När Eklund kom öppnades dörren för det otänkbara

Det kommer att bli värre innan det blir bättre är mer en regel än ett undantag och nu tror jag dock att det värsta har varit för BoIS. Trots små medel efter mycket kostsam satsning på ”Återtåg” så har man lyckats få tag i den hetaste tränaren (Henke) samt den mest intressanta assisterande tränaren (Eklund) i Sverige. Jag kan lova att just denna konstellation är den de flesta HIFare skulle vilja se inne på Olympia och många andra Allsvenska lag drömmer våta drömmar om BoIS tränarduo. Tänk er själv: Conny Karlsson. Hur ”het” är han? Jacobsson i HBK. Va? Någon Wass eller något i Djurgården. Vem? 


Så ja, så ja... Du slipper den räliga tröjan nu.

BoIS har gjort ett klipp (medvetet eller omedvetet vill jag låta vara osagt) för man har fått en stark tränarstab med Henke som ytterst ansvarig, Hans Eklund som assisterande och Jörgen Pettersson som någon form av tränare (individuell?). Henke har ju varit känd för sin proffsiga attityd och hur han alltid varit bäst på träningarna så det känns lite som när Gullit tränade Chelsea och en av hans spelare fällde den klassiska kommentaren:
- Man håller käften och gör som han (Gullit) säger för man vet att han kan gå in och vara bättre än vem som helst i laget när han vill.
Just detta kommer att bidra till att spelarna inte bara vill visa upp sig för Henke utan också att de vill mäta sig mot honom. Med den erfarenhet han besitter är det inte läge tro man är bättre än vad man är och tro att man är given bara för man heter si eller så och ”bara” spelar i BoIS. Henke är raketbränslet för en ordentlig acceleration ur träsket, men troligtvis bara en kortsiktig lösning.

Mer långsiktigt är anställningen av Hasse Eklund som har samlat på sig en hel del erfarenhet genom att vara huvudansvarig i både HIF och Viborg samt assisterande i HIF efter att ha haft hand om deras Tipselitgrupp. Just hans bakgrund som Tipselittränare är högintressant då BoIS måste ta vara på sina egna talanger och ge dem chansen. Eklund har kompetensen att träna unga spelare och vet när det är dags att gasa och bromsa med dem.


Ännu en som hittat rätt...

Hasse Eklund är nyckeln till Henkes framgång och jag hoppas att det är så klubben tänker. Det jag har hört om Hasse Eklund är bara positivt och det är ifrån en som jobbat i samma organisation som honom. Han har mycket medmänsklighet i kroppen och vet hur man får en grupp till att fungera. Där Henkes erfarenhet i tränarbiten saknas fyller Eklund på och även Jörgen Pettersson kan bidra med det han hunnit lära sig. Men när det väl gäller så är jag säker på att Henke kommer att ta besluten utan att kompromissa. 

En sak som slog mig var att i och med att Hans Eklund anställdes så öppnas dörren för spel för Henke. Trots han har sagt nej så väger inte det så tungt då han har ändrat sig förr. Jag kommer ihåg en viss Roland Nilsson som hoppade in i en viss kvalmatch och raderade ut Kevin Amuneke totalt och var GAIS bästa spelare i båda matcherna. Skulle det behövas i slutet av säsongen och det är någon avgörande match så blir inte jag förvånad i alla fall om Henke spelar. Drömscenariot? Avgörande kvalmatch mot HIF och Henke i randig tröja... 

Det jag egentligen vill säga är att jag tycker att Henkes val av assisterande gjorde att man kan ta detta på största allvar och BoIS är på väg åt rätt håll - äntligen!





Kommentarer
Postat av: Moberg

Även en intressant tanke är att det är tre anfallare som är tränare nu.

2009-12-20 @ 18:24:24
Postat av: Jeppsson!!!

Full fart framåt!

2009-12-20 @ 18:51:29
URL: http://jepzon17.blogg.se/
Postat av: Petter

Som alltid Björn, klockrent!! :O)

2009-12-20 @ 19:44:10
Postat av: David J

Kloka ord. Oavsett vad så är det ju fruktansvärt intressant att leka med tanken att Henke byts in i en kvalmatch mot Helsinborg. Den karamellen kan man ju suga på ett tag...

2009-12-20 @ 20:25:58
Postat av: Jeppsson!!!

Petter: Tack! Hoppas allt är bra med dig!



David: Exakt! Det hade nästan t.o.m varit grymt mot HeIF... :-)

2009-12-20 @ 22:33:51
URL: http://jepzon17.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0