med positiva bilder och lära mig av tosingen som grillar inomhus i "Plötsligt i Vinslöv". Troligen är han lite mentalt handikappad, men det där han säger när han bygger upp sin golfbana på köksgolvet stämmer: Jag kommer att klara det och den kommer att gå i - ja bollen alltså.

Ska jag var ärlig så har jag ju vissa färdigheter och talanger: Pingis. Kan bara komma ihåg en förlust och det var mot "köttätaren" i hans systers uterum. Laga mat. Här ligger ni i lä pojkar och flickor. Det jag gör blir inte bara bra utan gott också. Ja det kanske hänger ihop? Skriva. Det är väl det jag egentligen är bäst på om jag ska vara ärlig. Tror jag hade min topp när jag skrev på SvenskaFans och för BoISare. Fan vad alla kunde hata mig. Inte för att texterna var dåliga utan för de var tvärsanna och väldigt provocerande. Det fanns ett par bröder som skrev på ÖSK-sidan (Örebro = Gnällbältet) så låg och grät sig själv till sömns varje natt. Om jag inte missminner mig så har jag kvar deras mejl där de bölar ut ordentligt. Huvudsaken för mig var att ha roligt och skriva det jag själv ville och när jag kunde skapa debatt med mina "fredagskrönikor" på de flesta forumen så var jag tillfredställd.

Bara detta att skriva lite gjorde att jag känner mig lite bättre, eller rent ut av mycket bättre. Snart ska jag börja på såsen till mina köttbullar och det kommer att bli kalasbra!

Någon som har dött? Sänkt sig i Mölledammarna?

Gick tipspromenaden i Mölledammarna igår och fick syn på tre röda rosor i vattnet. Det såg både sorgligt och vackert ut på samma gång. Undrar om någon dött där eller...Det ger mig rysningar...

Wilma i julutstyrsel

Ibland är hon bara för kär - Wilma alltså!Klart att hon ska ha julgodis också!...men sen måste man ta en liten "jullur"...Snipp snapp snut - nu är julen slut!


Har varit en bra jul i år. Inga döda hundar, inget firande med förståndshandikappade och bara lugn och ro. Skönt! Och: Inte en droppe alkohol heller! Jag är nöjd.

Sociala tvångstankar

Jag har inga problem med att erkänna att jag har blivit en helt annan person de senaste åren. Mer misstänksam, mycket mer isolerad och mycket mer mogen (tänka sig). Kanske finns det dagar man känner sig lite ensam, men när jag tänker efter så har det varit så alltid. När jag bodde i min lägenhet så var det många dagar som jag tillbringade ensam och det är nog så att det är så jag är som person.

Man har varit med ett tag nu och sett umgängeskretsar växa och raseras. Ibland är det otrohet som krossar kompisgäng och ibland är det tjejerna som inte gillar varandra. Jag kommer ihåg när jag och Conny stod på ena sidan och tittade på falska fasader med nybildade familjer och nykära par som byggde upp framtiden på grunder som var lika hållbara som is i Sahara. Jag kommer ihåg att jag fick höra hur "avundsjuk" jag var på dem och de försökte verkligen övertyga mig om hur fiiiiiiint och bra allt var. Jo tjenare! Alla var med alla mellan paren och deras inbjudna gäster och det slutade som en tappad pannkaka. Det roliga var när en av killarna spydde galla över hur "äcklig" en annan kille varit som lämnat sin tjej. Visst: Det kanske inte var det snyggaste, men killen som stod och sågade honom "passade" en annan polares flickvän när denna jobbade natt samtidigt som han gjorde hembesök hos en annan polares syrra. Hans egen flickvän då? Nja hon befann sig på annan ort...

I denna tid fanns också "innekillarna" som gjorde stan till deras. Allt skulle vara såååå stort och det gick inte att beställa in en grogg utan det skulle vara "helrör" på bordet. När servitörerna kom så skulle liken (tomglasen) stå kvar bara för att folk skulle se hur "täta" och inne dessa elitmänniskor var. Nu när några år har gått så har deras vänskap sakta sinat och när man nu gifter sig så bjuder man inte sina gamla "tajtingar". Fan alltså: Ibland undrar jag om de kanske var lite glada för varandra och körde lite kille-kille-grejor, ja kanske i grupp också.

Nu är det dock nya givar som gäller och jag kan inte låta bli att le lite svagt åt det som växer fram. De nya och lite yngre paren har redan ett par fina hetsiga debatter att vänta. Ett par av tjejerna "kan inte med" en annan och jag vill så gärna bara höra hur man tackar nej till vissa inviter.

Eftersom jag själv kört näsan i skiten och pannan i väggen så VET man vart det troligtvis barkar. Alla håller nu på att skaffa hus och man eldar järnet för att få barn och det tycker jag verkligen inte är fel eller onormalt - tvärtom. Dock ska det sägas att det nästan aldrig blir som man räknat med och därför kanske man ska ta ner förhoppningarna och förväntningarna lite. Men jag ska inte vara den som kastar första stenen då jag tveklöst själv har syndat (eller hur man skriver eller säger), men jag hoppas bara att folk tänker lite extra och kanske vänder lite på stenarna innan man...jajaja...

För att summera detta inlägg som ej är skrivet i bitterhet så vill jag bara få fram att vissa är man kompisar med och andra är bra vänner. Jag personligen behöver inte omge mig av folk bara för att känna att jag har kompisar utan jag har några stycken som jag räknar som mina närmsta vänner. Om jag snabbt räknar dem så är det nog en fem-sju stycken som jag aldrig någonsin skulle vilja vara utan och dessa vet nog med sig vilka dessa är.

