Nu säljer man ut Skromberga GIF´s själ (och historia)

Skromberga GIF? "Är det någon man kan äta?" Nej det är det inte, utan det är en klubb som ska tas ur bruk och ersättas med ett nytt fräscht (?) klubbnamn och det sista andetaget den gamla klubben tog i sportsliga sammanhang var att placera sig nästsist i den lägsta serien för A-lag. Alltså: Man floppar totalt och dödar klubben i skam istället för att hedra den. Hmm... Känns som man desperat vill fly ifrån sin historia bara för att... Ja, vaddå? Är det så mycket roligare att spela fotboll i en klubb där man har svarta tröjor och heter Ekeby? Nja... Tror inte det heller.

Personligen så känns det konstigt och jäkligt fel att ändra namn på en klubb som är så förankrad i samhället och i hjärtat på många gamla spelare och ledare, men nu är det ju andra som bestämmer och styr. Själv känns det som man gjort sitt när det gäller fotboll och föreningsservice, men dock har man kvar rätten att tycka och tro vad man vill - får man ju hoppas. Kändes bäst att lägga till det.

Anledningen till namnbytet? Jag tror det finns ett par tre stycken faktiskt.
1. Någon eller några bland de styrande tycker det är "roligt" att trolla med namn, färger och loggor.
2. Man har blivit lovade lite sponsorpengar för att få fram EKEBY.
3. Man har ingen aning om vad man sysslar med?

Det sägs att man vill bli förknippade med just ortsnamnet och visst, men: Undrar när Örgryte, Sirius, Öster, Brommapojkarna (som har Sveriges största U-sektion), Djurgården, Hammarby, Västra Frölunda, H43, Chelsea, Arsenal, Everton, Watford, Juventus, Stattena, Råå och många många fler ska ta efter Skromberga och byta namn. Tja? Köper någon förklaringen? Luktas det inte lite pengar eller lek? Va?

Dock: Nu är det ju så att jag inte på något sätt är med i Skromberga GIF eller Ekeby Rangers eller vad man nu ska heta och det är ju de aktivas rätt att ta beslut vad som gäller klubben. Men vad man inte ska glömma är att det vilar ett ansvar över att vara med och bestämma i en klubb och i det ansvaret gäller det ju att vara rädd om det som varit. Skromberga GIF har kanske inte varit någon storklubb, men minnena är många...



Frågor: 1922? Eh... 2008 eller hur? Släggorna/hammarna? Nordkorea? Sovjet? Eller??? Kanske man bröt kol med sådana en gång i tiden på "Ekebyverken"...ehhh!!! Nej visst: Skrombergaverket hette det ju...

Japp! Då har ni (vissa) något att bli förbannade över... :-)

Kommentarer
Postat av: The Dole

Väl talat Jeppsson!

Tråkigt att det blir såhär

2008-11-21 @ 09:48:14
Postat av: Pate

Läs gärna på blogg.skrombergagif.se

2008-11-21 @ 09:50:40
URL: http://blogg.skrombergagif.se
Postat av: Thomas

Ja vem fan vill bli förknippad med Ekeby? Trevlig blogg.

Thomas

2008-11-21 @ 14:45:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0