December...

"November, vi avslutar sagan snart
har du nåra lögner kvar
att pudra dina svar"

Lyssnade på kent och "December" från B-sidor 96-00 och det slår mig hur bra kent var redan då, då när det inte var "inne" att tycka de var bra. När man lyssnar på deras nya "Röd" så inser man att de skalat av det svåra eller kanske gjort det svåra enkelt. Tror jag tog en riktig "kentig" bild när jag var ute med Wilma innan idag.Nästa bild blev ganska "Kärleken väntar-aktig". Kolla hur de röda lamporna på huset blev till hjärtan...Nej det är inte "photoshopat"!

Ibland är dumheten dummare än rädslan för "N-ordet"

Läste på Aftonbladet att P4 JK-anmälts för "Hets mot folkgrupp" efter det att Glenn Hysén berättat om när Anders Limpar provtränat med Liverpool och han missuppfattat John Barnes smeknamn.
- Jag berättade om när Anders Limpar var där och provtränade. John Barnes kallades ju för ”Digger” men Limpar trodde att alla skrek ”nigger”.
– Så han när han ville ha bollen så ropade han ”nigger”. Det var så där populärt, berättar Glenn för Aftonbladet.

Jag vet inte, men ibland så får man nypa sig mer än en gång i armen för att se om man inte lever i en lite FÖR sjuk och politisk korrekt värld. Detta var ju inte menat som ett hån eller liknande utan ett misstag så den som fått tuppjuck borde bli inlagd på psyket!

Förtydligande: Man ska ju inte kalla folk för saker som de kan ta illa vid sig av och vissa ord är mer "laddade" än andra. Det finns väl värre saker än detta att anmäla för - eller?

Avgång motgång

Är det inte det ena så kan kan räkna med tankar om snaror, piller och skjutvapen mot tinningen. Efter vaccinationsjuka, ryggskott, tandvärk etc etc etc så är det skorstensbekymmer - IGEN. Sist var det inte billigt. Sist var det sista gången den skorstenen skulle lagas. Jo, ja nja, njä, nä, nej men är det inte bara att resa sig? Eh? Man undrar vad som ska hända härnäst?Nu ska jag i alla fall se om temperaturen i Mölledammarna gör sig för en skön lördagsdränkning eller jag sparar mig och åker hem och kollar på Rögle BK - MoDo? Kan ju vara rätt tufft att se Foppa komma hit ner och dominera...

 


Tigerbalsam i mina kalsonger idag

Känns som min rygg håller på att gå mitt av och det gör verkligen ONT idag. Två saker jag har gjort för att lindra smärtan: Värktabletter och Tigerbalsam. Det sista bränner ner över skinkorna och kalsongerna ska nog inte vändas fram&bak (fram till bak?). Nu ska jag försöka med lite rörelse genom bingopromenaden i Mölledammarna. Bli inte förvånade om ambulanshelikopter cirkulerar över området inom en timme...

Vaken eller sådär...

Vaknade nyss och klockan stod på 13:45. Man får lätt både panik och dåligt samvete över att ha sovit i nästan fjorton timmar och med tanke på att jag är hundägare så borde det bli kaos. Dock har jag själv ju varit nere och kissat en fyra-fem gånger och försökt väcka "Törnrosa" herself: Wilma, men hon är helt hopplös: Hon vägrar gå upp och ut.


Bildtext: Till skillnad mot mig är Wilma söt när hon sover...

Jag flyttade ner från sovrummet till "Wilmarummet" vid 11:00 och i tre timmar har vi sovit i kapp. Nu verkar hon vara lite på gång till att följa med ut så jag får försöka locka med "katten" eller något...


Här är svaret varför polisen tog mig

Läste på aftonbladet om hur polisbefäl uppmanar trafikpoliserna att "lägga på ett kol" att bötfälla folk i trafiken för att uppnå sina nyckeltal - typ. Då var det inte så konstigt att man behandlade mig som en trafikterrorist när jag hade glömt ta på mig bilbältet och gav mig 1500:- i böter. Vilka jäkla svin! Hoppas de får svininfluensan eller på något annat sätt får lida ordentligt.