Kanske Winnerbäckfilmen rörde upp lite djupa tankar i min bottenlösa hjärna? *hrm*

Solen i ögonen

Har precis tittat klart på "Solen i ögonen" - En film om Lars Winnerbäck. Ganska bra och intressant faktiskt. Man fick reda på att han gått i terapi i tre år och han är väldigt öppen i hela filmen. Det bra sak är extra materialet med alla låtarna: Skitbra!

Så ni som gillar Winnerbäck ska se filmen: Omgående!

Fan vad tiden går...

Juldagen var en helig dag länge, ja inte religiöst, och man vaknade varje Annandag jul helt sönderdrucken och kass. Det kändes som om man hade blivit överkörd av tomten och hans släde, men orsaken var ju att man hade varit ute "för det är dagen man ska gå ut på nummer ett". Jag kommer ihåg en juldag hemma i Pates lägenhet som blev helsjuk: Först stod jag och tvättade händerna på dass och skulle skölja ansiktet efteråt och då lyckades jag med konststycket att "pressa" vattenstrålen från kranen så den träffade hela "gylfområdet" på mina byxor. Att bara gå ut från toaletten med en gigantisk våt fläck mellan benen var inte kul, men det var ju det minsta problemet: Hur fan skulle jag få mina byxor torra? Inget torkskåp eller torktumlare och vi skulle åka inom en halvtimme. Aha! Microböljan! Jag slet av byxorna och körde dem på full effekt i microugnen, men det blixtrade och small i och med att det var metallknappar på jeansen. Då fick det bli "grillen" i den vanliga ugnen. Om jag inte minns helt fel så blev det ganska bra, men det kändes piss (?) att gå i ett par blöta silkeskalsonger...

Efter torkningen skulle jag upp i ett skåp där jag ställt mina öl för att ta med ett par ner på stan eftersom köerna är brutala på just juldagen. Hur tror ni detta slutade? Jo jag ramlade ner från stolen - över köksbordet (som blev "illdebränne") och var en hårsmån från att bryta nacken av mig. Det var verkligen nära ögat att jorden mist en invånare den dagen. Dock tog Moder natur ut sin hämnd på morgonen efter och skickade Tsunamin på sydasien... Fy fan!

Nu bryr jag mig inte så mycket om det där med att gå ut mer och det är skönt att slippa bakfyllorna också. Kanske blir man smartare med åren...

"nu klampar nån jävel snart på taket"

Har varit en skön, eller: Det har hitills varit den bästa julen på riktigt länge. Först en bagarväckning av syrran, sen stack vi till farsan (höll på att krocka när vi körde hem) och nu har vi käkat julmaten hemma hos morsan. Börjar misstänka att julklapparna är på väg för det dönar och dånar från taket. Känns som någon parkerar en släde eller något...

Ge mig arsenik...

Kan vi inte ställa in denna julen - snälla? Dagen känns som ett lååååångt tandläkarbesök och oron sprider sig i kroppen och finfördelas just överallt. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör allt så jobbigt med julafton. Dock är det ju inte folket man träffar som gör dagen så nervös för det är ju bara de i min familj, ja Isa, mamma, pappa, Mona och Sven-Erik och det är ju roligt att träffa dessa.

Troligen är det julångest över hur duktiga alla andra är och vilka resurser de lägger ner på denna dagen. Jag har varken obegränsat med pengar eller tid så därför tycker jag att det inte blir så mycket som jag kan känna mig duktig över. Det kan också vara det att jag inte är hemma utan det alltid är en massa körande och flängande. Men men...

Det brukar bli bra till slut och jag kan lova er att jag enbart kommer att ta och dra nyktra andetag denna julafton. Varför? Jag är av den uppfattningen att man inte behöver dricka en droppe bara för det råkar vara den 24/12. Tror faktiskt att många barn och "andra hälfter" håller med mig...

God Jul i alla fall på er alla


Som en djupfryst köttbulle...

*Brrrrrrrrrrrrrr* Fy fan vad kallt det är ute! Var precis ute och nere (det ni...) för att sätta i gång lite pyromangodis så jag och Wilma inte ska frysa ihjäl och då hittade jag ett julkort i min upptejpade (?) postlåda (ska fixa det!!!). Blev lite fundersam när jag läste att inte mindre än sex namn önskade mig och Wilma God Jul och Gott Nytt år. När mina ögon tinat upp så kunde jag skönja ett namn jag kände igen och sen förstod jag: Det var "innesäljardirektören" med sin familj som haft mig i tankarna. Jag blev jätteglad!

Sen kom jag och tänka på hur kass jag är med att skicka julkort och om jag inte minns helt fel så var det ca 24 år sedan jag skrev ett senast. Vi hade själv gjort julkort i klassen och något girigt företag tryckte våra motiv (jag hade målat eller kladdat fram en mörkblå ljusstake...) så det blev "riktiga" julkort som vi sedan sålde för att kunna åka till Ven när vi skulle sluta tredje klass. När jag tänker efter lite till så är det nog bra att jag inte skickar julkort för då hade det kunnat bli hur-som-helst... Kommer ihåg (ja dagen efter) när jag skrev vykort när jag var i Österrike och fick stryka över nästan all text med en stor svart tuschpenna dagen efter. Den gången var det inte pga motiven utan att jag upptäckt Jägermeister och Malibu-rom med apelsinnektar...


Tack för julkortet K-man med familj!

Påven = Analklåda och ändtarmssår...

