Matchen mot Luleå var som en tur i en Volvo 740

The Abbotts var tillbaka i Lindab Arena och verkade tagna av stundens allvar eller så lider de av *"Tati/Stelnov-sjukan" (spelare som helst bara spelar hemmamatcher och när det är bortamatch så är de anonyma eller bara sjuka...) denna säsong också. Rögle hade bra koll på matchen, men hade de inte fått det viktiga förstamålet så kunde det blivit en jobbig afton. RBK's boxplay är en av nycklarna till att det blev tre poäng och det är imponerande att man fortfarande är 100 %iga i numerärt underläge efter 240 spelade minuter. Man spelar otroligt koncentrerat och disciplinerat defensivt i det stora hela och därför får man en mycket bättre balans över hela banan. Det är den stora skillnaden mot ifjol och att man har en ordentlig tvåväägscenter i Eric Beaudoin som både producerar och spelar fysiskt smart försvarsspel. Han är hjärtat i RBK denna säsong och Roger Hansson måste få cred för denna värvning.

När det gäller The Abbotts så saknar jag i alla fall deras energi och fart. Tänk att ha dem i årets trupp. Wow! Då hade Rögle haft ett mycket mer komplett lag och man hade inte varit så låst i den hockey man tvingas spela nu. Jag klagar inte mig blå i ansiktet utan drömmer bara om att kunna se RBK med en ren offensiv kedja också.

Men: Glöm inte att Rögle får två "nyförvärv" under säsongen: Scandella och Demén Willaume...

Till sist så måste jag tillägga att Dominik Granak inte är en ersättare för Kenny Jönsson utan Daniel Sondell och i Granak har Rögle en bättre back än de hade i Sondell.

Och: Tar man en pinne borta mot LHC så är det riktigt bra!

* Tati är en spanjor som spelade i BoIS 1994. Han spelade inte många bortamatcher...
* Igor Stelnov spelade i RBK 92/93 och var också en "varannanmatchspelare"...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0