Man har alltid hört om hur körskolor håller sina elever längre än nödvändigt, vägverket "kuggar" si och så många bara för att få in mer pengar och hur många andra branscher som helst som på något sätt saltar räkningar (bilprovningen - någon?) för oss dödliga. Det är INTE konspirationer utan det ÄR verkligheten. De är bluffmakare allihopa. Bara att nacka av!

Som en guldfisk på torra land (med smärta och tårar)

De senaste dagarna har jag haft en enorm smärta i min rygg och det var riktigt illa i går och i morse. Jag skulle se "Kvällsöppet med Ekdal" och reste mig upp, ja och sen kom jag ingenstans mer än rakt ner på golvet med tårar i ögonen och en djävulsk smärta i ryggen. Jag var lika hjälplös som en tvådagars kattunge och det tog nästan en timme för mig att komma på fötter. Konstigt nog släppte det lite och då tänkte jag att jag skulle försöka ta mig uppför min branta trappa till sovrummet. Det höll på att gå åt helvete. Mitt i trappan låste sig ryggen igen och det var bland de jävligaste stegen och minuterna i mitt liv. Fy f-n vad det gjorde ont.Det började egentligen i förrgår så de senaste dagarna har milt sagt varit en pina. Förutom tandvärk och nackspärr måste ryggskott/ryggont vara det jäkligaste som finns. Dock blir det bättre när man rör sig lite men det är ju svårt att springa rundor hela dagen om man jobbar i/med en dator 90 % av dagen. Men som tur är så har jag ett höj och sänkbart skrivbord på jobb så man kör ju lite "fridans" medan man pratar i telefon, mejlar och "det andra".

Tyvärr så känns det inte bättre så jag är orolig att det är svininfluensan som satt sig precis ovanför de härliga skinkorna. Undrar om tre timmars soffliggande och hockeytittande är kuren?

Kräva förtur till vaccineringen eller inte?

Jag har inte tänkt så mycket på svininfluensan, men de senaste dagarna har tankarna glidit mer och mer in på ämnet. Eftersom jag har lite väl högt BMI så tillhör jag riskgrupperna och min företagsläkare sa att jag skulle/kunde kräva förtur så jag ringde min vårdcentral. Jag förklarade läget men fick till svar att de inte gjorde undantag, trots man tillhörde någon av riskgrupperna, och det är väl bara till att acceptera - eller?

Egentligen kanske man skulle skrika lite högre, nja eller inte...


Bildtext: Kapplöpning mot vaccin eller grav...

Telefonförsäljare är mycket dummare och äckligare...

När ska det sluta? När ska de förstå? Vilka? Telefonförsäljarna givetvis. Jag finner snart inte ord över mitt förakt för denna avart som borde kokas i olja. Idag var det från 3.
- Du har fått ett utskick från oss.
- Nej.
- Jo.
- Nej.
- Jo.
- NEJ!

Allvarligt talat så är det lönlöst att försöka prata med dem för de FATTAR inte. Jag försökte förklara att jag inte behöver hjälp med att köpa saker, byta abonnemang eller liknande saker och frågade tjejen om hon skulle köpa en soffa av mig om jag ringde hem till henne och då svarade hon:
- Det är ju inte helt oklart tyvärr.

Hallå? Efter lite mothugg och lite hån om att hon inte kunde formulera sig så blev hon lite förbannad och sa:
- Nu är det ju inte så att vi bara ringer upp från HÖFTEN och UTBJUDER ut våra tjänster utan du har fått ett erbjudande AVSKICKAT med kuponger.

Där brast det för mig och jag gapflabbade rått, men rättvist åt henne. Sen önskade jag henne en trevlig kväll. Hon var inte helt nöjd med samtalet kändes det som...

Tidigare i veckan så har det ringt ett par andra och de har jag tagit på uppstuds.
- Ska du sälja något?
- Va?
- Ska du försöka sälja något?
- Kan man få presentera sig först?
- Nej! Ska du sälja?
- Ja jag är ju försäljare så...
- Nej! Inte här och inte idag. Jag hoppar!
- Ja då hoppar jag också. (detta sägs med ilska av en försäljare)
- Perfekt! Då har du fattat! Hej!

Vad säger man? Vilka tomtar! Det är bara att nacka av...