Förbjud religionen. Gör det nu! Alla dessa stollar som folk fått för sig är fromma och heliga är en stor jävla varböld i röven på mänskligheten. Jag personligen kan ha lite svårt för män som pussar andra män, men vem är jag att fördöma dessa handlingar? Folk får väl göra som de vill, men inte för sillhuvudet i Vatikanen: Påven! Han har gjort ett utspel (jultal) där han tycker att det är lika viktigt att rädda världen från homosexualitet som att rädda regnskogarna. Är det konstigt att de försöker mörda påven? Eh???

Jag ska lära er en sak nu: Gud finns inte, inte i någon form eller i inågon religion. Onskan däremot: I lustiga hattar och i skägg står män (och det är alltid män (sorry Mats Olsson: det snodde jag från dig) som tror sig stå med ett ben i himmelen och ett på jorden och hjärntvättar folk. Varför inte spärra in dessa? Det sitter många fler som är friska på mentalsjukhus än de som är religiösa. Det står för fan och ljuger samt pratar om sådant som de inte vet!

Jag blir så arg på dessa jävla idioter och önskar att någon kan ta tag i världens största problem: Religionen!

BTW: Länken till detta inläggs innehåll: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4062369.ab

Två veckors ledighet: Det är jag värd!

Nu ska jag vara fri i två veckor och börjar inte jobba förrän den 7/1-2009. Fan vad skönt! Under dessa veckor ska jag sova länge, gå i skogen med Wilma och bara ladda batterierna inför nästa år för det lär behövas. Fan vet om jag inte ska ta mig en "jävel" för att fira ledigheten, eller, nja... Kan ju bli en julmust också.

Säger som en Ekebyprofil:
"- Det är gott ändå!" (nej det är inte Kalle Gott)

"Gott så jag nästan "gräder"..."

Husmanskost är väl det som ligger mig varmast om hjärtat, men många av dessa klassiska rätter får mig att backa när det gäller tillagning. Många gånger fuskar jag mig fram med hjälp av halvfabrikat, men i går kom kanske ett litet genombrott: Jag gjorde på egen hand pepparrotssås (svårt med alla rr och ss) till min kokta falukorv och potatis och det blev succé!Så nu kommer nästa utmaning att bli brun sås utan "påshjälp"...

Sluta gny och låtsas du vill fly - du älskar ju Ekeby, eller...?

Kollade på musikvideor på YouTube och fastnade en bra stund på Håkan Hellström. Hurricane Gilbert, Kom igen Lena, Nu kan du få mig så lätt, Känn ingen sorg för mig Göteborg, Ramlar, En vän med bil, En midsommarnattsdröm och jag kan hålla på i evigheter med alla hans låtar. Ja, hans och hans... Många anklagar honom för mycket t ex låtstölder och att sjunga falskt, men det skiter jag i. Han förmedlar den energin som jag ibland (för det mesta) söker och det räcker att lyssna på "Ramlar" så är man nästan hög.

Nu var det inte Håkan Hellström jag skulle skriva om, men detta inlägg har legat i min lilla malpåse ett tag eftersom jag fick lämna datorn. Jag är en sådan tönt som lyssnar på texten och försöker analysera vad den handlar om och det var när jag lyssnade på "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och tänkte på kopplingen "Don't cry for me Argentina" som jag ville skriva om något typ: "Fan vad jag vill spy på detta jävla - Ekeby", men efter lite eftertanke så är jag en riktig "krubbebitare" som har svårt att åka utanför "femtioskyltarna".

Jag har aldrig varit avundsjuk på min syster eller varit missunsam mot henne, men en sak är jag lite avundsjuk på: Hennes mod. Kanske jag istället ska skriva att jag imponeras av hennes vilja och mod att vända Ekeby ryggen och bara skita i denna bortglömda håla för det är det jag menar. Hoppas ni förstår...

Eftersom jag är rädd för allting och därför givetvis är sjukligt flygrädd så har jag svårt att ta mig någonstans och verkligen se världen. Nu är det ju så att jag har varit i en hel del länder (USA, Kanada, Italien, San Marino, Österrike, Tyskland, Holland, Danmark, Norge, Grekland och Spanien) så jag är ju inte helt oberest, men jag hade gärna vetat hur det är att stå uppe vid Jesusstatyn i Rio, hur det känns att gå på kinesiska muren, åka högst upp (japp: höjdrädd med...) i Eifeltornet, känslan att stå i kön på Röda torget för att komma in och se Lenin, kunna känna doften av New Orleans eller smogen i London (alldeles riktigt: vattenrädd också), och veta och känna känslan över hur det är i värlen vi bor i. Vad är det jag är så rädd ska hända? Att dö? Men vafan: Är det inte som att vara levande död att bo här?

Kanske är jag nöjd med min situation och tryggheten i Ekeby? Visst är det hemskt om det är så, eller? Alla kan ju inte vara överallt, men jag ska ta mig en allvarlig funderare om jag inte ska börja utmana mig själv mer.

Ibland blir det lite allvarligare än Cobra Cai, skoj med Spralle och den andra skiten jag håller på med. Det är nog tur det...

