En dans med svåra steg (nu blir det bara värre)

När Sverige igår missade chansen att kvalificera sig till VM i Sydafrika så gapar alla att alla ska bort och det behövs förändring. Visst: Lagerbäck ska gå och Henke sluta (för vilken gång i ordningen?), men detta kommer inte bli en dans på rosor utan först får svensk fotboll stå till sig i hörnet där alla white trash-morsor med fem ungar med sex (!) farsor, skadat gods och allmänt slödder står (jag med) innan det blir en dans med svåra steg. Generationsväxlingar är ett måste i livet och inget unikt, men det är svårt och jobbigt. Svensk fotboll kommer att få ta 4-8 år med skiftande resultat innan det är dags för nya framgångar.

Sen kommer vår inhemska fotboll att få ännu svårare eftersom ALLSVENSKAN är lika iskall som på 80-talet. Det vi har sett nu är bara början av fallet och publikintresset lär falla ännu mer. Huliganerna gör sitt och därför är spel inför tomma läktare och nersläckt PPV tillsammans med lite omvänd silenzio stampa enda medicinen. Ingen rapportering mer än slutresultat i medierna är tyvärr den enda medicinen just nu.

Klubbarnas redan ansträngda ekonomier kommer att krossas om man inte gör något drastiskt med spelarlöner och "signing on bonusar". Jag blir inte förvånad om proffssatsningarna dras tillbaka ännu mer och i slutet står AIK, BLÅVITT, MFF och HIF kvar med "rena" proffstrupper medan de andra består av halvtidsarbetare och studenter.

Tro mig: Fobollen lär aldrig dö, men den kommer att bli ännu sjukare innan den tillfrisknar...


Kommentarer
Postat av: Andrej

Troligt scenario..

2009-10-11 @ 17:37:35
Postat av: Danne

Björn - vad är det som händer? Inga blogg inlägg längre ??

2009-10-15 @ 18:04:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0