Mor & Fars dag borde stoppats och ej firas

Jag menar verkligen detta med att förbjuda Mor & Fars dag och dessa dagar borde inte firas. Bitterhet? Nej nej nej! Jag har både mor och far än och tycker om båda två så det har inget med mig själv att göra. Det är för alla de som inte har en mor eller far eller kanske har blivit dåligt behandlade eller inte behandlade alls som jag tänker på. Hur kul är detta för dem? Många i deras närvaro ska visa sin dåliga fantasi och smak när de köper en slips, ett par lotter eller något annat skit (nu sätter jag mig själv i en svår situation då jag och syrran ska ut och handla till farsan sen...) och sen är det söndagsmyyyyyys för hela slanten. Själv sitter t ex en hel källarfamilj någonstans och tänker på hur far är far till alla barnen eller kanske någon dotter sitter med skyddad identitet och bara inväntar hedershämden för hon ville välja kille själv. Det är sådant man kanske ska tänka på?


Bildtext: Tänk på att killar som Josef också firas idag...

Jag är inte mycket för "helgdagar" eller andra familjeevents som måste firas. För mig spelar det ingen roll om man firar min födelsedag samma dag "man ska" eller om man firar den alls. Det viktigaste måste ju vara att man träffas NÅGON gång och det behöver ju inte vara så att man är uppklädd till tänderna och kommer med presenter. Eller? Jag har alltid hatat att det ska vara så och så för så har det alltid varit. Känns som ett tvångsmässigt beteende och med min erfarenhet så vet jag MÅNGA som lever med tvångstankar...
Om Darin drabbas av gängvåldtäkt gråter inte jag...

Att göra en sådan grej som Darin gjort när han släppt Coldplays "Viva la vida" får mig att vilja spy på honom. Är det bra? När man ser att han ligger etta på D!G!listan så fattar jag varför jag var så hatisk mot "Fame factory" och IDOL redan från början. Detta är bottenskrapet av skiten som saknar all form av heder och borde få sina stämband bortopererade med tvång och enligt lag. Sen de som laddar ner skiten eller har mage att t ex tycka att Darin gör detta bra? Eh?

Jag dissar inte alla som tar sig an en gammal låt och gör en cover på den, men detta är ju helsjukt. Låt låten hinna bort från listorna med Coldplay INNAN du vill tillbaka i tonåringarnas soljus.

Är det Josef Fritzel eller?

Migrän är som att vara dotter till Josef Fritzel: Man bara ligger där och hoppas att det ska försvinna. Fram till nyss tillbringade jag nästan ett helt dygn med detta helvete och det är vidrigt värre. Kände det precis innan lunch igår och försökte bryta det med migränmedicin, men tji fick jag. Låg först i soffan mellan 14:00 - 20:30 och sen i sängen mellan 22:30 - 10:15. Sen blev det soffan igen ett tag. Kul med det där...

Men men... Nu är jag uppe och har t o m hunnit med att gå en sväng i skogen. Röd (kents senaste skiva) har ju kommit ut så jag ska försöka lyssna på den nu...


Inbromsning med magen uppe i halsen...

Att sätta ett bra ord på det är omöjligt, men ”bensinstopp” är nära nog i alla fall. Är det första gången så är det knivigt att märka det och är det andra gången så tror du dig veta med dig att dra i handbromsen i god tid. Tyvärr – så enkelt är det inte. Trots att din syn blivit sämre, ditt hjärta slår snabbare och hårdare och orken är lika borta som snön i juli så gör du omstart på omstart och varje gång är svårare och tuffare än tidigare. Huvudvärken kommer hand i hand med illamåendet och snart ligger man i en hög i ett mörkt rum med en sval handduk över hela ansiktet. När du går upp har middagstid blivit sen kväll och innan du vet om det ligger du i sängen igen och trycker kudden hårt mot tinningen och har tankar om en huvudlös(are) tillvaro.

Uppgivenheten rinner i kapp med dina gömda och skamliga tårar som förvaras i smyg och istället för att verkligen lägga ner så tar den personliga stoltheten vid och håller fasaden uppe och förvandlar dig till en bläckfisk med ÄNNU fler hjälpande händer som väldigt snart kommer att drabbas av kramp, lamhet och reumatiskt värk i alla armarna. Enkelt förklarat: Du kan starta en bil med ångorna, men när dessa också försvunnit sitter du bakom ratten och ser alla andra köra förbi dig igen igen och igen.

