Inga vållullal häl. Bala Lolanga. "Somm wing wong"

Det finns ett ställe på jorden som heter Bjuv och i den byn har de fått för sig att kalla Ekeby för "Gånteberga" och: Visst, vi är inte "de slipaste lådorna i kniven", ja eller vad man nu säger, men det händer en hel del udda och roligt i Bjuv också kan ni tro.

I Bjuv finns det ett Buddhistiskt tempel och i och med att man i Bjuv är uppfödd på Findus soppor och färdigrätter så tar man alla chanser på att prova på något nytt. Vissa går ner bakom Blå vinkeln och nackar ett par ankor och andra är lite mer kreativa och kanske naiva (?) så de sticker ner till buddhistmunkarna i tron att det är ett nytt kinahak eller Thaimatställe.

Jag kan inte garantera att detta är 110 % rätt återberättat, men en man i Bjuv skulle i alla fall överraska familjen med asiatiskt käk på fredagen så han ringde till nummerupplysningen och skulle ha numret till "det nya stället som säljer fyra små rätter". Efter diverse strul och missförstånd så fick han fram numret via en hjälpsam kollega (?) och ringde ner till de stackars munkarna och började fråga om meny etc. Tyvärr så kunde inte dessa munkar  svenska så bra så han hade lite kontroverser med dem, men bärgade sig från att skälla ut dem och mitt i alla missförstånd så skedde det största missförståndet av dem alla: En av munkarna sa att han skulle komma och ta med sig sin familj klockan åtta så skulle de få komma in. Mannen drog genast slutsatsen att man inte hade mat för avhämtning utan bara för att ätas på plats så han bad så mycket om ursäkt och hälsade att de skulle komma lite innan så kunde de ju titta lite på deras fina saker i trädgården.

Mannen hade slutat lite tidigare än de andra i familjen och var på ett strålande humör när frun och ungarna kom hem och berättade att han skulle överraska dem med ett restaurangbesök. Alla blev jätteuppåt och när de frågade var så sa han att detta var en hemlighet och att de skulle få se senare. De skulle ju inte bara äta utan också titta på lite sevärdheter och hela familjen var uppklädd till tänderna och tog "finbilen". Mannen körde en extra runda och sen så svängde han in bakom templet (som han trodde var en kinakrog) och fick hela familjen att TRO att han hade rätt.

De gick in och kollade på statyerna och annat och var mäkta imponerade över alla fina saker och när de står där så kommer en bekant till mannen cyklande och stannar till och frågar vad de gör där och mammen svarar att de är restaurangens första gäster och att, ja du vet, vi skulle få se lite på deras saker och kanske få lite recept och så. Han bredde på lite som man säger. Bekanten cyklade vidare och mannen gick tillbaka till de övriga i familjen och de tyckte att det var jättefina saker.

Efter ett tag så kom en munk ut och frågade om allt var bra etc... och familjen kände sig välkomna och munken frågade om de ville komma in och titta och i och med att kurrade i magarna så tyckte alla att detta var en utmärkt idé. Man steg in och (det är här jag inte har 100 % koll, men nästan) fick titta på ännu fler statyer och när det hade gått en halvtimme så frågade en av ungarna om de inte skulle få mat snart, men pappan ville inte vara ohövlig utan sa bara till ungen att vänta. Till sist hade de gått i över en timme där inne och nu började pappan också bli lite otålig så när han försiktigt frågade om var man åt så skrattade bara munken och ursäktade sig innan han öppnade dörren ut på andra sidan trädgården och visade ett litet bord, odukat, och sa att de gärna fick sätta sig och vänta.

Familjen satte sig ner och barnen och frun var lite arga och undrade milt "var i helvete är maten" och ska vi behöva VÄNTA på den? Ut kommer då en annan munk som pratade perfekt svenska och undrade om allt var bra och om de hade gillat vad de hade sett. Pappan i familjen sa att det var jättefint och tyckte att det var så trevligt att de hade vågat satsa i just Bjuv och munken tackade för berömmet och stod sen alldeles tyst. Då kom ju frågan som var oundviklig:
- Vad har ni gjort för gott till oss då? Kommer det att gå att beställa så man kan komma hit och hämta maten sen?

Munken ska inte ha förstått vad som pågick för han hade trott att en svensk familj hade ring och frågat om de fick komma ner och titta och få lite information och hela situationen ska ha slutat i ren kaos. Ungarna var tosiga och frun tyckte både det var pinsamt och var vansinnig på maken. Mannen tyckte att "det var för jävligt" att luras så som de hade gjort i telefonen för han hade lovat barnen restaurangbesök och han hade nog räknat med lite pluspoäng hos frugan som skulle leda till lite "vuxengodis" när ungarna hade somnat. Tror nog att hans lille vållulle fick vara utan soya och curry på ett tag efter denna fadäs. Hehe!

Hur som helst så är detta en för jäkla rolig historia som HAR HÄNT, men jag vet inte om den är 110 % rätt återberättad, men stämmer 25 % så är jag nöjd. Vilken jäkla lirare alltså! Sen vet jag att folk har gjort liknande misstag och ringt ner för att beställa, men då har det varit munkar med bättre svenskakunskaper som svarat.

Nedan en bild på det som förvirrade den stackars mannen och gav Bjuv stämpeln som "roligaste orten i kommunen" - för evigt! :-)


Kommentarer
Postat av: Helena Leo

Meeeen Bjuvsingar är roliga ;-)

2010-08-01 @ 23:27:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0