"Inte störst sortering MED bäst???" Tjena...(lite sär skrivning också)

Satt på mitt hemmakontor innan och producerade reningsverksföda när jag hittade denna annons i Lokaltidningen (på den har jag jobbat) som fick mig att le OCH bli lite irriterad. Egentligen kan jag skita (just vad jag gjorde om ni vill veta exakt vad jag gör på mitt "hemmakontor" ibland) i det, men jag blir så förvånad över slappheten och slarvet med det svenska språket. Hade jag haft ett företag (hade jag troligen varit sjukt kontrollfreak och bara anställt folk från min familj) och skulle annonserat hade jag krävt att det skulle vara korrekt och perfekt. Inte fan vill man framstå som någon idiot som har sin firma i ett kombinerat hös och horhus, eller? Kolla nedan så får jag hoppas att ni fattar...


Bildtext: "Inte störst sortering MED bäst" och "fyrverkeri försäljningen"... Vilka tomtar!

Lär er stava för fan! Hoppas ni går i konkurs!

Kalle Gott berättar om sin flytade julklapp på 3-liter...

I Ekeby finns en man som kallas för Kalle Gott och han gillar att "ta sig en jävel" lite då och då. Jag har bra "tumme" med honom och brukar alltid ta mig tid för att prata med honom. Det är som Kalle alltid lite osamanhängande säger:
Tjugo i fyra, tjugo i fyra och det är GOTT ATT KUNNA:Från Kalle till er alla: God Jul och det är gott att kunna tjugo i fyra...

När jul-Hitler inspekterar...

Idag skulle jag egentligen klätt min gran, men tyvärr har jag inte hunnit detta. Nu är jag livrädd för vad som ska hända mig. Det är som så här att min syster är en jul-Hitler och kommer ut till Ekeby för att se till att jag julpyntar ordentligt. Jag klarade mig i går eftersom hon hade fullt sjå att ställa i ordning i morsans lägenhet inför onsdagens firande.Först var vi och hämtade denna gran och efter lite avkvistning och pyntning så blev resultatet så här:...och det får man väl säga blev jättefint! Hon hann också med att inventera alla tomtarna och det var en hel del som skulle avsynas......och Wilma var sur eftersom hon inte fick "leka" med tygtomtarna. Hon är stenhård jul-Hitler...


Bildtext: Wilma är jätteledsen över hur sträng Isabelle är mot henne...

Men med facit i hand så är hon duktig på att pynta - ja Isa alltså...

Lady & Lufsen-tema för Wilma

I och med att min hund, Wilma, löper och letar frenetiskt efter "sin" Lufsen så gjorde jag en klassisk måltid till henne i går: Frikadeller, pasta OCH ben. När hon blev serverad tog jag ton och körde "Oh denna natt", men jag tror jag sög ordentligt. Hon slängde i sig maten (många skriver och säger: slängde sig I maten) fort som attan och sökte skydd under sängen. *hrm* Sjunger jag så satans illa eller?


Bildtext: Det konstiga och lite äckliga är märg från benen jag kokade. Hundar älskar det!

Latinskt i köket...

Körde ihop en mexikansk köttfärssås med pasta och vitkålssallad i veckan som gick. Fan vad gott det blev. På spisen hade jag naturligtvis en gryta där ett par grishjärtan låg och kokade till Wilma...Det dröjer nog inte länge förrän ni ser mig i något matlagningsprogram på TV...känns det som...

Drömstart på triss...

Man vill gärna hoppas i ett läge som detta...


Bildtext: Jag höll på med "samma" summa på trisslotter ett bra tag. Detta är den sista lotten...

...dock så slutade det i moll, som vanligt, med det var en hel del småvinster innan det roliga (?) tog slut.Varför ska jag aldrig få vinna ordentligt? Det hade ju räckt med en miljon nu lagom till jul...

"Säljer som smör???"

När folk ska säga att något är lättsålt eller det är stor omsättning på en vara så säger folk:
"Det säljer som smör!"
Vad säljer smör för något? Kan smör sälja? Eh? Har man inte missat lite? Om jag inte har helt fel för mig så säger man: "Som smör smälter (går åt) i solsken."
Har jag rätt eller?

Samma sak när man säger: "Han har pengar som gräs." För mig känns detta också jävligt fel, eller?

En tisdagsmiddag när den är som bäst...

Jag har ett par paradrätter jag kan stoltsera med och en av dem är potatisbullar (dock Felixgjorda), baconstekt purjolök, vitkålssallad med lingon och ännu mer lingon. Till detta är det inte oävet att bre en knäckemacka med ett gott margarin (gärna Milda - extra saltat) och dricka mjölk. Det är ingen skrytsam middag och det är ingen övermäktig svår uppgift att få till det med detta, men det är en favorit.

Vad är fel?

Fattar inte var min tid tar vägen. Efter ytterligare en tung dag (ja jag vet att jag gnäller som fan) med en natt utan sömn, men med huvudvärk, som kommer jag hem och möts av Wilma. Hon är så glad att hon nästan slår knut på sig själv och just den stunden när jag kommer innanför min dörr är den bästa stunden på hela dagen. Trots man är trött, seg, degig, stel och gnällig så får man en energiinjektion av denna apa. Sen händer det: Var tar min tid vägen? Jag ställer in tunnan, sätter fyr i pannan, silikonar ett par glipor på pannan, går på "da house" och tar HELA rundan med Wilma. Nu är klockan snart 18:00 och jag har inte handlat middag än, inte duschat, inte röjt upp (här ser ut som fan), har inte tömt torktumlaren, inte slängt in ny tvätt i tvättmaskinen, inte tömt diskmaskinen och jag känner mig bara helt tom...

Ska det vara så här? Jag har suttit ner den tid som det tagit att skriva detta inlägg sedan jag kom hem och nu ska jag göra allt det andra. Puh! Lägg till att jag ska hinna bränna ett par skivor eller filmer och hålla kontakten med en av de få jag har kontakten med. Allvarligt talat: Är detta så det ska vara? Hur ska man kunna ha en vettig fritidssysselsättning när man inte har tid till det viktiga?