 Alla löften och/eller förhoppningar om en ljusare tillvaro, ja bara en drägligare dag, står så långt framför dig att du undrar om du inte ser syner. Kanske naiviteten kan vara slut nu? Kanske borde man sett hur enkel man verkar? Lurad? Troligen mest av mig själv som trott och/eller hoppats... 

Om ovan handlar om kärlek? Haha! Nej nej nej...


Korkade ungjävlar (och deras sinnesslöa föräldrar)...

Jag var i Mölledammarna tidigare idag och bakom mig kom en stor familj eller följe med ungar, hundar och alla möjliga kön och okönade. Visserligen ska jag inte ha skulden för att vara fiiiiiiin, smart eller ha en överdriven pli på min hund, men de där bakom hade en dum jävla unge som inte fattade ett dyft. Det började med att han sprang mot Wilma och då blev hon glad och ville leka (hoppa och busa) och vissa gånger blir hon helt till sig och, ja det kan bli ganska vilt, andra gånger märker hon att det är en dum eller elak unge och då markerar hon via ett utfall, dock och tyvärr utan anfall med bett. Jag sa till ungen som var mellan fem och åtta att han inte skulle gå så nära henne och jag SÅG i ögonen på denna lilla bastard att det var ett djävulskt misstag av föräldrarna och nog borde studsat i en gummihätta. Tror ni att detta hjälpte? Icke!Hela tiden kom han springandes och med armarna flaxande och jag märkte hur irriterad Wilma blev så till sist sa jag till honom att hon verkligen kunde hugga honom. Givetvis vände han på klacken och sprang tillbaka till sina uppgivna/misslyckade föräldrar och sa (SKREK) att "hunden framför var livsfarlig och BRUKADE hugga". Först tänkte jag "barn" och sen gick jag lite fortare. Dock tog det bara ett litet tag innan han lämnade "skocken" och var låååååångt framför dessa igen och denna gången var ingen beredd på att han kom. Vid detta laget hade en medelsålders kvinna stannat vid samma tipspromenadsfråga som oss och från ingenstans kom ungjäveln och sprang rakt mot Wilma som fattade sig fort och vände mot honom och gjorde ett riktigt utfall. Ungen blev livrädd och tappade andan (detta är sant) och höll sig för hjärtat och satt sig ner som förstenad. Troligen sket han på sig, men jag var ju tvungen att vara vuxen och sa:
- Hon är inte farlig och fick medhåll av kvinnan som fyllde i:
- Jag har träffat den hunden innan och hon är hur snäll som helst.Ungen satt som förstenad och ögonen var stora som tefat och han höll sig fortfarande för hjärtat och det gör han nog än... Han inväntade sina föräldrar och sen höll han sig på avstånd. Nu slapp de säker prygla honom i eftermiddag bara för att hålla honom lugn... :-)Vad vill jag ha sagt då? Jo: Många gånger så får djur skulden för att vara aggressiva när de i själva verket bara vill freda sig. Själv är jag uppväxt med en liten dvärgpudel som markerade genom att bita i luften för att varna innan det small. Man visste att man inte skulle "störa" henne eller försöka typ bära henne för då fick man själv skylla sig. Vi ungar visste detta redan från början och det var aldrig några problem. Blev vi bitna var det ALDRG hundens fel och det var ju helt rätt. Vitanine, som hon hette, var inte någon arg eller farlig hund utan hon gillade att bli klappad, men när hon inte ville mer så sa hon till...Och: Det är inte ungen som jag egentligen blir irriterad på utan det är hans slappa föräldrar!

Till sist: Det är lite synd att Wilma inte kan hugga på kommando...