Men men...Nu ska jag sticka till affären och köpa lite mat i alla fall...Vi hörs!

Varm macka (färdig) med lite melankoli...

Var tvungen att visa upp det färdiga resultatet av mina stora varma macka och den lilla bitterhet man bär inom sig - ibland... Men men...För att vara ärlig så var den inte riktigt färdig utan den fick in i ugnen ett tag till...

Varm macka och...hehe

Igår orkade jag inte vara så kreativ i köket utan gjorde en STOR varm macka i ugnen. Formfranska, smör, svamp & skinkstuvning, rökt skinka, riven ost, hyvlad ost och tomat (cencurerad) och, eh ja...hehe Titta får ni se (eller höra)...
 

Nu är det kväll för mig i alla fall...ja eller snart...

Cobra Cai summerar kvällen och vill skrämma ihjäl folk. Del III av III

Efter kvällens tillslag summerar vi händelserna på en "ödetomt" och funderar på att hoppa fram och skrämma ihjäl folk utan reflexer. Här kommer kvällens sista Cobra Cai-klipp...
 

Fyran till fyran kom: Klart - Slut!

Cobra Cai på uppdrag. Gör tillslag mot träffplats för bögar. Del II av III

Efter att ha skyddat er från att se hur det går till i den verkliga världen, i det hårda samhälle som kallas vardagen, låter vi er nu få vara med när Cobra Cai gör ett tillslag mot en träffplats för smygbögar. Detta är en plats som vi har bevakat riktigt länge och nog får man kanske erkänna att dessa små trollska (?) herrar borde ha satt skylten på insidan istället. Men de är ju vana att "ta fel dörr" eller ingång - om man säger så...


Bildtext: Detta är alltså ett tillhåll för gubbar som gillar gubbar, ja misstänker Cobra Cai efter tips och spaning...

Efter lång tids planering och en bil dyker upp och parkerar lite misstänksamt, ja då går vi in och slår till (detta är skarpt läge och allvar!!!) med "luva av"... Se i klippet nedan så förstår ni. Dock tittar ni på egen risk då det är på riktigt och fullkontaktscener vi talar om...


 


Ni ser själv vilken värld vi lever i... ...och i nästa inlägg kommer nästa klipp, det sista med Cobra Cai för idag...

Cobra Cai på uppdrag. Del I av III

Var på uppdrag idag och hittade ett par skrämmande saker. Det var blåsigt, kallt och mörkt. Inte konstigt att man är rädd... Titta på klippet nedan:Usch... I nästa episod blir det ett tillslag och då är det skarpt läge. Känsliga tittare varnas för att titta. CC (Cobra Cai)

Hundlatrinanekdot med hundskit i videoformat...

I mina yngre dagar var det så att man hängde ute i byn och då kunde det vara lite bus och jävelskap. En gång var det en kille som inte var "den skarpaste kniven i lådan" som fick för sig att spränga en hundlatrinbox. ja resten hör och ser ni här...
 
Inte så smart va?

Kort om en helg som gått

Det skulle bli en helg där jag hann med väldigt mycket, men - nej - det blev inte så mycket gjort. Igår var jag och syrran i Danmark och det var väl det roligaste och enda som hänt. I och med att syrran lurade mig att alla färjorna på Scandlines går på skenor och inte på vatten så vågade jag ta mig över Öresund. I annat fall hade vi fått köra via Finland (var roligare att säga innan bron kom till) och det hade ju blivit en jäkla tur då.


Bildtext: I Helsingborgs hamninlopp ser vi en av dessa flytade likkistor som vår mor kallar dessa fula båtar...

Vi spenderade inte så mycket tid i Danmark för både jag och min syster tycker att det är ett äckligt och skitigt land och dessa jävla puckon (de flesta) röker ju överallt och ingenstans. Det är inte konstigt att man är lycklig över att isen höll när han tågade över sundet och Stora Bält...


Bildtext: Mitt ute på Öresund med Ven skymtande i bakgrunden...

Nedan ser ni det enda och bästa som Danmark har bidragit med i denna värld:


Bildtext: Röd korv med stark senap, söt ketchup och rostad lök.

I och med att vi kommer från en riktig kultiverad släkt så kastade vi ett öga snabbt mot Hamlets Kronborg (se bild nedan) innan vi skyndade oss på båten mot svensk mark igen.


Bildtext: Om ni kollar noga så ser ni tågspår i gatan och lite längre fram blev Hagge geigert av med sina tår när han blev överkörd av ett typiskt danskt dielseltåg. Ok: Kronborg ser ni också...

Annars så blev det inte mycket gjort utan det blev en hel del migrän. Jag låg i sängen och i soffan från 23:00 igår till 17:00 idag och då blev det mycket sådant här:'


Bildtext: Panodil, Voltaren, Lanzo och Inderal i en härlig mix...eller inte...

Nu ska jag ladda upp några klipp på YouTube och kan ni inte bärga er så kan ni söka på jepzon17 så hittar ni mina klipp.

Ha det gott era små apor!

Show i köket

Är nästan som killen i "Plötsligt i Vinslöv" som grillar inomhus, när jag värmer ärtsoppa, kokar "kogekorv" och steker pannkakor. Ja titta om ni vill...
 ...sen skojar jag ju lite också. Showar eller trollar? Välj själv... 
Nå?

Oj...Emma sjunger på YouTube...

Fick ett tips av Pate om att Emma (dotter till Ekebys Carola - bättre än orginalet!) tar ton på YouTube. Någon som har Maries uppträdande på Flamman så hade det varit kanon?
Så har ni Maries uppträde så fram med det...haha

Hoppas ni får ström i er och dör ungjävlar!

Några ungar, med föräldrar som troligtvis sitter hemma och skjuter horse, går lös på lyktstolparna i byn och mörklägger hela samhället. Detta är en ÖM tå på mig eftersom vi har haft en hund som gått på en strömförande lyktstolpe (på julafton också av alla jävla dagar!) och dog. Två gånger på två veckor har hela Ekeby lagts i mörker och första gången var det ungjävlar som saboterat en lyktstolpe. Jag hoppas att de får ström i sig (allvar) och dör nästa gång de ska förstöra saker. Deras föräldrar är ju så nerknarkade så de lär inte märka om det kommer hem en unge eller inte...

Gårdagens mat - i videoformat...

På gårdagen meny stod detta och märk väl: Det heter "stega korv" - inget annat...Enkelt och gott! Ett bra tips är att om ni ska stuva makaroner så använd maizena (nej! Ingen produktplacering) för det är så lätt att t o m "köttätaren" skulle lyckats med det!

Cobra Cai ute med ny utrustning

Igår fick vår pluton i Cobra Cai ny utrustning och den provades direkt under ett pass. Det är en blodsökslampa och busfångarstrålkastare som placeras på våra jakt-attack-spaningshundar, i mitt fall Wilma, för att nå bättre resultat i detta kriminaliserade samhälle vi lever i. Nedan följer en video där vi är ute och mitt i mörkaste smeten...

Så pass upp! //Cobra Cai

Idag blir det soldatmat...

Känns som det blir ärtsoppa och "kogekorv" till middag idag. Sitter och funderar på om jag ska göra pannkakor eller inte? Knepigt beslut... Tror jag får tända en brasa och fundera.

Vad ska ni äta?

Först sover hon "räv" - sen blir hon psykad...

Hon ser så söt och snäll ut när hon ligger och sover räv i soffan, men i nästa ögonblick far hon upp i "sitt" fönster och blir helt vansinnigt psykad. Helt ärligt så hade jag inte som tjuv gått in i detta hus...
 

Passa er!

En helt vanlig "Jeppssonkväll"

Mina dagar ser i regel likadana ut och jag tänkte dela med mig hur en kväll i mitt liv ser ut. Idag stannade jag för att handla i affären redan på vägen hem från jobb och det tillhör faktiskt ovanligheterna. I vanliga fall brukar jag handla vid 19:30, men idag tänkte jag vara lite "duktig". Bestämde mig för att ha två alternativ till middag: Ärtsoppa eller stuvade makaroner. Tar beslutet om vilket efter kisserundan med Wilma.

Kom hem och blev överfallen av min attackhund innan jag tömde diskmaskinen och fyllde den igen - innan jag lagat mat! Det ni! Gick in och tömde "pepparkakshuset" och det var en ganska jobbig upplevelse. Kändes som om man försökte backa ut två långtradare ur ett personbilsgarage. Ja det var verkligen en pärs...

Nu ska jag ta mig ner i källaren för att elda så vi får varmt och gott i vårt hus och sen blir det kisserunda med nyinförskaffad (?) lampa som Wilma ska ha i sitt halsband (tack Kaounda). På rundan ska jag gå förbi min kusin, "ett päron till farsa", och fota hans trädgårdsren. När jag kommer hem blir det matlagning, lite uppröjning och sen ska jag försöka få undan lite smutstvätt.

Får jag tid sen ska jag försöka hinna se den nya Arkiv X-filmen innan det blir ny kisserunda med efterföljande duschning.

Tja... Så ser mina kvällar ut ungefär.

Nyhet: Videoblogg om min kasslergratäng!

Ni vet redan att jag är en jävel (Gud) i köket och därför tänkte jag visa resultatet av min kasslergratänt på ett videoklipp och där jag kommenterar vad ni beskådar. Jag är ganska nervös över hur det ska bli så det är därför jag hörs så stirrig...

Brutalt ärlig: Ensamt, inrutat och ångestfylld

Ibland är man inte mycket till människa. Som idag. Känner mig allmänt överflödig, ensam, har lite ångest och tycker att mitt liv är lika inrutat som ett schackbräde. Men jag hade inte orkat med någon annan människa i närheten. Att umgås så mycket med sig själv som jag gör, ja det gör att man tröttnar på sitt eget sällskap. Hade man kunnat kliva ur BjörnJeppssondräkten en liten stund så hade man gjort det - lätt.

Jag får väl rycka upp mig och ta Wilma på en kisserunda...


Blod i hela huset...

Har haft ett pissigt dygn kan ni tro. Sov knappt något i natt pga en massa anledningar och en av dem var att Wilma började löpa. Hon for runt och var jätteorolig så jag fick släppa ut henne, ge henne nytt vatten, klappa henne och se till att hon hade det bra. Sen fick jag givetvis ont i huvudet, hade en ruggig mardröm, hade ögonproblem och det var bara skit. Dock var jag först på jobb - igen - och det är ju alltid något...

Nu sitter jag och väntar på att min kasslergratäng ska bli klar och kollar hur Rögle håller på att förlora igen. Det är lika trist som Wilmas blodspår som finns i hela huset. Ska dock bli gott med mat...

Storkvingslag hörs redan över Ekeby...