Svarta linjer - "vi ljuger som små barn"

Känns som "RÖD" kommer bli en grymt bra skiva av kent. "Svarta linjer" känns som en förlängning av "Dom andra" och den var väl den starkaste låten på "Vapen & Ammunition". Texten är riktigt "kentig":

svarta linjer
det är allt jag ser

svarta linjer
som håller oss två kvar
i vår bur

svarta linjer
det är allt vi har

svarta linjer
minns du hur det var
den där vintern

svarta linjer
-vad du än gör, tänk dig alltid för
en askgrå horisont
-tänk dig för, tänk på vad du gör

svarta linjer,
-allt har ett pris, tänk dig alltid för
som spårljus över stan
-tänk dig för, tänk dig alltid för
kommer våren

svarta linjer
-måste tänka framåt, måste tänka stort
jag hänger envist kvar
-måste bli nånting, måste få nåt gjort

svarta linjer
-tänk dig för, tänk dig alltid för
vi ljuger som små barn
-vad du än gör, så tänk dig alltid för
slår ifrån oss
svarta linjer

vita linjer
-vad du än gör, tänk dig alltid för
i en tunnel ser jag ljus
-tänk dig för, tänk på vad du gör

vita linjer
-allt har ett pris, tänk dig alltid för
som ett spikrakt spår mot gud
-tänk dig för, tänk på vad du gör
om man tror på sånt

vita linjer
-måste tänka framåt, måste tänka stort
dom leder ingenstans
-måste bli nånting, måste få nåt gjort

vita linjer
-tänk dig för, tänk dig alltid för
vi har en mikroskopisk chans
-allt har ett pris, tänk dig alltid för
att bli gamla tillsammans

Fyra av fem?

Hade AIK bara haft ett uns av ödmjukhet...

Såg "finalen" av Allsvenskan idag och det var en helt ok match. Den hade spänning, intensitet och de två bästa lagen i Sverige. Jag höll givetvis på Blåvitt, men hade inga problem med att Gnaget vann för jag tycker att de gör en bra säsong och har varit oerhört stabila. Det jag har svårt för är att de tror och tycker att de är den största klubben i Sverige och de är så otroligt uppblåsta. Lägg till spelarnas och tränarnas rädsla för huliganerna och istället för att ta avstånd så hyllar de dem. Det är svagt.

Sen måste man vara ärlig och säga att Allsvenskan är rysligt dålig och den lär inte bli bättre de närmsta åren. Tyvärr!

För gammal eller bara några steg längre fram?

Förr om åren var (hem)telefonen något man inte kunde leva utan och mobilen viktigare än nycklar när man skulle lämna hemmet. Än idag utför jag en ritual innan jag går utanför dörren och det är att en röst i huvudet säger fyra substantiv i en rytm, som en ramsa: "- Snus, nycklar, plånbok - telefon." Dock är det inte lika viktigt längre om jag bara är hemma utan det är bara när jag ska till jobb som det är mer på liv och död. Tyvärr så kan det klabba till sig då jag har fått separera bilnyckeln från husnyckeln när jag bättrar på växthuseffekten och låter bilen stå på tomgång en kvart när morgnarna är kallare än kallast. Sen har vi det här med telefonerna...

I och med att jag har jättesvårt att vakna om morgnarna så använder jag båda mobiltelefonerna och mina två "hemtelefoner" som väckarklockor. De för ett sådant oväsen att jag vill gråta och mår jättedåligt när jag våldtäktsväcks. Ringsignalerna som jag använder skär i hjärtat på mig och mina redan hårt prövade nerver får sig en sådan omgång att jag vill slipa tandborsten och köra den i min halspulsåder - varje morgon. Hur som helst så är det lätt att blanda ihop telefonerna och det har hänt mer än en gång att jag fått med mig min "hemtelefon" till jobb i tron att den är mobiltelefonen...

I alla fall så har det här med telefoner, SMS, nattliga samtal, vanliga samtal och MMS inte samma prioritet längre för mig utan när folk ringer vid 01:15 en lördagsnatt blir jag vansinnig. Nej! Jag vill inte att det kommer hit någon. Nej! Jag är inte sugen att sätta på kaffe och ta fram sprit när jag inte själv har druckit innan på dagen. Ja! Jag sover vid den tiden. Sen om det är fint eller ofint att säga till folk att jag kommer att stycka dem på uppfarten om de visar sig här, ja det får andra bedöma. En sak är säker: Jag hatar när folk ringer mig mitt i natten och om jag sover. Om de nu vill träffa mig så kunde de väl ringt tidigare, eller?

RSS 2.0