En av mina kamrater har beslutat sig för att återvända hem till Ekeby efter några år i Helsingborg och efter enorma övertalningsförsök lyckades han få sin tjej att acceptera att köpa hus nästan sidan om sin svärmor, ja tjejens alltså. Nu är det ju så att denna svärmodern är snäll och trevlig så det ska inte vara några problem för tjejen. Hon, svärmodern, ska bara sköta om hushållet 24/7 och ska ha blivit väldigt lycklig över att storkarna börjat flyga över Valleberga...

Jag och min vän, Conny Persson, har tippat att det blir bebis innan midsommar 2010 och vi brukar ha (få) rätt...

Min tröst i XXXXXtider...

För att dämpa oron över att kanske bli arbetslös så tröstar jag mig med syrrans kanongoda lussekatter. 12 plus av 10 möjliga! Tack Isa!Hon börjar bli mer och mer lik vår mormor, ja Isa alltså... Nedan en bild på henne igår då hon är stygg med Wilma...


Bildtext: Prova ALDRIG detta på Wilma om du inte har doktorsgrad i domptöri (eller vad det heter)

& då var helgen gången för denna gång...

Dags att ladda inför en ny arbetsvecka. Puh! Nacken är som den var förra veckan och det blir till att låta sjukgymnasten sticka nålar i mig. Usch! Jag är redan rädd! Kommer att se ut som en julskinka med en massa kötttermometrar instuckna i mig...

Nu ska jag bege mig upp till sängen.Vi hörzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz   zzzzzzzzzzzzzzzz   zzzzzzzzzzzzzzzzzz   zzzzzzzzzzzzz  zzz

Wilma debuterar på YouTube

Idag har Wilma debuterat på YouTube...

Ett päron till farsa firar jul i Ekeby...

Jag har en kusin som är lika gammal som mig och vi började umgås när han kom hem från BB (jag är tre månader äldre än honom) typ. Vi lekte alltid tillsammans, gick på TBV, lekis och hela grundskolan i samma klass och nu jobbar vi sedan 2001 på samma jobb. Huset han bor i har varit hans farmor och farfars och dom var grannar med min mormor och morfar (men det är inte på den sidan vi är släkt) och det har gått en röd tråd genom våra liv känns det som. Nu umgås vi ju inte lika frekvent längre, men det är han jag får ringa om jag behöver hjälp med bilen, sota skorstenen eller något annat som jag inte fattar. Men men...

Nu är det så att han, Daniel, är en kopia av Clark W Griswold a.k.a "Ett päron till farsa" (dock är han inte lika klantig, det är nog mer jag som fått det...) och han har sett till att de överväger att slå på Barsebäck igen. Han har pyntat sitt hus och garage med julbelysning och utökar det varje år med någon ny kreation. Idag har han fått upp fjolårets nyhet, tomten, som är på väg upp till sängkammaren för att kanske ge hans sambo, Madde, en liten julklapp? När jag påpekar detta, ja att han fått upp tomten, så kontrar han med:
- Jag är inte klar än. Det kommer mer saker, var så säker.


Bildtext: Tomtefan ville inte hänga stilla när jag tog bilden...

Det värsta med hans pyntande är att det drar så pass mycket ström och drar vi igång Barsebäck så lär "dansken" inte vänta på att sundet fryser utan tar bron istället...Huga...Sätter han upp renar i trädgården då kommer jag att bryta ihop - var så säkra...

0-4 efter tio minuter av första perioden: Skäms Rögle

Rögle BK gör bort sig uppe i Sundsvall. Timrå leder med 4-0 och det har bara gått tio minuter. Tror jag gör något annat istället för att titta på skiten. Japp

Förstärkt frukost vid lunchtid...

Idag gick jag upp vid 11-tiden och nacken var lika stel som som en viagralem, men det var bara att bita ihop (?) och gå upp ur slafen. Gav Wilma mat (kokta köttbollar, japp BOLLAR, och två märgben) och käkade  själv bacon, stekt ägg, korv och resterna av gårdagens oxpytt. Det är frukost som man kallar brunch om söndagar, eller? Dock fick jag kasta in maten i foderkvarnen för jag var tvungen att hasta i väg för att hämta en säck med "findusmat". Känner det nu att det kanske blev lite hastigt svalt, men tuggad mat är överskattad...*hrm*

Nu börjar jag göra mig ording för att gå ut i skogen med Wilma för hennes lördagsrunda och det kommer att bli dyngigt, söligt och blött. Usch!

Gårdagen var lång...

Gårdagen gick i ett kan ni tro. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Sedan kom jag hem och höll på med det ena och det andra och klockan var nästan 22:00 när jag kunde sätta mig ner i soffan och andas ut. Ja det tog ungefär 40 minuter innan jag fick upp och ut igen på en kisserunda med Wilma. Väl på denna "kissis" höll jag på att bli påkörd/överkörd av en kille på en crossmotorcykel. Vilken jävla idiot! Han var säkert full också! Nästa gång ska jag köra en pinne i framhjulet när det kommer oregistrerade "styrfordon" på vägen, ja även cyklar utan fram och baklykta så passa er! Puh! Det var ett långt stycke!

Kalles Kaviar under näsan är ingen hit...(rövsmörsvarning)

Det finns saker som är verdervärdiga och andra saker som är värre. Att få Kalles Kaviar i mustaschen slår allt detta med hingstlängder (?) och det hände mig idag. Jag satt och käkade en macka med just Kalles och ägg samtidigt som jag satt i en sjukt lång telefonkö hos telia. I och med att jag stått ut med att köa ganska länge så ville jag inte chansa och lägga luren till sidan medan jag sprang och tvättade av denna, eh, doft (?), så jag bet ihop och kände mig som värsta oralmartyren. I efterhand kan jag erkänna att de första minuterna inte alls var så farliga men det blev väree ju längre det fick fitt...eh...sitta. Dock det som inte dödar ska ju härda en...

Tre saker som är i samma äcklighetskategori:

* Ostbågedoft på fingrarna...

* Makrill(i tomatsås)-odör på kinden...

* Rövsmör (behövs ingen vidare förklaring)

Här är länken till "Segemyhrs" systerdotter...

Eftersom bloggen inte har funkat ordentligt så får jag uppdatera nu istället.
HÄR är länken till Helsingborgs Lasaretts "webbisar" och bilden på Jessicas och Mickes dotter.
http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2008/20081130flickaanderssonthelin.5.50a19e9211d9ab61cac80002699.html

Grattis Jessica & Micke till er förstfödda

Vill passa på att gratulera Jessica och Micke till deras babylycka. Kul för Micke och jobbigt för Jessica, eller? Tänkte som så att det är ju alltid kul när någon blir pappa, men för Jessica blir det ju dubbelt upp. Hon har ju redan varit som en mor för Micke i snart femton år...Haha

Grattis i alla fall!

En blogg ni inte vill (ska) missa...

Hittade en jättebra matlagningsblogg när jag försökte återskapa skolans köttfärssås i lördags. Tjejen som skriver den har en väldigt bra känsla för recept och hon beskriver allt på ett lätt och bra sätt.

http://kryddburken.wordpress.com/

Besök den!

När man produktplacerar bort bloggen...

När man blir köpt i bloggvärlden så heter det att man "produktplacerar" och vissa såll har nog tagit det ett par steg för långt. Kolla in denna bloggen så förstår ni vad jag menar... Tjejen är så in i helvete fel ute att det inte är sant. Snacka om att försöka sälja ut sig själv för ett par provpåsar med soppa, ett reklamerat reaplagg eller kanske en sunkig biobiljett till en förhandsvisning av en skitfilm. Vad är poängen? Jag har en reklamspot på min blogg och den retar mig som fan. Har varit inne på att köpa mig fri från den, men inte kommit längre än att ha skänkt det en tanke.

Visst skulle jag kunna tänka mig att ta emot pengar eller gåvor från annonsörer, men jag skulle inte skriva om deras saker under tvång. Att bara ha orken att blogga är tufft nog och att hålla på med meningslösa och hjärndöda inlägg är ju helsjukt. Tänk om jag skulle gjort det... Typ:

Idag när jag körde till mitt jobb i min VOLVO som jag hade tankat på STATOIL när jag köpte KALLES KAVIAR för att mitt WASA KNÄCKEBRÖD skulle bli ännu godare så passerade jag IKEA som har öppet mellan 17:15 och 19:45 och just nu har REA och där körde jag över en unge och hans jeans från JC KIDZ slets itu och hans ansikte som han hade tvättat med KAUKSTIKSODA från NITOR blev så illa tilltygat att det såg ut som en BILLYS PANPIZZA. Ur hans mage hängde tarmarna som SCANS JULKORV och blodet som färgade mina NOKIADÄCK var lika röda som LILJEHOLMENS JULLJUS.

Eh...Nja jag gör som jag gör och sen får andra hålla på med sitt, trots mitt ogillande...


Kör inte bil om du är blind (sluta blogga om du är ordblind)

Jag har väldigt svårt att ta folk på allvar som pratar bebisspråk i vuxenålder med varandra och det är likadant med bloggare som är urusla på att skriva och stava. Det känns som om det är ok att låta blinda köra bil eller utföra kirurgi - jo faktiskt känns det så - när man låter vem som helst blogga. Ibland måste man inse sin begränsning och vara lite självkritisk när man håller på med sin hobby. Ok! Visst! Kör på! Blogga ni era jäkla analfabeter, men gör det i ett Worddokument på en dator som aldrig ska kopplas upp på internet. Snälla?

Nu handlar det inte om personer som har några flestavingra eller sä rskrivningar utan om dem som är korkade när det gäller att skriva. Ja: Jag skriver att de (ni) är korkade - för det är precis vad de (ni) är. Ta mig t ex: Jag är totalt pantad när det gäller bilar, utvecklingsstörd när det gäller filformat på filmer i datorn och en katastrof om man ska gå in på ordningssinne. Jag kommer aldrig att bli någon mekaniker hos Ferrari. Inte heller någon IT-guru på något mediabolag. Aldrig någonsin att man kommer att anställa mig som dekoratör eller arbetsledare för ett städbolag. Men jag har insett mina begränsningar och håller mig ifrån sådana saker.

När jag spelade fotboll och innebandy så hände det ofta att jag var fruktansvärt irriterad på någon värdelös lagkamrat. Det spelar ingen roll hur roligt man tycker något är om man förstör för tjugo stycken andra. Man måste inse att man inte ska hålla på med saker man inte kan eller inte har talang för. Om jag vet med mig att jag inte kan sjunga så ställer jag mig ju inte på en scen eller går med i en kör. Nej då sjunger man i duschen eller nere i källaren när ingen kan höra en.

Kanske jag tog detta lite långt och inser (motvilligt) att det är frivilligt att läsa andras bloggar, men jag kan inte förstå varför de fortsätter att skriva när de suger så!

(eventuella stavfel, särskrivningar eller andra språkliga fel skylls på nacken och...huvudet)

RSS 2.0